Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΠΑΝΔΗΜΙΑ: 7 στους 10 νεκρούς από κορονοϊό κατέληξαν εκτός ΜΕΘ!…

Την εγκλη­μα­τι­κή δια­χεί­ρι­ση της παν­δη­μί­ας, αλλά και τις δια­χρο­νι­κές ελλεί­ψεις του συστή­μα­τος Υγεί­ας που δια­τη­ρή­θη­καν από όλες τις κυβερ­νή­σεις ήρθε να ανα­δεί­ξει έγγρα­φο του ΕΟΔΥ που είδε το φως της δημοσιότητας.

Από το έγγρα­φο προ­κύ­πτει ότι σχε­δόν 7 στους 10 ασθε­νείς που έχα­σαν τη ζωή τους από τον Covid, πέθα­ναν εκτός ΜΕΘ, δηλα­δή χωρίς να έχουν την καλύ­τε­ρη δυνα­τή περί­θαλ­ψη για να δώσουν με περισ­σό­τε­ρες ελπί­δες τη μάχη για τη ζωή.

Στο έγγρα­φο που έχει την υπο­γρα­φή του προ­έ­δρου του ΕΟΔΥ Θ. Ζαού­τη, ανα­φέ­ρε­ται ότι από την αρχή της παν­δη­μί­ας έως την 1η Μάρ­τη έχα­σαν τη ζωή τους εκτός ΜΕΘ 16.519 ασθε­νείς, σε σύνο­λο 26.635 νεκρών. Ο αριθ­μός των θυμά­των εκτός ΜΕΘ, αφο­ρά όσους έχα­σαν τη ζωή τους εντός και εκτός Νοσοκομείου.

Αυτό δεν σημαί­νει ότι όλοι οι ασθε­νίς που πέθα­ναν εκτός ΜΕΘ δεν μπό­ρε­σαν να βρουν ένα κρε­βά­τι εντα­τι­κής, αλλά σίγου­ρα για ένα μεγά­λο μέρος των θυμά­των συνέ­βη και αυτό. Το γεγο­νός επι­βε­βαιώ­νει άλλω­στε ο μεγά­λος αριθ­μός δια­σω­λη­νω­μέ­νων ασθε­νών που περί­με­ναν για μέρες να αδειά­σει ένα κρε­βά­τι σε Μονά­δα Εντα­τι­κής Θεραπείας.

Την ίδια ώρα, τα στοι­χεία δεί­χνουν αυξη­μέ­νη θνη­τό­τη­τα τα δύο τελευ­ταία χρό­νια, ως απόρ­ροια της παν­δη­μί­ας και της μετα­τρο­πής των Νοσο­κο­μεί­ων σε «μίας νόσου» που είχε ως απο­τέ­λε­σμα να έχουν παγώ­σει όλες οι ιατρι­κές πρά­ξεις που δεν αφο­ρού­σαν τον κορονοιό.

Με βάση αυτά τα στοι­χεία, στο σύνο­λο της διε­τί­ας 6.311 περισ­σό­τε­ροι άνθρω­ποι έχα­σαν τη ζωή τους από ότι το 2019.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο