Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΠΑΝΔΗΜΙΑ SARS-CoV‑2: Πάνω από 710.000 κρούσματα και 33.500 οι νεκροί σε όλο τον κόσμο

Η παν­δη­μία της νόσου Covid-19 εξα­πλώ­νε­ται με γρή­γο­ρους ρυθ­μούς στις Ηνω­μέ­νες Πολι­τεί­ες και συνε­χί­ζει την κατα­στρο­φι­κή πορεία της στην Ευρώ­πη όπου κατα­με­τρώ­νται τα δύο τρί­τα των 33.000 θανά­των που έχουν σημειω­θεί σε όλο τον κόσμο, με τις θλι­βε­ρές πρω­τιές να κρα­τούν η Ιτα­λία και η Ισπα­νία που ανα­κοί­νω­σε σήμε­ρα ένα νέο ρεκόρ 800 και πλέ­ον θανά­των μέσα σε 24 ώρες.

Γύρω στις 11 το βρά­δυ (ώρα Ελλά­δας) ο παγκό­σμιος απο­λο­γι­σμός κατέ­γρα­φε 710.987 κρού­σμα­τα (αυξη­μέ­να κατά σχε­δόν 48 χιλιά­δες μέσα σε μία μέρα) και 33.558 νεκρούς, 2.702 περισ­σό­τε­ρους από χθες.

Συνεχίζεται η φονική πορεία του ιού στην Ευρώπη

  • Στην Ιτα­λία, ο συνο­λι­κός αριθ­μός των περι­στα­τι­κών κορο­νοϊ­ού είναι 97.689. Οι νεκροί έφτα­σαν τους 10.779. Το τελευ­ταίο εικο­σι­τε­τρά­ω­ρο, δηλα­δή, έχα­σαν την ζωή τους 756 ασθε­νείς και κατα­γρά­φη­καν 5.217 νέα κρούσματα.
  • Στην Ισπα­νία κατα­γρά­φη­καν 5.564 νέα κρού­σμα­τά (συνο­λι­κά 78.799) και 624 νέοι θάνα­τοι που ανέ­βα­σαν το συνο­λι­κό αριθ­μό των νεκρών σε 6.606.
  • Στη Γαλ­λία, οι υγειο­νο­μι­κές αρχές ανα­κοί­νω­σαν από­ψε ότι άλλοι 292 άνθρω­ποι πέθα­ναν από τον νέο κορο­νο­ϊό, μια αύξη­ση 13% σε σύγκρι­ση με χθες. Συνο­λι­κά, από την 1η Μαρ­τί­ου, έχουν χάσει τη ζωή τους 2.606 άνθρω­ποι στη Γαλ­λία, η οποία προ­σπα­θεί να ανα­κου­φί­σει την πίε­ση που δέχο­νται τα νοσο­κο­μεία της, ιδί­ως στις ανα­το­λι­κές επαρχίες.
  • Στη Βρε­τα­νία, ο αριθ­μός των ανθρώ­πων που έχουν πεθά­νει και είχαν δια­γνω­στεί θετι­κοί στον κορο­νο­ϊό στη Βρε­τα­νία αυξή­θη­κε και έφθα­σε τους 1.228, σύμ­φω­να με στοι­χεία που δημο­σιο­ποι­ή­θη­καν σήμε­ρα, σημειώ­νο­ντας αύξη­ση κατά 209. Τα στοι­χεία αυτά ήταν μέχρι τις 17:00 τοπι­κή ώρα της 28ης Μαρ­τί­ου. Το προη­γού­με­νο 24ωρο οι θάνα­τοι είχαν αυξη­θεί κατά 260.

✔️  Ο απο­λο­γι­σμός αφο­ρά μόνο εκεί­νους που πεθαί­νουν σε νοσοκομεία.
Οι αρχές θα μπο­ρέ­σουν να συμπε­ρι­λά­βουν τους θανά­τους σε οίκους ευγη­ρί­ας από την επό­με­νη εβδο­μά­δα, κάτι που ανα­μέ­νε­ται ότι θα αυξή­σει τον συνο­λι­κό αριθ­μό των θυμάτων.
Τα επι­βε­βαιω­μέ­να κρού­σμα­τα αυξή­θη­καν στις 40.174, από 37.575 το Σάββατο.

 Εκρηκτική η αύξηση των κρουσμάτων στις ΗΠΑ

Στις ΗΠΑ τα κρού­σμα­τα συνε­χί­ζουν να αυξά­νο­νται με ραγδαί­ους ρυθ­μούς. Το τελευ­ταίο 24ωρο κατα­γρά­φη­καν 12.049 νέα κρού­σμα­τα, ανε­βά­ζο­ντας το συνο­λι­κό αριθ­μό σε 135.627 ενώ ο νεκροί ανέ­βη­καν κατά 165 και έφτα­σαν τους 2.385. Αξί­ζει να σημειω­θεί πάντως ότι ένας από τους γνω­στό­τε­ρους ειδι­κούς λοι­μω­ξιο­λό­γους και σύμ­βου­λος του προ­έ­δρου Ντό­ναλντ Τραμπ για την παν­δη­μία του νέου κορο­νοϊ­ού εξέ­φρα­σε σήμε­ρα την εκτί­μη­ση, με επι­φύ­λα­ξη όπως επι­σή­μα­νε, ότι οι νεκροί στις ΗΠΑ μπο­ρεί να φτά­σουν τις 100.000–200.000!

Κατά τα άλλα, η Κίνα, απ΄ όπου ξεκί­νη­σε η επι­δη­μία και η οποία φαί­νε­ται να έχει ανα­χαι­τί­σει την πρό­ο­δο στο έδα­φός της, έκλει­σε από το Σάβ­βα­το τα σύνο­ρά της στην πλειο­νό­τη­τα των ξένων και μεί­ω­σε δρα­στι­κά τις διε­θνείς πτή­σεις προ­κει­μέ­νου να απο­τρέ­ψει μια επι­στρο­φή του κορο­νοϊ­ού μέσω «εισα­γό­με­νων» κρουσμάτων.

✔️  Στο Ιράν, οι αρχές κάλε­σαν τους πολί­τες να παρα­μεί­νουν υπό περιο­ρι­σμό και προει­δο­ποί­η­σαν ότι οι περιο­ρι­σμοί των μετα­κι­νή­σε­ων θα πρέ­πει να παρα­τα­θούν καθώς άλλοι 123 θάνα­τοι έχουν κατα­γρα­φεί μέσα σε 24 ώρες στη χώρα, μια από εκεί­νες που έχουν πλη­γεί περισ­σό­τε­ρο στον κόσμο, με περισ­σό­τε­ρους από 2.600 θανάτους.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters)

info Ατέχνως

Στο μετα­ξύ οι για­τροί της Κού­βας συνε­χί­ζουν άοκνα τη διε­θνι­στι­κή τους παρου­σία σε 10άδες χώρες ‑επι­κε­ντρώ­νο­ντας σε αυτές που έχουν πλη­γεί περισ­σό­τε­ρο, ενώ η αρμό­δια πολι­τι­κή και επι­στη­μο­νι­κή ηγε­σία του νησιού της επα­νά­στα­σης, ενη­με­ρώ­νει συνε­χώς το λαό ‑χωρίς κραυ­γές, υπερ­βο­λές και υπο­βο­λι­μαία spots για την πορεία της παν­δη­μί­ας τόσο στο εσω­τε­ρι­κό όσο και παγκόσμια

Cuba CoronaVirus Min Sap

 


Cuba CoronaVirus Min Sap

 

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο