Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πανελλήνιες 2019 — Φροντιστές: Τα δυσκολότερα της τελευταίας δεκαετίας τα θέματα στη Χημεία, για καλά διαβασμένους σε Λατινικά και ΑΟΘ

Πανελ­λή­νιες 2019: Σε μαθή­μα­τα προ­σα­να­το­λι­σμού εξε­τά­στη­καν και σήμε­ρα, Παρα­σκευή, οι υπο­ψή­φιοι των ΓΕΛ για την εισα­γω­γή στην Τρι­το­βάθ­μια Εκπαί­δευ­ση: Χημεία, Λατι­νι­κά, Αρχές Οικο­νο­μι­κής Θεω­ρί­ας, στα οποία συνά­ντη­σαν αρκε­τές δυσκο­λί­ες ιδιαί­τε­ρα δε στη Χημεία.

Χημεία: Τα δυσκολότερα θέματα της τελευταίας δεκαετίας

Σύμ­φω­να με την Ομο­σπον­δία Εκπαι­δευ­τι­κών Φρο­ντι­στών Ελλά­δος τα θέμα­τα στο μάθη­μα της Χημεί­ας «είναι ιδιαί­τε­ρα απαι­τη­τι­κά, ίσως τα δυσκο­λό­τε­ρα της τελευ­ταί­ας δεκα­ε­τί­ας. Οι μαθη­τές για να αντα­πο­κρι­θούν πρέ­πει να έχουν κατα­νο­ή­σει σε βάθος και τις λεπτο­μέ­ρειες της θεω­ρί­ας. Ιδιαί­τε­ρα πολύ­πλο­κα θέμα­τα τόσο ως προς το επι­στη­μο­νι­κό τους  τμή­μα, όσο και σε ό,τι αφο­ρά στη δια­χεί­ρι­ση του χρόνου».

panellinies18
Στα Λατινικά οι πολύ καλά προετοιμασμένοι μπορούν να αριστεύσουν

Για τα Λατι­νι­κά η ΟΕΦΕ σημειώ­νει ότι τα θέμα­τα ήταν εύκο­λα και χωρίς ιδιαί­τε­ρες απαιτήσεις.

Όπως σημειώ­νε­ται ένα από τα κεί­με­να προς μετά­φρα­ση είχε τεθεί και στις περ­σι­νές εξετάσεις.

«Οι ασκή­σεις της γραμ­μα­τι­κής δεν δημιούρ­γη­σαν προ­βλή­μα­τα ενώ η εξέ­τα­ση κάλυ­πτε όλο το έυρος της ύλης. Στο σκέ­λος του συντα­κτι­κού οι ασκή­σεις ήταν δια­τυ­πω­μέ­νες με από­λυ­τη σαφή­νεια, γεγο­νός που δεν προ­κά­λε­σε καμία δυσκο­λία. Ωστό­σο οφεί­λου­με να επι­ση­μά­νου­με ότι στο σύνο­λο των ασκή­σε­ων του συντα­κτι­κού εξε­τά­στη­καν μονο­με­ρώς και τμη­μα­τι­κά ορι­σμέ­να συντα­κτι­κά φαι­νό­με­να» προ­σθέ­τει η ΟΕΦΕ και κατα­λή­γει για τα θέμα­τα των Λατινικών:

«Με τα θέμα­τα αυτά οι πολύ καλά προ­ε­τοι­μα­σμέ­νοι υπο­ψή­φιοι είχαν τη δυνα­τό­τη­τα να αριστεύσουν».

Κλιμακούμενης δυσκολίας τα θέματα στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας

Σύμ­φω­να με την ΟΕΦΕ τα θέμα­τα στις Αρχές Οικο­νο­μι­κής Θεω­ρί­ας ήταν σαφώς δια­τυ­πω­μέ­να και κλι­μα­κού­με­νης δυσκολίας.

«Απαι­τούν πολύ καλή γνώ­ση της θεω­ρί­ας και της μεθο­δο­λο­γί­ας ασκή­σε­ων. Είναι απαι­τη­τι­κά ως προς το χρό­νο και απευ­θύ­νο­νται σε καλά πρε­τοι­μα­σμέ­νους μαθη­τές που έχουν εμπε­δώ­σει την ύλη η οποία καλύ­πτε­ται εξ’ ολο­κλή­ρου» προ­σθέ­τει η ΟΕΦΕ και καταλήγει:

«Το επί­πε­δο είναι υψη­λό­τε­ρο από το αντί­στοι­χο της προη­γού­με­νης χρονιάς».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο