Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πανελλήνιες 2021 — Οι απαντήσεις στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας

Πανελ­λή­νιες 2021 — Απα­ντή­σεις Νεο­ελ­λη­νι­κή Γλώσ­σα: Σχε­τι­κά βατά ήταν τα θέμα­τα που δόθη­καν στους μαθη­τές για το μάθη­μα της Νεο­ελ­λη­νι­κής Γλώσ­σας (Έκθε­ση) και Λογοτεχνίας.

Κεί­με­νο με τίτλο «Το αύριο δεν είναι πια αδια­πέ­ρα­στο πέπλο» κλή­θη­καν να ανα­πτύ­ξουν οι υπο­ψή­φιοι των γενι­κών λυκεί­ων κατά την πρώ­τη ημέ­ρα των Πανελ­λα­δι­κών Εξε­τά­σε­ων στο μάθη­μα της Νεο­ελ­λη­νι­κής Γλώσ­σας. Το θέμα αφο­ρά τα εφό­δια και τις δεξιό­τη­τες, που πρέ­πει να έχουν οι νέοι για να αντι­με­τω­πί­σουν τις προ­κλή­σεις της επο­χής και πώς μπο­ρούν να βελ­τιώ­σουν τον κόσμο.

Επί­σης, ζητή­θη­κε από τους υπο­ψη­φί­ους να σχο­λιά­σουν το ποί­η­μα του Γκά­τσου «Στον Σείριο».

Θέμα­τα που βοη­θούν τους μαθη­τές να «πιά­σουν» τη βάση αλλά ταυ­τό­χρο­να υπάρ­χει και δια­βάθ­μι­ση του βαθ­μού δυσκο­λί­ας, ώστε να δια­κρι­θούν οι καλύ­τε­ρα προ­ε­τοι­μα­σμέ­νοι υπο­ψή­φιοι. Απαι­τη­τι­κό είναι το θέμα ου κλή­θη­καν να ανα­πτύ­ξουν, όπως σχε­τι­κής δυσκο­λί­ας και οι ερω­τή­εις με τους κει­με­νι­κούς δεί­κτες και τις γλωσ­σι­κές επιλογές.

ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΤΗ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ

Σε πολύ λίγο θα δημο­σιεύ­σου­με και τις απα­ντή­σεις από τα φρο­ντι­στή­ρια Που­κα­μι­σάς (το θέμα θα ανα­νε­ώ­νε­ται με τις απα­ντή­σεις όλων των ζητουμένων):

ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ 

Καθη­με­ρι­νά το Ατέ­χνως θα είναι κοντά στους μαθη­τές και στους γονείς δίνο­ντας έγκαι­ρα τόσο με τα θέμα­τα (ΘΕΜΑΤΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ 2021) όσο και τις απα­ντή­σεις (ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ 2021).

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο