Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πανελλήνιες 2021: Στις 7 Ιουλίου οι βαθμολογίες

Για την Τετάρ­τη 7 Ιου­λί­ου μετα­τί­θε­ται η πιθα­νό­τε­ρη ανα­κοί­νω­ση των βαθ­μο­λο­γιών για τους υπο­ψη­φί­ους των εξε­τά­σε­ων σε ΓΕΛ και ΕΠΑΛ, παρά τις αρχι­κές εκτι­μή­σεις του υπουρ­γεί­ου Παι­δεί­ας για τη Δευ­τέ­ρα 5 ή την Τρί­τη 6 του μήνα.

Σύμ­φω­να με την εικό­να που παρου­σιά­ζει η διόρ­θω­ση των γρα­πτών στα βαθ­μο­λο­γι­κά κέντρα της χώρας, δεν ανα­μέ­νε­ται να έχει ολο­κλη­ρω­θεί μέχρι την Κυρια­κή 4 Ιουλίου.

Για πρώ­τη φορά φέτος, οι υπο­ψή­φιοι θα πλη­ρο­φο­ρη­θούν τις βαθ­μο­λο­γί­ες τους και στο κινη­τό τους με sms που θα τους στεί­λει η αρμό­δια Κεντρι­κή Υπη­ρε­σία του ΥΠΑΙΘ, από το Μαρούσι.

Βάσει των τελευ­ταί­ων εκτι­μή­σε­ων των βαθ­μο­λο­γη­τών, σε πολ­λά μαθή­μα­τα έχου­με ελα­φρά καλύ­τε­ρες επι­δό­σεις — κυρί­ως στην κλί­μα­κα των βαθ­μο­λο­γιών 0–9,9 — που θα σπρώ­ξουν ανο­δι­κά τις βάσεις στα περισ­σό­τε­ρα τμήματα.

Παράλ­λη­λα, η εφαρ­μο­γή από φέτος της Ελά­χι­στης Βάσης Εισα­γω­γής (ΕΒΕ) θα παρα­τεί­νει την αγω­νία των υπο­ψη­φί­ων για περισ­σό­τε­ρες μέρες από ό,τι παλαιότερα.

Σύμ­φω­να με πλη­ρο­φο­ρί­ες από το ΥΠΑΙΘ, ο προ­γραμ­μα­τι­σμός είναι να ολο­κλη­ρω­θούν οι βαθ­μο­λο­γί­ες των ειδι­κών μαθη­μά­των πριν από την Τετάρ­τη 14 Ιου­λί­ου, έτσι ώστε να ανα­κοι­νω­θεί από το υπουρ­γείο Παι­δεί­ας αμέ­σως και η ΕΒΕ που θα δια­μορ­φω­θεί ανά τμήμα.

Οι υπο­ψή­φιοι δε θα χρεια­στεί να μπουν στη δια­δι­κα­σία να υπο­λο­γί­σουν καμία ΕΒΕ, καθώς δε θα βλέ­πουν στο Μηχα­νο­γρα­φι­κό τους Τμή­μα­τα για τα οποία δεν την «πιά­νουν», αφού αυτά θα απο­κλεί­ο­νται από το σύστημα.

Πηγή: efsyn.gr

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο