Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος: «Να σε κάψω Γιάννη, να σ’ αλείψω μέλι» τα μέτρα του υπουργείου Πολιτισμού

Με τη φρά­ση «Να σε κάψω Γιάν­νη να σ’ αλεί­ψω μέλι» απα­ντά ο Πανελ­λή­νιος Μου­σι­κός Σύλ­λο­γος στα μέτρα του υπουρ­γεί­ου Πολι­τι­σμού, που τα κοστο­λο­γεί στο ύψος των 28.000.000 ευρώ, για την «ανα­κού­φι­ση» των ελεύ­θε­ρων επαγ­γελ­μα­τιών που απα­σχο­λού­νται στον Πολιτισμό.

Σε αυτά τα μέτρα, προ­βλέ­πει την απαλ­λα­γή από το τέλος επι­τη­δεύ­μα­τος για τα έτη 2022, 2023, 2024, σε  όσους είχαν δια­κό­ψει μέσα στην οικο­νο­μι­κή κρί­ση και κάνουν επα­νέ­ναρ­ξη εργα­σιών. Επι­πλέ­ον προ­βλέ­πε­ται για την ίδια περί­ο­δο η επι­δό­τη­ση του κύκλου εργα­σιών μέχρι του ποσού των 5.000 ευρώ, για  τους πρώ­τους 3.100 που θα κάνουν επανέναρξη!

Για τους καλ­λι­τέ­χνες οι οποί­οι εξα­κο­λου­θούν να δρα­στη­ριο­ποιού­νται επαγ­γελ­μα­τι­κά για την ίδια περί­ο­δο των τριών ετών θα υπάρ­χει μεί­ω­ση του τέλους επι­τη­δεύ­μα­τος από 650 ευρώ στα 400 ευρώ!

«Το ΥΠΠΟ εδώ και και­ρό έχει εξαγ­γεί­λει με τυμπα­νο­κρου­σί­ες την εξα­σφά­λι­ση 770.000.000 εκα­τομ­μυ­ρί­ων ευρώ, από το Ταμείο Ανά­καμ­ψης,  για τη δημιουρ­γία ενός νέου  εργα­σια­κού και ασφα­λι­στι­κού των εργα­ζο­μέ­νων στον Πολι­τι­σμό. Παρου­σιά­ζει ως λύση στα προ­βλή­μα­τά μας τη διεύ­ρυν­ση της αυτο­α­πα­σχό­λη­σης στον κλά­δο και ένα ξεχω­ρι­στό Ασφα­λι­στι­κό για τους καλ­λι­τέ­χνες, δίνο­ντας “προ­νό­μια” και “ευκαι­ρί­ες”!», σημειώ­νει ο Πανελ­λή­νιος Μου­σι­κός Σύλ­λο­γος και προ­σθέ­τει πως «λίγος χρό­νος πέρα­σε για να φανεί ότι ένα πολύ μικρό κομ­μά­τι της ευρω­παϊ­κής χρη­μα­το­δό­τη­σης θα συμ­βά­λει στην ενί­σχυ­σή μας και αυτό μόνο για τους 3.000 πρώ­τους που θα προ­λά­βουν. Όλοι οι άλλοι “παρη­γο­ριά στον άρρω­στο”. Άρα­γε τα υπό­λοι­πα 740 εκα­τομ­μύ­ρια ευρώ πού θα πάνε;».

«Η λύση για εμάς τους πολ­λούς δεν είναι να τρέ­ξου­με σαν τα πει­να­σμέ­να σκυ­λιά να αρπά­ξου­με πρώ­τοι την μπου­κιά από τον διπλα­νό μας. Απά­ντη­ση σε αυτή την κατά­ντια και τον εξευ­τε­λι­σμό είναι η οργά­νω­ση στο Σωμα­τείο μας και η μαζι­κή διεκ­δί­κη­ση των δικαιω­μά­των μας», σημειώ­νει χαρα­κτη­ρι­στι­κά ο Πανελ­λή­νιος Μου­σι­κός Σύλλογος.

(Δια­βά­στε ανα­λυ­τι­κά εδώ)

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο