Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος: Ο ΤΡΟΜΟΝΟΜΟΣ ΚΡΥΦΤΗΚΕ Η ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΜΕΝΕΙ

Η Κυβέρ­νη­ση μετά τη μεγά­λη απή­χη­ση που είχε το ψήφι­σμα του Συλ­λό­γου μας και τις μεγά­λες αντι­δρά­σεις που υπήρ­χαν από το χώρο των Καλ­λι­τε­χνών και όχι μόνο , κάνει ελιγ­μό για να ξεγελάσει.

Αφή­νει για αργό­τε­ρα την εξει­δί­κευ­ση του «Τρο­μο­νό­μου» στο οπτι­κο­α­κου­στι­κό έργο που δια­κι­νεί­ται στο δια­δί­κτυο και κρα­τά τη λογο­κρι­σία για τα έργα που δια­κι­νού­νται στις πλατφόρμες.

Η δια­τύ­πω­ση της πρώ­της παρα­γρά­φου στο­χο­ποιεί τα έργα που δια­κι­νού­νται μέσα από υπη­ρε­σί­ες οπτι­κο­α­κου­στι­κών μέσων, εφό­σον «εμπε­ριέ­χουν υπο­κί­νη­ση σε βία ή μίσος ενα­ντί­ον ομά­δας ανθρώ­πων ή μέλους ομά­δας». Με αυτές τις γενι­κές ανα­φο­ρές βάζουν στο στό­χα­στρο έργα με κοι­νω­νι­κό και ριζο­σπα­στι­κό περιε­χό­με­νο. Εξι­σώ­νουν τα έργα αυτά, με εκεί­να που έχουν ρατσι­στι­κό , σεξι­στι­κό ή εθνι­κι­στι­κό περιεχόμενο.

Γνω­ρί­ζου­με ότι οι δια­τά­ξεις που έφε­ρε ο ΣΥΡΙΖΑ που χαρα­κτη­ρί­στη­καν ως «Τρο­μο­νό­μος» κάνουν ανα­φο­ρά στο δια­δί­κτυο και τον έλεγ­χό του . Κατα­λα­βαί­νου­με ότι το άρθρο 8 έκα­νε την ανα­γκαία για τον «Τρο­μο­νό­μο» εξει­δί­κευ­ση για το οπτι­κο­α­κου­στι­κό έργο που δια­κι­νεί­ται στο δια­δί­κτυο. Ακό­μα και χωρίς αυτή την εξει­δί­κευ­ση που έφερ­νε η δεύ­τε­ρη παρά­γρα­φος του αρθρου 8 που απο­σύρ­θη­κε ο Τρο­μο­νό­μος είναι σε ισχύ και μπο­ρεί να εφαρ­μο­στεί σε οπτι­κο­α­κου­στι­κό υλι­κό που δια­κι­νεί­ται στο διαδίκτυο.

Καλού­με την Κυβέρ­νη­ση και την Αξιω­μα­τι­κή Αντι­πο­λί­τευ­ση να πάρουν καθα­ρή θέση.

Θα καταρ­γή­σουν τον Τρο­μο­νό­μο ή θα αφή­σουν την εφαρ­μο­γή του στην Καλ­λι­τε­χνι­κή δημιουρ­γία για αργότερα;

Γνω­ρί­ζου­με επί­σης ότι η δια­τύ­πω­ση της πρώ­της παρα­γρά­φου απο­τε­λεί αντι­γρα­φή των όρων λει­τουρ­γί­ας που επι­βάλ­λουν οι ίδιες οι πλατ­φόρ­μες ήδη. Αυτή η πολι­τι­κή των παρό­χων έχει κατε­βά­σει ήδη δημιουρ­γί­ες με πολι­τι­κό στί­χο και αντι­φα­σι­στι­κό περιε­χό­με­νο, μετά από ανα­φο­ρές άλλων χρη­στών που συνή­θως ήταν μέλη φασι­στι­κών ομά­δων. Δηλα­δή οι «Χρυ­σαυ­γί­τες» μπο­ρεί να μπή­καν στη φυλα­κή για τα εγκλή­μα­τα τους, αλλά στο δια­δί­κτυο έχουν το κύρος του «πελά­τη» και η γνώ­μη τους γίνε­ται σεβα­στή. Τώρα με το άρθρο 8 όπως τρο­πο­ποι­ή­θη­κε δίνε­ται η δυνα­τό­τη­τα να κατε­βαί­νει τέτοιο έργο, που μιλά και εκφρά­ζει τις αγω­νί­ες και τις ανά­γκες των πολ­λών και από τους εισαγ­γε­λείς, χωρίς να χρεια­στεί να κινη­το­ποι­η­θούν οι «πελά­τες».

Με αυτή την Τέχνη θέλουν να τελειώνουν

Οι μεγά­λες αντι­δρά­σεις που έδει­ξε η κοι­νω­νία μας , ενά­ντια στο άρθρο 8 δεί­χνουν ότι δε θα είναι εύκο­λος ο δρό­μος τους

Συνε­χί­ζου­με με μαζι­κή συμ­με­το­χή στη συγκέ­ντρω­ση της Τρί­της 16 Φλε­βά­ρη 12 μ.μ. στα Προπύλαια.

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο