Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πανελλαδικές εξετάσεις: Με μαθήματα προσανατολισμού και ειδικότητας θα συνεχιστούν αυτή την εβδομάδα

Με μαθή­μα­τα προ­σα­να­το­λι­σμού και ειδι­κό­τη­τας θα συνε­χι­στούν αυτή την εβδο­μά­δα οι Πανελ­λα­δι­κές Εξε­τά­σεις για τους υπο­ψη­φί­ους των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ, αντίστοιχα.

Συγκε­κρι­μέ­να, όσον αφο­ρά στους υπο­ψη­φί­ους των ΓΕΛ, η εβδο­μά­δα περι­λαμ­βά­νει δύο ημέ­ρες εξε­τά­σε­ων: Αύριο, Τρί­τη, 6 Ιου­νί­ου, οι υπο­ψή­φιοι θα εξε­τα­στούν στα Αρχαία Ελλη­νι­κά (Ομά­δα Προ­σα­να­το­λι­σμού Ανθρω­πι­στι­κών Σπου­δών), τα Μαθη­μα­τι­κά (Ομά­δες Προ­σα­να­το­λι­σμού Θετι­κών Σπου­δών και Σπου­δών Οικο­νο­μί­ας και Πλη­ρο­φο­ρι­κής) και τη Βιο­λο­γία (Ομά­δα Προ­σα­να­το­λι­σμού Σπου­δών Υγείας).

Στη συνέ­χεια, την Πέμ­πτη 8 Ιου­νί­ου, οι υπο­ψή­φιοι θα εξε­τα­στούν στα Λατι­νι­κά (Ομά­δα Προ­σα­να­το­λι­σμού Ανθρω­πι­στι­κών Σπου­δών), τη Χημεία (Ομά­δες Προ­σα­να­το­λι­σμού Θετι­κών Σπου­δών και Σπου­δών Υγεί­ας) και την Πλη­ρο­φο­ρι­κή Ομά­δα Προ­σα­να­το­λι­σμού Σπου­δών Οικο­νο­μί­ας και Πληροφορικής).

Για τους υπο­ψη­φί­ους των ΕΠΑΛ, η εβδο­μά­δα περι­λαμ­βά­νει τρεις ημέ­ρες εξε­τά­σε­ων μαθη­μά­των ειδι­κό­τη­τας. Ειδι­κό­τε­ρα, την Τετάρ­τη 7 Ιου­νί­ου, οι υπο­ψή­φιοι των ΕΠΑΛ θα εξε­τα­στούν στα μαθή­μα­τα: Ανα­το­μία-Φυσιο­λο­γία ΙΙ, Αρχές Οικο­νο­μι­κής Θεω­ρί­ας, Δίκτυα Υπο­λο­γι­στών και Αρχές Βιο­λο­γι­κής Γεωργίας.

Ακο­λού­θως, την Παρα­σκευή 9 Ιου­νί­ου, θα εξε­τα­στούν στα μαθή­μα­τα: Ηλε­κτρο­τε­χνία 2, Αρχι­τε­κτο­νι­κό Σχέ­διο, Ναυ­τι­κό Δίκαιο — Διε­θνείς Κανο­νι­σμοί στη Ναυ­τι­λία — Εφαρ­μο­γές, Ιστο­ρία Σύγ­χρο­νης Τέχνης.

Τέλος, το Σάβ­βα­το 10 Ιου­νί­ου, οι υπο­ψή­φιοι των ΕΠΑΛ θα εξε­τα­στούν στα εξής μαθή­μα­τα: Υγιει­νή, Προ­γραμ­μα­τι­σμός Υπο­λο­γι­στών, Αρχές Οργά­νω­σης και Διοί­κη­σης και Στοι­χεία Μηχανών.

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο