Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πανελλαδικές-Πανελλήνιες εξετάσεις: Το Ατέχνως εύχεται στους μαθητές και τις μαθήτριες καλή επιτυχία!

Άλλη μια σχο­λι­κή χρο­νιά έφτα­σε στο τέλος της. Με τις ελλεί­ψεις εκπαι­δευ­τι­κού προ­σω­πι­κού, τους χιλιά­δες ανα­πλη­ρω­τές-ομή­ρους καθη­γη­τές, την ανε­πάρ­κεια σχο­λι­κών υπο­δο­μών και τον αγώ­να γονιών και μαθη­τών για την κατά­κτη­ση της γνώσης.

Δίπλα στους γονείς και μαθη­τές πολ­λοί εκπαι­δευ­τι­κοί έδω­σαν τη δική τους μάχη μέσα και έξω από το σχο­λείο για να δυνα­μώ­σει η συλ­λο­γι­κή διεκ­δί­κη­ση και δρά­ση για το μέλ­λον και τη ζωή που αξί­ζει στους νέους. 

Ευχό­μα­στε στους μαθη­τές των σχο­λεί­ων και αυρια­νούς μαχη­τές της ζωής να δώσουν τη μάχη των εξε­τά­σε­ων με αισιο­δο­ξία και επιτυχία.

Τους λέμε κι εμείς, και από τη δική μας εμπει­ρία, πως αυτές οι εξε­τά­σεις είναι μία μάχη μόνο. Θα ακο­λου­θή­σουν και πολ­λές άλλες στη ζωή τους. Δεν υπο­τι­μά­με καμία.

Η πιο πλα­τεία και ουσια­στι­κή μόρ­φω­ση, η δου­λειά, οι ανθρώ­πι­νες συν­θή­κες ζωής, ο πολι­τι­σμός είναι ανα­φαί­ρε­τα δικαιώ­μα­τα όλων των μαθητών.

Η μεγά­λη μάχη της ζωής είναι να μη συμ­βι­βα­στεί κανείς με τις δυσκο­λί­ες και τα εμπό­δια που θα συνα­ντή­σει. Να μην παραι­τη­θεί από το όρα­μα ενός κόσμου, όπου οι άνθρω­ποι του μόχθου, της επι­στή­μης, της Τέχνης και του Πολι­τι­σμού θα είναι οι πρωταγωνιστές.

Καλή επι­τυ­χία στις εξε­τά­σεις και στη ζωή! Οι μαχη­τές ξέρουν να δίνουν μάχες και να τις κερδίζουν.

Ατέ­χνως

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο