Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πανελλαδικές εξετάσεις: Τρεις αλλαγές στο σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ

Πανελ­λα­δι­κές εξε­τά­σεις: Τρεις αλλα­γές στο σύστη­μα εισα­γω­γής στην Ανώ­τα­τη εκπαί­δευ­ση, ανα­κοί­νω­σε το υπουρ­γείο Παι­δεί­ας, με στό­χο, όπως ισχυ­ρί­ζε­ται, να διορ­θώ­σει «δυσλει­τουρ­γί­ες του εν λόγω συστήματος».

Συγκε­κρι­μέ­να, η πρώ­τη αλλα­γή αφο­ρά τη μεί­ω­ση της εξε­τα­στέ­ας ύλης στη Βιο­λο­γία, τη Χημεία, την Κοι­νω­νιο­λο­γία, την Οικο­νο­μία, την Ιστο­ρία και τα Αρχαία Ελληνικά.

Η δεύ­τε­ρη έχει να κάνει με τον ενιαίο τρό­πο εξέ­τα­σης της Νεο­ελ­λη­νι­κής Γλώσ­σας και Λογο­τε­χνί­ας, η οποία παρα­μέ­νει ωστό­σο μειώ­νε­ται ο συντε­λε­στής βαρύ­τη­τας της Λογο­τε­χνί­ας στο 15% του συνο­λι­κού βαθ­μού του εν λόγω μαθήματος.

Τέλος, το υπουρ­γείο θα νομο­θε­τή­σει την άρση της κατη­γο­ριο­ποί­η­σης των τμη­μά­των σε «ελεύ­θε­ρης πρό­σβα­σης» και «κατό­πιν εξετάσεων».

Το υπουρ­γείο εξαγ­γέλ­λει και «εκτε­νέ­στε­ρες αλλα­γές» στο σύστη­μα εισα­γω­γής στην Ανώ­τα­τη εκπαί­δευ­ση «τα προ­σε­χή διδα­κτι­κά έτη, χωρίς αιφ­νι­δια­σμό και προ­χει­ρό­τη­τα, μετά από ενδε­λε­χή μελέ­τη και συζή­τη­ση με τους εμπλε­κό­με­νους φορείς».

Διευ­κρι­νί­ζε­ται επί­σης ότι οι φετι­νοί από­φοι­τοι, εφό­σον επι­λέ­ξουν να επα­νε­ξε­τα­στούν στο σύστη­μα εισα­γω­γής στην Ανώ­τα­τη εκπαί­δευ­ση το 2020, θα εξε­τα­σθούν με το ίδιο σύστη­μα με το οποίο εξε­τά­σθη­καν φέτος.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο