Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πανελλαδικές 2020: Από τις 29 Ιουνίου έως και τις 17 Ιουλίου, οι διαδικασίες για την υποβολή μηχανογραφικού

Από την ερχό­με­νη Δευ­τέ­ρα, 29 Ιου­νί­ου 2020, θα μπο­ρούν οι υπο­ψή­φιοι για την εισα­γω­γή στην τρι­το­βάθ­μια εκπαί­δευ­ση να απο­κτή­σουν τον προ­σω­πι­κό τους κωδι­κό, προ­κει­μέ­νου να έχουν πρό­σβα­ση στην πλατ­φόρ­μα υπο­βο­λής του μηχα­νο­γρα­φι­κού δελ­τί­ου, για να το μελε­τή­σουν και να σημειώ­σουν κάποιες πρώ­τες, προ­σω­ρι­νές προτιμήσεις.

Ανα­λυ­τι­κό­τε­ρα, όπως ανα­κοί­νω­σε το υπουρ­γείο Παι­δεί­ας, οι ενδια­φε­ρό­με­νοι θα πρέ­πει από τη Δευ­τέ­ρα 29 Ιου­νί­ου να απευ­θυν­θούν στο λύκειό τους για να απο­κτή­σουν προ­σω­πι­κό κωδι­κό ασφα­λεί­ας (password). Με αυτόν τον προ­σω­πι­κό κωδι­κό θα μπο­ρούν να εισέρ­χο­νται στην ειδι­κή πλατ­φόρ­μα υπο­βο­λής μηχανογραφικού(στην ηλε­κτρο­νι­κή διεύ­θυν­ση http://exams.it.minedu.gov.gr ).

Σε δεύ­τε­ρη φάση, μετά την ανα­κοί­νω­ση των βαθ­μο­λο­γιών και σε ημε­ρο­μη­νία που θα γνω­στο­ποι­η­θεί αργό­τε­ρα, όλοι οι υπο­ψή­φιοι θα πρέ­πει να «κλει­δώ­σουν» το τελι­κό τους μηχα­νο­γρα­φι­κό (επι­λέ­γο­ντας ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ στην ίδια ηλε­κτρο­νι­κή διεύ­θυν­ση) έως και την Παρα­σκευή 17 Ιου­λί­ου 2020.

Μετά την ορι­στι­κο­ποί­η­ση, το μηχα­νο­γρα­φι­κό θα κατα­χω­ρεί­ται στη βάση δεδο­μέ­νων του υπουρ­γεί­ου Παι­δεί­ας και καμία τρο­πο­ποί­η­ση από τους υπο­ψη­φί­ους δεν θα είναι δυνα­τή, χωρίς τη μεσο­λά­βη­ση της σχο­λι­κής μονά­δας. Η προ­θε­σμία της 17ης Ιου­λί­ου είναι απο­κλει­στι­κή και μετά την παρέ­λευ­σή της κανέ­νας υπο­ψή­φιος δεν θα μπο­ρεί να ορι­στι­κο­ποι­ή­σει το μηχα­νο­γρα­φι­κό δελτίο.

Από το υπουρ­γείο προ­τεί­νε­ται στους υπο­ψή­φιους να εκτυ­πώ­νουν ή/και να απο­θη­κεύ­ουν στον υπο­λο­γι­στή τους το ορι­στι­κο­ποι­η­μέ­νο μηχα­νο­γρα­φι­κό (το οποίο θα έχει απο­κτή­σει αυτό­μα­τα και αριθ­μό πρω­το­κόλ­λου), ώστε ανά πάσα στιγ­μή να μπο­ρούν να δουν τις τελι­κές προ­τι­μή­σεις τους.

Ποιο μπορούν να υποβάλουν Μηχανογραφικό

Μηχα­νο­γρα­φι­κό δελ­τίο μπο­ρούν να υποβάλουν:

- Όσοι συμ­με­τεί­χαν στις πανελ­λα­δι­κές εξε­τά­σεις ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ του 2020, και εφ’ όσον κατέ­χουν ή απο­κτούν απο­λυ­τή­ριο (οι υπο­ψή­φιοι ΓΕΛ) και απο­λυ­τή­ριο και πτυ­χίο (οι υπο­ψή­φιοι ΕΠΑΛ).
— Όσοι από­φοι­τοι συμ­με­τεί­χαν στις πανελ­λα­δι­κές εξε­τά­σεις των ημε­ρη­σί­ων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ τα έτη 2018 ή 2019, διεκ­δι­κώ­ντας φέτος το 10% των θέσε­ων εισα­κτέ­ων, χωρίς νέα εξέ­τα­ση. Όσοι από­φοι­τοι είναι υπο­ψή­φιοι για το 10%, συμ­με­τέ­χουν στη δια­δι­κα­σία επι­λο­γής με τα μόρια που είχαν επι­τύ­χει στην τελευ­ταία τους εξέ­τα­ση. Οι υπο­ψή­φιοι αυτοί δεν έχουν τη δυνα­τό­τη­τα ή δικαί­ω­μα να εξε­τα­στούν ξανά σε ειδι­κό μάθη­μα ή στα αγω­νί­σμα­τα για τα ΤΕΦΑΑ, αλλά συνυ­πο­λο­γί­ζο­νται τα μόρια που είχαν επι­τύ­χει στην τελευ­ταία τους εξέταση.

Γενικές συμβουλές και παρατηρήσεις

- Για οποια­δή­πο­τε πλη­ρο­φο­ρία, υπο­στή­ρι­ξη, ακό­μα και χρή­ση υπο­λο­γι­στή που τυχόν δεν δια­θέ­τουν, οι υπο­ψή­φιοι μπο­ρούν να απευ­θύ­νο­νται στα λύκειά τους, τα οποία θα είναι ανοι­χτά την Τρί­τη 7 Ιου­λί­ου και άλλη μία μέρα εντός της προ­θε­σμί­ας υπο­βο­λής, η οποία θα ανα­κοι­νω­θεί προσεχώς.

- Εφι­στά­ται προ­σο­χή σε όλους τους υπο­ψη­φί­ους για την εμπρό­θε­σμη υπο­βο­λή και ορι­στι­κο­ποί­η­ση του μηχα­νο­γρα­φι­κού δελ­τί­ου, για­τί αλλιώς θα απο­κλει­στούν από την εισα­γω­γή τους στην τρι­το­βάθ­μια εκπαί­δευ­ση για φέτος.

- Οι υπο­ψή­φιοι που παρα­πέ­μπο­νται στις επα­να­λη­πτι­κές πανελ­λα­δι­κές εξε­τά­σεις του Σεπτεμ­βρί­ου, κατα­θέ­τουν μηχα­νο­γρα­φι­κό με τις προ­τι­μή­σεις τους, μαζί με τους υπο­ψη­φί­ους (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) της τακτι­κής εξε­τα­στι­κής περιό­δου, δηλα­δή την ίδια περί­ο­δο, 29 Ιου­νί­ου ως 17 Ιου­λί­ου 2020.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο