Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πανεπιστήμιο Κύπρου: Διαψεύδει ότι ο Κ. Βελόπουλος υπήρξε φοιτητής του

Ψευ­δή στοι­χεία ανα­φέ­ρει, όπως απο­δει­κνύ­ε­ται, στο βιο­γρα­φι­κό του ο πρό­ε­δρος της «Ελλη­νι­κής Λύσης» Κυριά­κος Βελό­που­λος ανα­φο­ρι­κά με τα πτυ­χία και τις σπου­δές του. 

Πιο συγκε­κρι­μέ­να, στο βιο­γρα­φι­κό που υπάρ­χει στην επί­ση­μη ιστο­σε­λί­δα του ανα­φέ­ρε­ται πως ο κ. Βελό­που­λος έλα­βε το 2013 «το πτυ­χίο του με ειδί­κευ­ση στην Ιστο­ρία, Αρχαιο­λο­γία και τον Ελλη­νι­κό Πολι­τι­σμό από το Πανε­πι­στή­μιο Κύπρου» και to 2016 «ολο­κλή­ρω­σε τις μετα­πτυ­χια­κές του σπου­δές στο Πανε­πι­στή­μιο Κύπρου, με ειδί­κευ­ση στην Επι­κοι­νω­νία και Νέα Δημοσιογραφία».

Η ίδια πλη­ρο­φο­ρία — περί σπου­δών του Κ. Βελό­που­λου στο Πανεπ. Κύπρου — υπάρ­χει και στο βιο­γρα­φι­κό του στην επί­ση­μη ιστο­σε­λί­δα της Βου­λής των Ελλήνων.

velopoulos ptyxia

Από την πλευ­ρά του, με γρα­πτή του ανα­κοί­νω­ση, το Πανε­πι­στή­μιο Κύπρου δια­ψεύ­δει κατη­γο­ρη­μα­τι­κά τους ισχυ­ρι­σμούς του πρό­ε­δρου της Ελλη­νι­κής Λύσης. Να τι αναφέρει:
«Έχει περιέλ­θει στην αντί­λη­ψή μας ότι το μέλος του Ελλη­νι­κού Κοι­νο­βου­λί­ου κ. Κυριά­κος Βελό­που­λος φέρε­ται να έχει λάβει το 2013 από το Πανε­πι­στή­μιο Κύπρου πτυ­χίο με ειδί­κευ­ση στην Ιστο­ρία, Αρχαιο­λο­γία και τον Ελλη­νι­κό Πολι­τι­σμό και το 2016 μετα­πτυ­χια­κό τίτλο με ειδί­κευ­ση στην Επι­κοι­νω­νία και Νέα Δημο­σιο­γρα­φία. Το Πανε­πι­στή­μιο Κύπρου διευ­κρι­νί­ζει ότι ο κ. Κυριά­κος Βελό­που­λος ουδέ­πο­τε υπήρ­ξε φοι­τη­τής του και βεβαί­ως δεν έχει πάρει πτυ­χίο ή/και μετα­πτυ­χια­κό τίτλο από το Πανε­πι­στή­μιο Κύπρου».

Πτυχίο από το… Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Ο Κ. Βελό­που­λος λοι­πόν ουδέ­πο­τε σπού­δα­σε, ούτε φυσι­κά έλα­βε κανέ­να πτυ­χίο, από το Πανε­πι­στή­μιο Κύπρου. Σε ανάρ­τη­σή του στο Twitter, ο βου­λευ­τής δημο­σιο­ποί­η­σε φωτο­γρα­φία-αντί­γρα­φο μετα­πτυ­χια­κού του τίτλου στην Επι­κοι­νω­νία και τη Δημο­σιο­γρα­φία από το Ανοι­χτό Πανε­πι­στή­μιο της Κύπρου (Open University of Cyprus).

Το εν λόγω πανε­πι­στη­μια­κό ίδρυ­μα ουδε­μία σχέ­ση έχει με το Πανε­πι­στή­μιο Κύπρου — πρό­κει­ται για δύο δια­φο­ρε­τι­κά εκπαι­δευ­τι­κά ιδρύματα. 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο