Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πανεπιστήμιο Μακεδονίας: Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ καπηλεύεται τις ιδέες και τη δουλειά των φοιτητών!!

Το έργο της Κοι­νό­τη­τας Ανοι­χτού Λογι­σμι­κού του Πανε­πι­στη­μί­ου Μακε­δο­νί­ας (ΠΑΜΑΚ) παρου­σί­α­σε ως δικό της η ΔΑΠ ‑ΝΔΦΚ, προ­κα­λώ­ντας την αγα­νά­κτη­ση φοι­τη­τών του Ιδρύματος.

Συγκε­κρι­μέ­να, τη Πέμ­πτη 17 Νοέμ­βρη, η Κοι­νό­τη­τα Ανοι­χτού Λογι­σμι­κού του ΠΑΜΑΚ ανα­κοί­νω­σε την κυκλο­φο­ρία της εφαρ­μο­γής myUoM, η οποία απο­τε­λεί Λογι­σμι­κό Ανοι­κτού Κώδι­κα. Μάλι­στα, η Κοι­νό­τη­τα, ενη­με­ρώ­νει πως πρό­κει­ται για μια εφαρ­μο­γή με άδεια χρή­σης MIT, και καλεί οποιο­δή­πο­τε άλλο πανε­πι­στή­μιο ενδια­φέ­ρε­ται να υιο­θε­τή­σει την εφαρ­μο­γή να έρθει σε επα­φή με την ίδια.

Η εφαρ­μο­γή έχει κατα­σκευα­στεί από την Ομά­δα Ανοι­κτού Λογι­σμι­κού του Τμή­μα­τος Εφαρ­μο­σμέ­νης Πλη­ρο­φο­ρι­κής του Πανε­πι­στη­μί­ου Μακε­δο­νί­ας η οποία απαρ­τί­ζε­ται από φοι­τη­τές και φοι­τή­τριες, με σκο­πό να βοη­θή­σει τους φοι­τη­τές και τις φοι­τή­τριες του Ιδρύ­μα­τος στην καθη­με­ρι­νή αλλη­λε­πί­δρα­σή τους με το Πανεπιστήμιο.

Την ίδια ημέ­ρα η ΔΑΠ – ΝΔΦΚ, μέσω της ιστο­σε­λί­δας της υπο­στή­ρι­ξε πως «Το Πανε­πι­στή­μιο Μακε­δο­νί­ας υιο­θε­τεί την πρό­τα­ση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και δημιουρ­γεί την εφαρ­μο­γή “myUoM”, όπου όλοι οι φοι­τη­τές, θα μπο­ρούν να ενη­με­ρώ­νο­νται για την Σχο­λή τους και να λαμ­βά­νουν όλες τις απα­ραί­τη­τες πλη­ρο­φο­ρί­ες για την καθη­με­ρι­νή τους παρου­σία στο ίδρυ­μα. Πρό­γραμ­μα μαθη­μά­των, δηλώ­σεις και αιτή­σεις σε ένα app.

Προ­χω­ρή­σα­με τις προη­γού­με­νες ημέ­ρες στην κατά­θε­ση προ­τά­σε­ων για την Gen Z. Σήμε­ρα γίνο­νται πρά­ξη. Απο­δει­κνύ­ε­ται λοι­πόν, για άλλη μία φορά, πως η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ μέσα από υλο­ποι­ή­σι­μες προ­τά­σεις και οδη­γό τις ανά­γκες των φοι­τη­τών, βρί­σκε­ται “εδώ για κάθε φοιτητή”».

Την εφαρ­μο­γή ως «πρό­τα­ση της ΔΑΠ» δια­φή­μι­σαν σε μέσα κοι­νω­νι­κής δικτύ­ω­σης διά­φο­ρα στε­λέ­χη της κυβερ­νη­τι­κής παρά­τα­ξης, όπως και ο Διευ­θυ­ντής ΟΝΝΕΔ της  Θεσ­σα­λο­νί­κης, Αλ. Μόσχος.

Αρκε­τοί ήταν οι φοι­τη­τές του Ιδρύ­μα­τος που έσπευ­σαν να καταγ­γεί­λουν την προ­σπά­θεια καπή­λευ­σης της κυβερ­νη­τι­κής παρά­τα­ξης, με σχό­λια όπως «εδώ για όλους τους φοι­τη­τές, εκτός από αυτούς που έφτια­ξαν την εφαρ­μο­γή που πλα­σά­ρε­τε σαν δικιά σας. Αίσχος», «Δεν είναι πρό­τα­ση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, είναι δου­λειά και πρό­τα­ση άλλων φοι­τη­τών που δεν έχουν καμιά σχέ­ση με την παρά­τα­ξη της ΔΑΠ» και «ντρο­πή σας που παίρ­νε­τε ιδέ­ες και δου­λειά άλλων, φοι­τη­τών που δεν έχουν να κάνουν τίπο­τα με τη παρά­τα­ξή σας και τις παρου­σιά­ζε­τε σαν δικές σας».

Κάπως έτσι θεω­ρεί η κυβερ­νη­τι­κή παρά­τα­ξη πως βρί­σκε­ται “δίπλα στο φοι­τη­τή”, την ίδια ώρα που τα Πανε­πι­στή­μια σε όλη την Ελλά­δα στε­νά­ζουν από τα προ­βλή­μα­τα που δημιουρ­γεί η διαρ­κής υπο­χρη­μα­το­δό­τη­ση, με ενδει­τι­κό απο­τέ­λε­σμα το γεγο­νός ότι ορι­σμέ­να μαθή­μα­τα ου Τμή­μα­τος Εφαρ­μο­σμέ­νης Πλη­ρο­φο­ρι­κής του ΠΑΜΑΚ, από το οποίο προ­έρ­χο­νται και αρκε­τά μέλη της Ομά­δας που ανέ­πτυ­ξε την εφαρ­μο­γή, γίνο­νται στο γήπε­δο μπά­σκετ του Πανε­πι­στη­μί­ου, λόγω έλλει­ψης αιθουσών!

902.gr

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο