Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου: Διέγραψε τον Βλ. Πούτιν από επίτιμο διδάκτορα

Στην από­φα­ση να αφαι­ρέ­σει τον τίτλο του επί­τι­μου διδά­κτο­ρα από τον Βλα­ντι­μίρ Πού­τιν προ­χώ­ρη­σε το Πανε­πι­στή­μιο Πελο­πον­νή­σου, μετά από πρω­το­βου­λία του πρώ­ην πρύ­τα­νη και υπουρ­γού Θεό­δω­ρου Παπαθεοδώρου.

Ο τίτλος του είχε απο­νε­μη­θεί το 2018 «για την προ­σφο­ρά του στα γράμ­μα­τα, τις τέχνες, την κοι­νω­νία και τη δημοκρατία».

Συγκε­κρι­μέ­να, με ομό­φω­νη από­φα­σή της η Σύγκλη­τος του Πανε­πι­στη­μί­ου Πελο­πον­νή­σου αφαί­ρε­σε τον τίτλο το επί­τι­μου διδά­κτο­ρα από τον πρό­ε­δρο της Ρωσί­ας, αφό­του το Τμή­μα Ιστο­ρί­ας Αρχαιο­λο­γί­ας και Δια­χεί­ρι­σης Πολι­τι­σμι­κών Αγα­θών του Πανε­πι­στη­μί­ου Πελο­πον­νή­σου που έχει έδρα στην Καλα­μά­τα είχε λάβει την σχε­τι­κή από­φα­ση το 2017.

Στις 22 Φεβρουα­ρί­ου του 2018 πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε ειδι­κή τελε­τή στην Αθή­να όπου έγι­νε η ανα­γό­ρευ­ση του Ρώσου προ­έ­δρου σε επί­τι­μο διδά­κτο­ρα «για το σύνο­λο του έργου του και για την προ­σφο­ρά του στις ελλη­νο­ρω­σι­κές σχέ­σεις, τα γράμ­μα­τα, τις τέχνες, την κοι­νω­νία και τη δημο­κρα­τία», όπως ανέ­φε­ρε το πανε­πι­στή­μιο τότε.

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο