Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

«Πανεπιστημονική»: το κίνημα μας μετά τις εκλογές στην ΠΕΤΟΜ-ΤΕΕ

Το «Ατέ­χνως» ‑από θέσεις αρχής, στέ­κε­ται διε­ξο­δι­κά στα ζητή­μα­τα και τους στό­χους του συντα­ξιο­δο­τι­κού κινή­μα­τος προ­βάλ­λο­ντας τον ταξι­κό του προ­σα­να­το­λι­σμό και τους δυνα­μι­κούς μαζι­κούς αγώ­νες αυτών που μόνο «από­μα­χοι» δεν είναι.
Ένας επί μέρους κλά­δος αλλά ανα­πό­σπα­στο κομ­μά­τι τους είναι οι μηχα­νι­κοί, σε συνε­χή μάχη ενά­ντια στον «ρεα­λι­σμό» του εργα­το­πα­τε­ρι­σμού, έκα­ναν εκλο­γές στις 5 Φλε­βά­ρη, όπου παρά το γεγο­νός ότι η ΓΣ της ΠΕΤΟΜ-ΤΕΕ με ευρεία πλειο­ψη­φία χάρα­ξε με τις απο­φά­σεις της αγω­νι­στι­κή πορεία, ενταγ­μέ­νη στο Συντα­ξιου­χι­κό κίνη­μα των Συνερ­γα­ζό­με­νων Συντα­ξιου­χι­κών Οργα­νώ­σε­ων, η συντο­νι­σμέ­νη, προ­κλη­τι­κή μαζι­κή προ­σέ­λευ­ση άσχε­των προ­σώ­πων, που ήρθαν μετά την απο­πε­ρά­τω­ση των εργα­σιών της μόνο για να ψηφί­σουν, προ­σώ­πων πρω­το­φα­νέ­ρω­των, που δεν έχουν καμιά σχέ­ση με το συντα­ξιου­χι­κό κίνη­μα, που κίνη­σαν οι διά­φο­ροι γνω­στοί-άγνω­στοι αντι­δρα­στι­κοί μηχα­νι­σμοί γύρω από την τερά­στια πίτα των μεγα­λο­ερ­γο­λά­βων, τα αρμό­δια γι αυτήν υπουρ­γεία, το ΤΕΕ, ΤΣΜΕΔΕ, ΤΜΕΔΕ κι η Τρά­πε­ζα Αττι­κής, κατά­φε­ρε για 6 ψήφους να πάρει την πλειο­ψη­φία στο νέο ΔΣ

Οι ταξι­κές δυνά­μεις μπρο­στά στη γνω­στή αντι­δρα­στι­κή ομά­δα του κυβερ­νη­τι­κού οσφυο­καμ­πτι­κού συν­δι­κα­λι­σμού (που βαδί­ζει με άνω­θεν εντο­λές όχι μόνο στην ΠΕΤΟΜ-ΤΕΕ, αλλά και στην ΕΜΔΥΔΑΣ και αλλού) θα πρέ­πει να δώσουν όλες τις δυνά­μεις τους να εφαρ­μο­στούν οι αγω­νι­στι­κές επι­τα­γές της Γ. Συνέ­λευ­σης πλάι-πλάι με όλους τους συντα­ξιού­χους, που χτες 18 Φλε­βά­ρη στη μεγά­λη απερ­για­κή κινη­το­ποί­η­ση, έδω­σαν πάλι μαχη­τι­κό «παρών».

Η «Πανε­πι­στη­μο­νι­κή» σε σχε­τι­κή της ανα­κοί­νω­ση αναφέρει:

ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΜΑΣ
ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΤΟΜ-ΤΕΕ

Η Γενι­κή Συνέ­λευ­ση της ΠΕΤΟΜ-ΤΕΕ με ευρεία πλειο­ψη­φία χάρα­ξε την πορεία της Ένω­σής μας για το 2020.

Πρό­κει­ται για μια αγω­νι­στι­κή πορεία, ενταγ­μέ­νη στο Συντα­ξιου­χι­κό κίνη­μα των Συνερ­γα­ζό­με­νων Συντα­ξιου­χι­κών Οργα­νώ­σε­ων, με τις εκτι­μή­σεις, διεκ­δι­κή­σεις κι αγω­νι­στι­κή στά­ση του, ενά­ντια στην αντια­σφα­λι­στι­κή λαί­λα­πα που συνε­χί­ζε­ται με αυξα­νό­με­νη ένταση.

Η προ­κλη­τι­κή μαζι­κή προ­σέ­λευ­ση άσχε­των με τη Γενι­κή μας Συνέ­λευ­ση προ­σώ­πων, που ήρθαν μετά την απο­πε­ρά­τω­ση των εργα­σιών της μόνο για να ψηφί­σουν, προ­σώ­πων πρω­το­φα­νέ­ρω­των, που δεν έχουν καμιά σχέ­ση με το συντα­ξιου­χι­κό μας κίνη­μα και με την Ένω­σή μας, προ­σώ­πων που κίνη­σαν οι διά­φο­ροι αντι­δρα­στι­κοί μηχα­νι­σμοί γύρω απο την τερά­στια πίτα των μεγα­λο­ερ­γο­λά­βων, τα αρμό­δια γι αυτήν υπουρ­γεία, το ΤΕΕ, ΤΣΜΕΔΕ, ΤΜΕΔΕ κι η Τρά­πε­ζα Αττι­κής, κατά­φε­ρε για 6 ψήφους να υπερ­σκε­λί­σει τον αριθ­μό των συνα­δέλ­φων που ήρθαν με επί­γνω­ση και σεβα­σμό στις δημο­κρα­τι­κές δια­δι­κα­σί­ες και συμ­με­τεί­χαν στη συνέ­λευ­ση. Ο αριθ­μός τους μάλι­στα ήταν αυξη­μέ­νος  κάπου 50% σε σχέ­ση με τις προη­γού­με­νες εκλο­γές στην ΠΕΤΟΜ-ΤΕΕ.

Έτσι, παρ΄ όλο που την πλειοψηφία του ΔΣ έχει σήμερα η γνωστή αντιδραστική ομάδα του κυβερνητικού οσφυοκαμπτικού συνδικαλισμού, η ΠΕΤΟΜ-ΤΕΕ οφείλει να βαδίσει σύμφωνα με τις επιταγές της Γ. Συνέλευσης.

Στα 2,5 χρό­νια πρω­το­φα­νούς αρνη­τι­κής δρά­σης των εργα­το­πα­τέ­ρων των Καρ­πα­θί­ων προ­στέ­θη­κε τώρα και μια πρό­τα­ση «σύμπνοιας» που έκα­ναν μετά τις εκλο­γές, που δεν ήταν τίπο­τα άλλο παρά η επι­δί­ω­ξή τους να συναι­νέ­σου­με στις αντι­δρα­στι­κές τους από­ψεις, τις τελεί­ως αντί­θε­τες με τις απο­φά­σεις της Γενι­κής Συνέ­λευ­σης που είναι υπο­χρε­ω­μέ­νοι να ακο­λου­θή­σουν. Έτσι δεν μπο­ρού­με να μην συμπε­ρά­νου­με ότι μάχι­μος υπε­ρα­σπι­στής  των επι­τα­γών της Γ.Σ. της ΠΕΤΟΜ-ΤΕΕ και της υλο­ποί­η­σης τους είναι οι τρεις σύμ­βου­λοι στο ΔΣ που θα συνε­χί­σουν να κάνουν στο ΔΣ της ΠΕΤΟΜ-ΤΕΕ τις εποι­κο­δο­μη­τι­κές ρεα­λι­στι­κές τους προ­τά­σεις ενω­τι­κής αγω­νι­στι­κής αντί­στα­σης στους σφα­γείς μας.

Και βέβαια η ΕΣΤΑΜΕΔΕ που καλύ­πτει και όλους τους συνά­δελ­φους της ΠΕΤΟΜ-ΤΕΕ είναι ο φορέ­ας υλο­ποί­η­σης και των απο­φά­σε­ων της ΓΣ της ΠΕΤΟΜ ‑ΤΕΕ. Δύνα­μή τους είναι η στή­ρι­ξη των συνα­δέλ­φων που παλεύ­ουν για σύντα­ξη που θα καλύ­πτει τις σύγ­χρο­νες ανά­γκες, για σύγ­χρο­νη δωρε­άν ιατρο­φαρ­μα­κευ­τι­κή περί­θαλ­ψη, για εισφο­ρές στην κοι­νω­νι­κή ασφά­λι­ση που δεν θα παί­ζο­νται στον τζό­γο, αλλά θα τις εγγυά­ται το κράτος.

Συνά­δελ­φοι, συνα­γω­νι­στές και των δύο φύλων

Η επι­τυ­χία μας, η επι­τυ­χία των ιδε­ών μας στη ΓΣ της ΠΕΤΟΜ-ΤΕΕ απο­τε­λεί σημα­ντι­κή παρα­κα­τα­θή­κη στον αγώ­να μας.

Με νέα ορμή, στη­ριγ­μέ­νοι και στους 50 παρα­πά­νω που ενερ­γά μας υπο­στή­ρι­ξαν, να διεισ­δύ­σου­με ακό­μα περισ­σό­τε­ρο στο νου και την καρ­διά των συνα­δέλ­φων μας, να τους ωθή­σου­με να ενδια­φερ­θούν για τα κοι­νά μας προ­βλή­μα­τα, μέσα από το φιλό­τι­μο του αδι­κη­μέ­νου που οργί­ζε­ται κι οργα­νώ­νε­ται με τους συμπά­σχο­ντες συνα­δέλ­φους του. Το πεδίο δρά­σης μας ειναι τερά­στιο. Κι οι δυνα­τό­τη­τες το ίδιο.

Εμπρός να συντρί­ψου­με την όποια κινη­το­ποί­η­ση κατα­φέ­ρουν στο μέλ­λον οι επω­φε­λού­με­νοι του εργο­λα­βι­κού μεγα­λο­κε­φα­λαιου­χι­κού κατε­στη­μέ­νου των υπουρ­γεί­ων και των εξαρ­τώ­με­νων οργα­νι­σμών και Τρά­πε­ζας. Εμπρός να συντρί­ψου­με στη συνεί­δη­ση των ομοιο­πα­θών μας συντα­ξιού­χων την αδρά­νεια, τη μοι­ρο­λα­τρία το γλεί­ψι­μο και την πολι­τι­κή μισαλ­λο­δο­ξία. Απο­μο­νώ­νου­με τις σει­ρή­νες της υπο­τα­γής και  της απο­στρά­τευ­σης. Κάνου­με, την αγα­νά­κτη­ση, τον θυμό μας, συλ­λο­γι­κή δύνα­μη για τη διεκ­δί­κη­ση των δικαιω­μά­των μας.

19 2 2020

Ανακοίνωση Παν-κης ΠΕΤΟΜ-TEE-19 2 20

 

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο