Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πανσπουδαστική ΚΣ: Η είσοδος της πανεπιστημιακής αστυνομίας αναβάλλεται ξανά! Συνεχίζουμε τον αγώνα!

«Η είσο­δος της πανε­πι­στη­μια­κής αστυ­νο­μί­ας ανα­βάλ­λε­ται ξανά! Συνε­χί­ζου­με τον αγώ­να!», τονί­ζε­ται σε ανα­κοί­νω­ση των εκλεγ­μέ­νων με την «Παν­σπου­δα­στι­κή Κίνη­ση Συνεργασίας».

Στην ανα­κοί­νω­σή τους αναφέρουν:

«Κάτω από την μαζι­κή και απο­φα­σι­στι­κή στά­ση φοιτητών και εργα­ζο­μέ­νων, για άλλη μια φορά η είσο­δος της ΟΠΠΙ έμει­νε στα χαρ­τιά! Χαι­ρε­τί­ζου­με τους φοι­τη­τές και τις φοι­τή­τριες που συμ­με­τεί­χαν στο μεγά­λο φοι­τη­τι­κό συλ­λα­λη­τή­ριο και στη σύσκε­ψη συντο­νι­σμού φοι­τη­τι­κών συλ­λό­γων και εργα­τι­κών σωμα­τεί­ων την Πέμ­πτη 9 Ιού­νη, στους απο­κλει­σμούς των πυλών σε Πολυ­τε­χνειού­πο­λη, Πανε­πι­στη­μιού­πο­λη και ΑΣΟΕΕ!! Απο­δει­κνύ­ε­ται και πάλι ότι ο οργα­νω­μέ­νος, μαζι­κός αγώ­νας, η κοι­νή πάλη με τα εργα­τι­κά σωμα­τεία που στή­ρι­ξαν τις φοι­τη­τι­κές κινη­το­ποι­ή­σεις μπο­ρεί να θέσει εμπό­δια στην αντι­λαϊ­κή πολι­τι­κή, στα κυβερ­νη­τι­κά σχέδια.

Η κυβέρ­νη­ση δε θα κατα­φέ­ρει να εφαρ­μό­σει ένα μέτρο που οι φοι­τη­τές έχουν κατα­δι­κά­σει με κάθε τρό­πο! Το οργα­νω­μέ­νο σχέ­διο έντα­σης της κατα­στο­λής και νομι­μο­ποί­η­σης της αστυ­νο­μί­ας μέσα στα Ιδρύ­μα­τα έπε­σε στο κενό. Τα 50 εκα­τομ­μύ­ρια να δοθούν ΤΩΡΑ για προ­σλή­ψεις καθη­γη­τών, ανα­βάθ­μι­ση των υπο­δο­μών και του εργα­στη­ρια­κού εξο­πλι­σμού, για δωρε­άν συγ­γράμ­μα­τα, για νέες εστί­ες αντί για την πανε­πι­στη­μια­κή αστυνομία!

Ο αγώ­νας συνε­χί­ζε­ται! Για να μην περά­σει ο νέος νόμος-πλαί­σιο που κατα­τέ­θη­κε (για άλλη μια φορά) μέσα στο καλο­καί­ρι για να απο­φύ­γουν τις αντι­δρά­σεις των φοι­τη­τών. Η επί­θε­ση στα πτυ­χία μας με την απο­σύν­δε­σή τους από κάθε επαγ­γελ­μα­τι­κό δικαί­ω­μα, η εμπο­ρευ­μα­το­ποί­η­ση της φοι­τη­τι­κής μέρι­μνας, η περαι­τέ­ρω ενί­σχυ­ση της επι­χει­ρη­μα­τι­κής λει­τουρ­γί­ας των Ιδρυ­μά­των, η υπο­νό­μευ­ση του δικαιώ­μα­τος των φοι­τη­τών να εκλέ­γουν τους εκπρο­σώ­πους τους και να διεκ­δι­κούν το δικό τους θα μεί­νουν για άλλη μια αφο­ρά στα χαρτιά.

Το κάνου­με ξεκά­θα­ρο: η κυβέρ­νη­ση όποτε κι αν επι­χει­ρή­σει να βάλει την αστυ­νο­μία στα Ιδρύ­μα­τα, θα μας βρει μπρο­στά της, ακό­μα και μέσα στον Ιού­λη ή Αύγου­στο όπως αφή­νει να διαρ­ρεύ­σει!! Δυνα­μώ­νου­με τον αγώ­να για να σπου­δά­ζου­με δωρε­άν και ολο­κλη­ρω­μέ­να, για πτυ­χία με αξία και δου­λειά με δικαιώ­μα­τα!»

902.gr

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο