Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΠΑΟΚ-Κράσνονταρ 1–2: Έσβησε το όνειρο για πρόκριση στους ομίλους του Champions League…

Ούτε τώρα γεύ­τη­κε τη χαρά και τη δόξα των ομί­λων του Champions League ο ΠΑΟΚ που ηττή­θη­κε από τη ρωσι­κή Κρασ­νο­ντάρ στην Τού­μπα με το ίδιο σκορ του πρώ­του αγώ­να (2–1).

Η Κρασ­νο­ντάρ παρα­τά­χθη­κε εμφα­νώς αμυ­ντι­κά και ο ΠΑΟΚ κυρί­ως διε­ρευ­νη­τι­κά. Η πρώ­τη αξιό­λο­γη στιγ­μή ήρθε στο 16′ με τον Α.Ζίφκοβιτς να επι­χει­ρεί από πλά­για σουτ, που όμως έδιω­ξε σε κόρ­νερ ο Σαφό­νοφ. h

Στο 18′ ένα ακό­μα δυνα­τό σουτ του Ελ Καντου­ρί, μπλό­κα­ρε επι­τυ­χώς ο Ρώσος γκολ­κί­περ. Ο ΠΑΟΚ ξεκί­νη­σε με αργές επι­θέ­σεις στο­χεύ­ο­ντας στο γκολ με μεγά­λα απο­θέ­μα­τα υπομονής.

Η Κρασ­νο­ντάρ παρα­κάμ­πτο­ντας το αρχι­κό επι­θε­τι­κό μικρό κύμα του ΠΑΟΚ άρχι­σε να ξεδι­πλώ­νε­ται επι­θε­τι­κά μετά το 20λεπτο αλλά ο ΠΑΟΚ συνέ­χι­σε να είναι άτολ­μος και χλια­ρός έστω και αν κέρ­δι­σε 4 κόρ­νερ σε 27 λεπτά. Στο 30′ ο Βιλέ­να με δυνα­τό σουτ απεί­λη­σε για πρώ­τη φορά την εστία του Ζίφ­κο­βιτς στέλ­νο­ντας τη μπά­λα λίγο πάνω από τα δοκάρια.

Η καλύ­τε­ρη ευκαι­ρία στο πρώ­το ημί­χρο­νο για τον ΠΑΟΚ ήταν αυτή που χάθη­κε στο 34′ με την κεφα­λιά του Κρέ­σπο που εξου­δε­τέ­ρω­σε ο Σαφό­νοφ. Στο 45′ ο Ελ Καντου­ρί δεν μπό­ρε­σε να παρα­βιά­σει με το σουτ που έστει­λε την εστία του Ρώσου γκολ­κί­περ που έδιω­ξε ένα τελευ­ταίο κίν­δυ­νο για το πρώ­το ημίχρονο.

Στο ξεκί­νη­μα της επα­νά­λη­ψης ο ΠΑΟΚ έδει­ξε διά­θε­ση να κάνει συντο­μό­τε­ρες επι­θέ­σεις και στο 47′ σουτ του Α.Ζίφκοβιτς, ξαφ­νι­κό γυρι­στό έφυ­γε άουτ. Ίδια τύχη είχε και μια κεφα­λιά του Βαρέ­λα στο 56′ σε κόρ­νερ, ενώ από το 59′ ο Φερέι­ρα έκα­νε διπλή αλλα­γή δίνο­ντας χρό­νο στους Τσό­λακ και Ουα­γκέ, για να αξιο­ποι­ή­σει περισ­σό­τε­ρο την επι­θε­τι­κό­τη­τα της ομά­δας του με τους δυο νεο­α­πο­κτη­θέ­ντες ποδοσφαιριστές.

Η Κρασ­νο­ντάρ κρα­τού­σε καλά το μηδέν παθη­τι­κό στην εστία της και αυτό άρχι­σε να δημιουρ­γεί μια ανα­πό­φευ­κτη πίε­ση στον ΠΑΟΚ που πάσχι­ζε όχι με τις καλύ­τε­ρες προ­ϋ­πο­θέ­σεις για το γκολ. Οι Θεσ­σα­λο­νι­κείς άνευ­ροι και χωρίς το ανα­με­νό­με­νο πάθος έδι­ναν την εντύ­πω­ση πως έπαι­ζαν ένα απλό παι­χνί­δι πρω­τα­θλή­μα­τος κι όχι ένα ματς τερά­στιας αγω­νι­στι­κής και οικο­νο­μι­κής σημασίας.

Η πίε­ση αυτή έφε­ρε αρνη­τι­κό απο­τέ­λε­σμα στον ΠΑΟΚ που έχα­σε το έδα­φος κάτω από τα πόδια του στο 73′ όταν ο Μιχαη­λί­δης με αυτο­γκόλ έστει­λε την μπά­λα στα δίχτυα της ομά­δας του σε προ­σπά­θεια του να απο­κρού­σει σουτ του Σμολ­νί­κοφ για να γίνει έτσι το 0–1 που πολ­λα­πλα­σί­α­ζε τις προ­ο­πτι­κές πρό­κρι­σης της ΚρασνοντΆρ.

Ο ΠΑΟΚ βρή­κε το κου­ρά­γιο να ισο­φα­ρί­σει με κεφα­λιά του Ελ Καντου­ρί στο 77′ μέσα από την περιο­χή, αλλά η μπά­λα και η Κρασ­νο­ντάρ είχαν άλλη γνώ­μη. Στο επό­με­νο λεπτό ο Καμπε­λά (78′) με  πολύ ωραίο σουτ κάρ­φω­σε τη μπά­λα στα δίχτυα του Ζίφ­κο­βιτς για να “σφρα­γί­σει” με το γκολ αυτό η ρωσι­κή ομά­δα το εισι­τή­ριο της πρό­κρι­σης για πρώ­τη φορά στην σύντο­μη ιστο­ρία της το εισι­τή­ριο για την φάση των ομί­λων του Champions League.

Ο Δικέ­φα­λος θα συνε­χί­σει στους ομί­λους του Europa League.

Με πλη­ρο­φο­ρί­ες απο ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο