Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΠΑΟΚ-Μαρσέιγ 0–1: Τέλος το ευρωπαϊκό «όνειρο» για τον Δικέφαλο του Βορρά

Την πορεία του στην Ευρώ­πη και το Conference League ολο­κλή­ρω­σε από­ψε ο ΠΑΟΚ, που ηττή­θη­κε με 0–1 από την καλύ­τε­ρή του Μαρ­σέϊγ και έχα­σε την ευκαι­ρία πρό­κρι­σης στον ημι­τε­λι­κό της διορ­γά­νω­σης. Ο Δικέ­φα­λος της Θεσ­σα­λο­νί­κης παρά το πάθος και την μεγά­λη προ­σπά­θεια του λύγι­σε απ το βάρος των απαι­τή­σε­ων του αγώ­να και με λάθη στον αμυ­ντι­κό τομέα γνώ­ρι­σε δεύ­τε­ρη ήττα από τη γαλ­λι­κή ομάδα. 

Το παι­χνί­δι ξεκί­νη­σε με πάθος για τους Θεσ­σα­λο­νι­κείς που κάτω από την ενθου­σιώ­δη στή­ρι­ξη των 29 χιλιά­δων θεα­τών πήραν πρω­το­βου­λί­ες και δημιούρ­γη­σαν από νωρίς ευκαι­ρί­ες που τις έχασαν.

Στο 34′ ο ΠΑΟΚ δεν απέ­φυ­γε το μοι­ραίο. Από ολέ­θριο λάθος του Κρέ­σπο σε τυφλή απο­μά­κρυν­ση της μπά­λας,  η Μαρ­σέϊγ βγή­κε γρή­γο­ρα στην αντε­πί­θε­ση με τον Μπα­κα­μπού και από ασίστ του Γκε­ντου­ζί, ο Παγέτ δεν άφη­σε την ευκαι­ρία ανα­ξιο­ποί­η­τη και με κοντι­νό πλα­σέ παρα­βί­α­σε την ελλη­νι­κή εστία για το 0–1. 

Ως την λήξη της ανα­μέ­τρη­σης ο ΠΑΟΚ προ­σπά­θη­σε για το γκολ αλλά η Μαρ­σέϊγ με την εμπει­ρία της δεν του επέ­τρε­ψε ούτε την ισο­φά­ρι­ση, αν και σε κάποιες περι­πτώ­σεις η αστο­χία και η δυστο­κία ήταν αυτά που χαρα­κτή­ρι­σαν την ομά­δα της Θεσσαλονίκης. 

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο