Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Παράνομη η απεργία της ΑΔΕΔΥ για την αξιολόγηση — Oι εκπαιδευτικοί απαντούν με συλλαλητήρια και απεργία

Παρά­νο­μη και κατα­χρη­στι­κή κρί­θη­κε από το Δικα­στή­ριο η απερ­γία της ΑΔΕΔΥ, μέσω της οποί­ας συν­δι­κα­λι­στι­κές οργα­νώ­σεις της εκπαί­δευ­σης καλού­σαν σε συνέ­χι­ση της απερ­γί­ας-απο­χής από κάθε αξιο­λό­γη­ση. Η από­φα­ση είναι άμε­σα εκτε­λε­στή και προ­βλέ­πει 3.000 ευρώ ποι­νή για κάθε παράβαση.

Την είδη­ση επι­βε­βαί­ω­σε με σχε­τι­κή της ανάρ­τη­ση στο twitter η υπουρ­γός Παι­δεί­ας, Νίκη Κερα­μέ­ως, στην οποία ανέ­φε­ρε: «Παρά­νο­μη και κατα­χρη­στι­κή κρί­θη­κε από το Δικα­στή­ριο η απερ­γία της ΑΔΕΔΥ, μέσω της οποί­ας συν­δι­κα­λι­στι­κές οργα­νώ­σεις της εκπαί­δευ­σης καλού­σαν σε συνέ­χι­ση της απερ­γί­ας από κάθε αξιο­λό­γη­ση. Συνε­χί­ζου­με για ένα καλύ­τε­ρο σχο­λείο, αυτό που αξί­ζουν τα παι­διά μας και οι εκπαι­δευ­τι­κοί μας». Αυτό που συνε­χί­ζε­ται είναι η αυταρ­χι­κή κατρα­κύ­λα της ηγε­σί­ας του υπουρ­γεί­ου Παι­δεί­ας που έχει θορυ­βη­θεί από τις κινη­το­ποι­ή­σεις των εκπαιδευτικών.

Τη Δευ­τέ­ρα 11 Οκτώ­βρη, οι εκπαι­δευ­τι­κοί ετοι­μά­ζο­νται να απα­ντή­σουν με συλ­λα­λη­τή­ρια και απεργία.

Κανο­νι­κά πραγ­μα­το­ποιεί­ται η 24ωρη απερ­γία που κήρυ­ξαν οι εκπαι­δευ­τι­κές ομο­σπον­δί­ες ΔΟΕ και ΟΛΜΕ για τη Δευ­τέ­ρα 11 του Οκτώ­βρη, καθώς όπως διευ­κρί­νι­σε η ΑΔΕΔΥ, η απερ­γία δεν σχε­τί­ζε­ται με την αγω­γή της Ν. Κεραμέως.

Επί­σης η ΑΔΕΔΥ έχει κηρύ­ξει στά­ση εργα­σί­ας στο Λεκα­νο­πέ­διο για τη Δευ­τέ­ρα από τις 11.30 π.μ. έως τη λήξη του ωρα­ρί­ου, για τη διευ­κό­λυν­ση της συμ­με­το­χής στην απερ­για­κή συγκέ­ντρω­ση στο Εφε­τεία (οδός Λουκάρεως).

vardianos sta sporka 5

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο