Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Παράσταση διαμαρτυρίας στην πρεσβεία της Τουρκίας για την εισβολή στη Συρία — Πέμπτη 17 Οκτώβρη

Η Επι­τρο­πή Αγώ­να ενά­ντια στην Ελλη­νο-Αμε­ρι­κα­νι­κή Συμ­φω­νία για τις Στρα­τιω­τι­κές Βάσεις καλεί σε συμ­με­το­χή στην παρά­στα­ση δια­μαρ­τυ­ρί­ας που οργα­νώ­νει την Πέμ­πτη 17 Οκτώ­βρη 2019 στις 10:30 στην Πρε­σβεία της Τουρ­κί­ας (Β. Γεωρ­γί­ου Β΄, 11- Αθή­να), ενά­ντια στην τουρ­κι­κή εισβο­λή που βρί­σκε­ται σε εξέ­λι­ξη στη Συρία.

Σε ανα­κοί­νω­σή της, η Επι­τρο­πή αναφέρει:

«Καταγ­γέλ­λου­με και κατα­δι­κά­ζου­με την τρί­τη κατά σει­ρά δολο­φο­νι­κή εισβο­λή στη Συρία με την ονο­μα­σία “Πηγή Ειρή­νης”, που έχει οδη­γή­σει σε εκα­το­ντά­δες άμα­χους νεκρούς και σε μεγά­λο αριθ­μό ξερι­ζω­μέ­νων. Απο­τε­λεί πολύ επι­κίν­δυ­νη εξέ­λι­ξη, που κάνει ορα­τό τον κίν­δυ­νο γενι­κό­τε­ρης ανά­φλε­ξης στην ευρύ­τε­ρη Μέση Ανα­το­λή με την κάλυ­ψη των ΗΠΑ — ΕΕ — ΝΑΤΟ. Πρό­κει­ται για πόλε­μο γεω­πο­λι­τι­κών συμ­φε­ρό­ντων, με στό­χο τη δια­μόρ­φω­ση νέου χάρ­τη με αλλα­γή συνό­ρων στη Μ. Ανατολή.

Οι ΗΠΑ άνα­ψαν το “πρά­σι­νο φως” για την επί­θε­ση ενά­ντια στο συρια­κό λαό και στον κουρ­δι­κό πλη­θυ­σμό της περιο­χής. Στον περι­λά­λη­το, άλλω­στε, “Στρα­τη­γι­κό Διά­λο­γο” ανά­με­σα στην Ελλά­δα και στις ΗΠΑ, που ολο­κλη­ρώ­θη­κε τις προη­γού­με­νες μέρες, απο­τυ­πώ­νε­ται ανά­γλυ­φα η κοι­νή σύμπρα­ξη Ελλά­δας — ΗΠΑ σε πολε­μι­κές επι­χει­ρή­σεις, με το πρό­σχη­μα της αντι­με­τώ­πι­σης της αστά­θειας, της τρο­μο­κρα­τί­ας, φωτο­γρα­φί­ζο­ντας ιδιαί­τε­ρα την περιο­χή της Μέσης Ανα­το­λής και της Ανα­το­λι­κής Μεσογείου.

Η εξέ­λι­ξη αυτή αφή­νει στην κυριο­λε­ξία έκθε­τη τόσο την κυβέρ­νη­ση της ΝΔ, όσο και όλους τους άλλους που έσπευ­σαν να πανη­γυ­ρί­σουν για την επί­σκε­ψη του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ στην Αθή­να για την ανα­νέ­ω­ση της Συμ­φω­νί­ας για τις Βάσεις. Καταρ­ρί­πτο­νται στην πρά­ξη ο επι­κίν­δυ­νος εφη­συ­χα­σμός που καλ­λιερ­γεί η κυβέρ­νη­ση και τα άλλα αστι­κά κόμ­μα­τα, καθώς και τα επι­χει­ρή­μα­τα περί “προ­στα­σί­ας” που θα παρέ­χουν στη χώρα μας οι ΗΠΑ από την τουρ­κι­κή επιθετικότητα.

Καμία ανα­μο­νή — κανείς εφη­συ­χα­σμός! Δυνα­μώ­νου­με την αντι­ι­μπε­ρια­λι­στι­κή πάλη!

Κατα­δι­κά­ζου­με την επί­θε­ση της Τουρ­κί­ας στη Συρία με την κάλυ­ψη ΗΠΑ — ΝΑΤΟ — ΕΕ!

Καμία εμπλο­κή της Ελλά­δας στους ιμπε­ρια­λι­στι­κούς σχεδιασμούς! 

Αλλη­λεγ­γύη στο Συρια­κό λαό».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο