Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Παράταση του lockdown στην Αττική ανακοίνωσε ο Κυρ. Μητσοτάκης

Την παρά­τα­ση του lockdown στην Αττι­κή, πέραν της 1ης Μάρ­τη, πάντα κατό­πιν της σχε­τι­κής εισή­γη­σης των λοι­μω­ξιο­λό­γων εξαι­τί­ας της «από­το­μης αύξη­σης των κρου­σμά­των στην Αττι­κή», ανα­κοί­νω­σε ο πρω­θυ­πουρ­γός, μιλώ­ντας στη σημε­ρι­νή συνε­δρί­α­ση του υπουρ­γι­κού συμβουλίου.

Παρου­σιά­ζο­ντας το μαύ­ρο — άσπρο, ισχυ­ρί­στη­κε ότι η δια­δι­κα­σία των εμβο­λια­σμών παρου­σιά­ζει γρή­γο­ρη πρό­ο­δο, ενώ ακό­μα οι εμβο­λια­σμοί δεν έχουν φθά­σει ούτε τους 750.000. Ομο­λό­γη­σε πάντως πως «δεν έχου­με χτί­σει ακό­μα τεί­χος ανο­σί­ας και οι μήνες του Φεβρουα­ρί­ου και του Μαρ­τί­ου είναι πολύ δύσκο­λοι μήνες ‑πάντα, παρα­δο­σια­κά- για όλες τις ανα­πνευ­στι­κές λοιμώξεις».

Επι­ση­μαί­νο­ντας ότι δεν χωρά εφη­συ­χα­σμός, επα­νέ­λα­βε ότι για την κυβέρ­νη­ση το βασι­κό είναι «να παρα­μεί­νου­με πολύ προ­ση­λω­μέ­νοι στα μέτρα τα οποία ξέρου­με ότι δου­λεύ­ουν», την ώρα που δεν έχει ληφθεί κανέ­να ουσια­στι­κό μέτρο σε χώρους δου­λειάς, μέσα μετα­φο­ράς, σχο­λεία κ.ά. για την πραγ­μα­τι­κή προ­στα­σία της δημό­σιας υγεί­ας, υπο­νο­ώ­ντας ουσια­στι­κά την ατο­μι­κή ευθύνη.

Φώτης Αγγου­λές, ο προ­λε­τά­ριος ποιητής

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο