Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Παρά τη λάσπη και την τρομοκρατία οι εργαζόμενοι του Ευαγγελισμού εμπιστεύτηκαν ακόμη μία φορά τις ταξικές δυνάμεις

Παρά τη λάσπη και την τρο­μο­κρα­τία «ΕΣΑΚ Ευαγ­γε­λι­σμού» ανα­δεί­χτη­κε πρώ­τη δύνα­μη, καθώς έλα­βε σε αυτές τις εκλο­γές 711 ψήφους, από 627 που είχε πάρει το 2016, εκλέ­γο­ντας 6 έδρες (6 έδρες και το 2016) και ποσο­στό 45%.

euaggelismos

Οι εργα­ζό­με­νοι σήκω­σαν «ανά­στη­μα στο κλί­μα εκφο­βι­σμού και χει­ρα­γώ­γη­σης που προ­σπά­θη­σαν να επι­βά­λουν οι δυνά­μεις του παλιού και του νέου κυβερ­νη­τι­κού συν­δι­κα­λι­σμού με την “ΚΙΝΗΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ” (ή ΣΥΡΙΖΑ), με την ολό­πλευ­ρη στή­ρι­ξη της κυβέρ­νη­σης και της διοί­κη­σης, να αντα­γω­νί­ζε­ται επά­ξια τη ΔΑΚΕ, εξα­πο­λύ­ο­ντας πογκρόμ τρο­μο­κρα­τί­ας, υπο­σχε­σιο­λο­γί­ας και λασπο­λο­γί­ας με ένα μόνο σκο­πό: Να απο­δυ­να­μώ­σουν την “ΕΣΑΚ” και έτσι να επι­βάλ­λουν “σιγήν ιχθύ­ος” για την τρα­γι­κή κατά­στα­ση που βιώ­νου­με καθη­με­ρι­νά, υγειο­νο­μι­κοί και ασθε­νείς, στο μεγα­λύ­τε­ρο νοσο­κο­μείο της χώρας, τον “Ευαγ­γε­λι­σμό”».

Όπως ανα­φέ­ρει στην ανα­κοί­νω­σή της η ΕΣΑΚ το νοσο­κο­μείο «Ευαγ­γε­λι­σμός» «είναι “πιλό­τος” για τις εκά­στο­τε κυβερ­νή­σεις και τους επι­χει­ρη­μα­τι­κούς ομί­λους, προ­κει­μέ­νου να περά­σουν την πολι­τι­κή της εμπο­ρευ­μα­το­ποί­η­σης και ιδιω­τι­κο­ποί­η­σης της Υγεί­ας και της ισο­πέ­δω­σης δικαιω­μά­των. Θέλουν να ξεμπερ­δεύ­ουν με κάθε αγω­νι­στι­κή φωνή, με κάθε ανυ­πό­τα­κτη δρά­ση απέ­να­ντι σε αυτή τη βάρ­βα­ρη πολι­τι­κή, δεδο­μέ­νου ότι το επό­με­νο διά­στη­μα θα έχου­με ραγδαί­ες εξε­λί­ξεις, όπως η “αξιο­λό­γη­ση δια πυρός και σιδή­ρου”, η “διευ­θέ­τη­ση του χρό­νου εργα­σί­ας”, οι νέες μειώ­σεις σε μισθούς (αυξή­σεις εισφο­ρών, κόψι­μο ανθυ­γιει­νού, φορο­κα­ται­γί­δα, κλπ.), η επι­χεί­ρη­ση ιδιω­τι­κο­ποί­η­σης της νέας πτέ­ρυ­γας χει­ρουρ­γεί­ων, η διεύ­ρυν­ση των εργα­ζό­με­νων με ελα­στι­κές σχέ­σεις εργα­σί­ας (συμ­βά­σεις έργου — μπλο­κά­κια, 8μηνα ΟΑΕΔ, κ.ά.), το ξεπού­λη­μα εργα­στη­ρί­ων, μαγει­ρεί­ων, τεχνι­κών, διοι­κη­τι­κών και άλλων υπη­ρε­σιών του μεγα­λύ­τε­ρου νοσο­κο­μεί­ου της χώρας, που οι επι­χει­ρη­μα­τι­κοί όμι­λοι το βλέ­πουν σαν …χρυ­σω­ρυ­χείο.

Οι δυνά­μεις του ΠΑΜΕ πρω­το­στα­τή­σα­με όλα αυτά τα χρό­νια και ξεκα­θα­ρί­ζου­με ότι συνε­χί­ζου­με ατα­λά­ντευ­τα και ασυμ­βί­βα­στα να παλεύ­ου­με για την ενό­τη­τα όλων των εργα­ζό­με­νων που και σήμε­ρα υφί­στα­νται στυ­γνή εκμε­τάλ­λευ­ση. Μόνο αυτή η ενό­τη­τα μπο­ρεί να κατα­φέ­ρει γερό χτύ­πη­μα στην εργο­δο­σία, κρα­τι­κή και ιδιω­τι­κή, απέ­να­ντι σε αυτούς που ισο­πε­δώ­νουν τη ζωή μας για να πολ­λα­πλα­σιά­σουν τα κέρ­δη τους».

Αυτοδυναμία με τριπλασιασμό σε ψήφους και έδρες για τις ταξικές δυνάμεις και στο Θριάσιο

Την πρώ­τη θέση και αυτο­δυ­να­μία έλα­βε το ψηφο­δέλ­τιο των ταξι­κών δυνά­με­ων (ΕΣΑΚ) στις πρό­σφα­τες εκλο­γές (13 — 14 Ιού­νη) για την ανά­δει­ξη ΔΣ στο Σωμα­τείο Εργα­ζο­μέ­νων στο Θριά­σιο Νοσο­κο­μείο. Η ΕΣΑΚ έλα­βε 6 έδρες στις 11 συνολικά.

Συγκε­κρι­μέ­να, ψήφι­σαν 624 εργα­ζό­με­νοι (το 2016 είχαν ψηφί­σει 675), τα έγκυ­ρα ήταν 592 (το 2016 ήταν 627), τα άκυ­ρα — λευ­κά 32 (ήταν 48).

  • Η ΕΣΑΚ πήρε 326 ψήφους, ποσο­στό 55% και 6 έδρες (από 107 ψήφους και 2 έδρες)
  • Η «Ενω­τι­κή Κίνη­ση» (ΣΥΡΙΖΑ) πήρε 119 ψήφους, ποσο­στό 20,1% και 2 έδρες (από 173 έδρες και 3 έδρες)
  • Η ΑΚΙΔΑ (Αρι­στε­ρι­στές) πήρε 78 ψήφους, ποσο­στό 13,1% και 2 έδρες (από 87 ψήφους και 2 έδρες)
  • Το «Αγω­νι­στι­κό Μέτω­πο» (ΠΑΣΚΕ) πήρε 69 ψήφους, ποσο­στό 11,6% και 1 έδρα (από 181 ψήφους και 3 έδρες).

Δεν κατέ­βα­σε ψηφο­δέλ­τιο η ΔΑΚΕ, που στις προη­γού­με­νες εκλο­γές έχει πάρει 79 ψήφους και 1 έδρα.

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο