Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Παρά το εμπάργκο η Κούβα διαθέτει δικό της φάρμακο κατά του covid-19 στους επισκέπτες από το εξωτερικό

Γρά­φει ο Πάνος Αλε­πλιώ­της //

Οι υγειο­νο­μι­κές αρχές των δήμων της Αβά­νας Boyeros και Diez de Octubre άρχι­σαν να δια­θέ­τουν το φάρ­μα­κο Nasalferón στους ταξι­διώ­τες από το εξω­τε­ρι­κό, από τις 7 Ιανουα­ρί­ου, όπως ανα­κοι­νώ­θη­κε στο επαρ­χια­κό συμ­βού­λιο (CDP) της Αβά­νας, μετα­δί­δει η ιστο­σε­λί­δα onkubanews.

Η πηγή υπεν­θυ­μί­ζει ότι το Nasalferón είναι ένα ανο­σο­προ­στα­τευ­τι­κό φάρ­μα­κο που προ­έρ­χε­ται από το φάρ­μα­κο ιντερ­φε­ρό­νη που εξε­λίσ­σε­ται στην Κούβα. 

Η είδη­ση, που δημο­σιεύ­θη­κε στην ιστο­σε­λί­δα του σταθ­μού Radio COCO και επι­βε­βαιώ­νε­ται από το πρα­κτο­ρείο ειδή­σε­ων Agencia Cubana de Noticias, εξη­γεί ότι το φάρ­μα­κο είναι σε υγρή μορ­φή και θα εφαρ­μό­ζε­ται με μια στα­γό­να πρωί και βρά­δυ για μια περί­ο­δο μετα­ξύ πέντε και 10 ημερών. 

Όσοι θα φιλο­ξε­νή­σουν επι­σκέ­πτες από το εξω­τε­ρι­κό πρέ­πει να ξεκι­νή­σουν τη θερα­πεία τρεις ημέ­ρες πριν από την άφι­ξη του ταξι­διώ­τη στο σπί­τι τους.

Το Nasalferón έχει χρη­σι­μο­ποι­η­θεί με 93% απο­τε­λε­σμα­τι­κό­τη­τα σε 4.319 εργα­ζό­με­νους στον τομέα της υγεί­ας στην επαρ­χία Ciego de Ávila ως προ­λη­πτι­κό μέτρο για να στα­μα­τή­σει η μετά­δο­ση του COVID-19 τον Σεπτέμ­βριο του 2020. 

Σύμ­φω­να με τους ειδι­κούς, το Nasalferón, εμπο­δί­ζει την ανα­πα­ρα­γω­γή του ιού SARS-CoV-2, ο οποί­ος προ­κα­λεί COVID-19, και τρο­πο­ποιεί τον αριθ­μό των αποι­κιών που υπάρ­χουν στο σώμα, εκτός από την ενί­σχυ­ση του ανο­σο­ποι­η­τι­κού συστή­μα­τος και τη δια­σφά­λι­ση ότι εάν οι άνθρω­ποι μολυν­θούν με το παθο­γό­νο δεν ανα­πτύσ­σουν σοβα­ρά συμπτώματα.

Η δρ. Ileana Morales Suárez, διευ­θυ­ντής επι­στή­μης και τεχνο­λο­γι­κής και­νο­το­μί­ας του Υπουρ­γεί­ου Δημό­σιας Υγεί­ας, διευ­κρί­νι­σε ότι η χρή­ση αυτού του φαρ­μά­κου θα επε­κτα­θεί σύντο­μα στην υπό­λοι­πη επαρχία.

Πάνε καλά αυτοί οι Σουηδοί;

 

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο