Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Παρέμβαση του ΚΚΕ στην Πρεσβεία της Βενεζουέλας για την αντικομμουνιστική επίθεση στο Κομμουνιστικό Κόμμα (PCV)

Αντι­προ­σω­πεία του ΚΚΕ, με επι­κε­φα­λής τον Λευ­τέ­ρη Νικο­λά­ου — Αλα­βά­νο, ευρω­βου­λευ­τή του ΚΚΕ, και τον Άρη Ευαγ­γε­λί­δη, μέλος του Τμή­μα­τος Διε­θνών Σχέ­σε­ων της ΚΕ του ΚΚΕ, επι­σκέ­φτη­κε σήμε­ρα 26 Μάη την πρε­σβεία της Βενε­ζου­έ­λας στην Αθή­να και συνα­ντή­θη­κε με τον επι­τε­τραμ­μέ­νο Φρέ­ντι Χεσούς Φερ­νά­ντες Τόρες, για να του επι­δώ­σει επι­στο­λή δια­μαρ­τυ­ρί­ας προς την κυβέρ­νη­ση της Βενε­ζου­έ­λας κατα­δι­κά­ζο­ντας την εντει­νό­με­νη αντι­κομ­μου­νι­στι­κή επί­θε­ση ενά­ντια στο ΚΚ Βενε­ζου­έ­λας.

Η επι­στο­λή του Τμή­μα­τος Διε­θνών Σχέ­σε­ων της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει:

«Το Κομ­μου­νι­στι­κό Κόμ­μα της Ελλά­δας (ΚΚΕ) παρα­κο­λου­θεί με προ­σο­χή τις εξε­λί­ξεις στη Βενε­ζου­έ­λα, εκφρά­ζει στα­θε­ρά την αλλη­λεγ­γύη του στον λαό της Βενε­ζου­έ­λας και κατα­δι­κά­ζει διαρ­κώς τις κυρώ­σεις και την ιμπε­ρια­λι­στι­κή επι­θε­τι­κό­τη­τα, κατα­δί­κα­σε απε­ρί­φρα­στα την από­πει­ρα πρα­ξι­κο­πή­μα­τος από τον αχυ­ράν­θρω­πο των ιμπε­ρια­λι­στών Χουάν Γκουαϊδό.

Ταυ­τό­χρο­να, τους τελευ­ταί­ους μήνες παρα­κο­λου­θού­με με ανη­συ­χία να ξετυ­λί­γε­ται μια συκο­φα­ντι­κή και αντι­κομ­μου­νι­στι­κή εκστρα­τεία ενά­ντια στο Κομ­μου­νι­στι­κό Κόμ­μα Βενε­ζου­έ­λας (PCV) από την ηγε­σία του κυβερ­νη­τι­κού PSUV, δια­δι­κα­σία που όλα δεί­χνουν πως θα κλι­μα­κω­θεί το επό­με­νο διά­στη­μα. Μεθο­δεύ­ε­ται μια απα­ρά­δε­κτη δικα­στι­κή επέμ­βα­ση στις εσω­τε­ρι­κές υπο­θέ­σεις του PCV με στό­χο ακό­μα και την απα­γό­ρευ­σή του.

Με αυτήν μας την επι­στο­λή σας καλού­με να μετα­φέ­ρε­τε την έντο­νη δια­μαρ­τυ­ρία μας προς την κυβέρ­νη­ση της Βενε­ζου­έ­λας και τον πρό­ε­δρο, Νικο­λάς Μαδού­ρο, καθώς και την απαί­τη­σή μας να στα­μα­τή­σει άμε­σα κάθε προ­σπά­θεια ποι­νι­κο­ποί­η­σης και απα­γό­ρευ­σης του PCV και της εκλεγ­μέ­νης ηγε­σί­ας του από το πρό­σφα­το 16ο Συνέ­δριό του.

Το ΚΚΕ, συντασ­σό­με­νο με δεκά­δες ακό­μα Κομ­μου­νι­στι­κά και Εργα­τι­κά Κόμ­μα­τα διε­θνώς, εκφρά­ζει τη διε­θνι­στι­κή του αλλη­λεγ­γύη στο PCV και δηλώ­νει πως θα ενα­ντιω­θεί με όλες του τις δυνά­μεις σε κάθε είδους αντι­κομ­μου­νι­στι­κές διώξεις».

Η αντι­προ­σω­πεία του ΚΚΕ μαζί με την επι­στο­λή δια­μαρ­τυ­ρί­ας επέ­δω­σε γρα­πτώς την Κοι­νή Ανα­κοί­νω­ση των Κομ­μου­νι­στι­κών και Εργα­τι­κών Κομ­μά­των που μέχρι στιγ­μής υπο­γρά­φουν 53 κόμ­μα­τα από όλο τον κόσμο.

902.gr

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο