Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Παρέμβαση του ΠΑΜΕ στα γραφεία του ΣΕΒ

Παρέμ­βα­ση πραγ­μα­το­ποιούν, από νωρίς το πρωί, εργα­ζό­με­νοι σωμα­τεί­ων του ιδιω­τι­κού και δημό­σιου τομέα που συσπει­ρώ­νο­νται στο ΠΑΜΕ στα γρα­φεία του ΣΕΒ.

Το ΠΑΜΕ, με ανα­κοί­νω­σή του, καλεί “τους εργα­ζό­με­νους τη νεο­λαία, τους συντα­ξιού­χους, τους ανέρ­γους, να απα­ντή­σουν αγω­νι­στι­κά, να πάρουν μαζι­κά μέρος στην πανελ­λα­δι­κή-πανερ­γα­τι­κή απερ­γία στις 14 Δεκέμ­βρη, στις απερ­για­κές συγκε­ντρώ­σεις του ΠΑΜΕ σε όλες τις πόλεις της χώρας. Στην Αθή­να, στις 10.30 στην Ομόνοια”.

“Οι βιο­μή­χα­νοι μέσα από εβδο­μα­διαία δελ­τία, ημε­ρί­δες και συνε­ντεύ­ξεις ξεδι­πλώ­νουν τη στρα­τη­γι­κή του κεφα­λαί­ου για τα νέα χτυ­πή­μα­τα στους μισθούς, τις συμ­βά­σεις και τις εργα­σια­κές σχέ­σεις, προ­κει­μέ­νου να ανα­κάμ­ψουν και να αυξη­θούν τα κέρ­δη και τα προ­νό­μια των επι­χει­ρη­μα­τι­κών ομί­λων. Τις επι­διώ­ξεις και τους στό­χους του μεγά­λου κεφα­λαί­ου σε κάθε κλά­δο και εργα­σια­κό χώρο, τις κάνει πρά­ξη και τις προ­χω­ρά με σθέ­νος, η κυβέρ­νη­ση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Αυτήν την περί­ο­δο μια σει­ρά μεγά­λοι επι­χει­ρη­μα­τι­κοί όμι­λοι σε κάθε κλά­δο τρο­πο­ποιούν τις επι­χει­ρη­σια­κές συμ­βά­σεις προς το χει­ρό­τε­ρο, τσα­κί­ζουν τον εργά­σι­μο χρό­νο, καταρ­γούν τις αργί­ες, ξεζου­μί­ζουν κυριο­λε­κτι­κά τους εργα­ζό­με­νους” ανα­φέ­ρει το ΠΑΜΕ.

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο