Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Παρέμβαση του ΠΑΜΕ στο Μαξίμου για απεργία — πλειστηριασμούς

παρέμ­βα­ση στο Μέγα­ρο Μαξί­μου πραγ­μα­το­ποιούν αυτή την ώρα εργα­ζό­με­νοι από δεκά­δες σωμα­τεία του ιδιω­τι­κού και του δημό­σιου τομέα που συσπει­ρώ­νο­νται στο ΠΑΜΕ, καλώ­ντας την κυβέρ­νη­ση να απο­σύ­ρει εδώ και τώρα το άθλιο πολυ­νο­μο­σχέ­διο που τσα­κί­ζει το δικαί­ω­μα στην απερ­γία και φέρ­νει επέ­κτα­ση των πλειστηριασμών.

Ολό­κλη­ρη η ανακοίνωση:

Αυτή τη στιγ­μή εργα­ζό­με­νοι από δεκά­δες σωμα­τεία του Ιδιω­τι­κού και του Δημό­σιου τομέα που συσπει­ρώ­νο­νται στο ΠΑΜΕ, πραγ­μα­το­ποιούν δυνα­μι­κή παρέμ­βα­ση στo Mέγα­ρο Μαξί­μου καλώ­ντας την κυβέρ­νη­ση να απο­σύ­ρει εδώ και τώρα το άθλιο πολυ­νο­μο­σχέ­διο που τσα­κί­ζει το δικαί­ω­μα στην απερ­γία και φέρ­νει επέ­κτα­ση των πλειστηριασμών.

Η κυβέρ­νη­ση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παίρ­νο­ντας τη σκυ­τά­λη από τις προη­γού­με­νες κυβερ­νή­σεις, υλο­ποιεί με σθέ­νος ότι εκκρε­μό­τη­τες είχαν αφή­σει. Προ­χω­ρά­ει κατά γράμ­μα όλες τις παραγ­γε­λί­ες του μεγά­λου κεφα­λαί­ου, φέρ­νο­ντας νέο γύρο ασφυ­κτι­κών μέτρων «δημο­σιο­νο­μι­κής προ­σαρ­μο­γής» αλλά και κατα­στο­λής των εργα­τι­κών-λαϊ­κών αγώ­νων. Χέρι-χέρι με τη Νέα Δημο­κρα­τία συμ­βα­δί­ζουν και ψηφί­ζουν μέτρα απέ­να­ντι στη ζωή και τις ανά­γκες του εργα­ζό­με­νου λαού, χτυ­πώ­ντας παράλ­λη­λα την καρ­διά των εργα­τι­κών-λαϊ­κών αγώ­νων, το δικαί­ω­μα στην απεργία.

Το ΠΑΜΕ καλεί σε καθη­με­ρι­νή, μαζι­κή, μαχη­τι­κή, αγω­νι­στι­κή δρά­ση τους εργα­ζό­με­νους και τις εργα­ζό­με­νες, τη νεο­λαία, τους συντα­ξιού­χους, τους ανέρ­γους, τους αγρό­τες, τους ελευ­θε­ρο­ε­παγ­γελ­μα­τί­ες, όλο το λαό. Καλεί τις συν­δι­κα­λι­στι­κές οργα­νώ­σεις να στη­ρί­ξουν την ΑΠΕΡΓΙΑ των Ομο­σπον­διών και Εργα­τι­κών Κέντρων και να αυξη­θούν οι απο­φά­σεις συμ­με­το­χής για την Παρα­σκευή 12 Γενά­ρη (12μμ Ομό­νοια), ημέ­ρα που το πολυ­νο­μο­σχέ­διο θα βρί­σκε­ται για συζή­τη­ση στην Ολο­μέ­λεια της Βουλής.

Τη Δευ­τέ­ρα 15 Γενά­ρη μέρα ψήφι­σης των μέτρων, το ΠΑΜΕ καλεί τους εργα­ζό­με­νους και τις εργα­ζό­με­νες, τους ανέρ­γους, τους συντα­ξιού­χους, τη νεο­λαία σε μεγά­λο συλ­λα­λη­τή­ριο στις 6μμ στην Ομόνοια.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο