Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Παρίσι: αστυνομικοί νεκροί από επίθεση με μαχαίρι στο Αρχηγείο της Αστυνομίας

Τέσ­σε­ρις αστυ­νο­μι­κοί έχα­σαν τη ζωή τους από χτυ­πή­μα­τα με μαχαί­ρι σήμε­ρα μέσα στο αρχη­γείο της αστυ­νο­μί­ας του Παρι­σιού αφού δέχθη­καν επί­θε­ση από έναν εργαζόμεν,ο ο οποί­ος στη συνέ­χεια σκο­τώ­θη­κε από τις δυνά­μεις της τάξης, έγι­νε γνω­στό συγκλί­νου­σες πηγές.

Οι ερευ­νη­τές εξε­τά­ζουν κυρί­ως το σενά­ριο μιας προ­σω­πι­κής διέ­νε­ξης, διευ­κρί­νι­σαν οι πηγές αυτές. Ο δρά­στης, ο οποί­ος σκο­τώ­θη­κε μέσα στην εσω­τε­ρι­κή αυλή της έδρας της παρι­σι­νής αστυ­νο­μί­ας, εργα­ζό­ταν στη Διεύ­θυν­ση Πληροφοριών.

Πηγή στο συν­δι­κά­το της αστυ­νο­μί­ας και αστυ­νο­μι­κή πηγή είπαν στο Ρόι­τερ πως ο δρά­στης της επί­θε­σης πιστεύ­ε­ται πως είναι μέλος του προ­σω­πι­κού του αρχη­γεί­ου της αστυνομίας.

Η περιο­χή γύρω από το αρχη­γείο της αστυ­νο­μί­ας, το οποίο βρί­σκε­ται στο ιστο­ρι­κό κέντρο της γαλ­λι­κής πρω­τεύ­ου­σας, κοντά στον καθε­δρι­κό ναό της Νοτρ Νταμ, έχει απο­κλει­σθεί και ασθε­νο­φό­ρα βρί­σκο­νται επι­τό­που, δια­πί­στω­σαν δημο­σιο­γρά­φοι του Γαλ­λι­κού Πρακτορείου.

Η εται­ρεία του παρι­σι­νού μετρό RATP ανα­κοί­νω­σε επί­σης ότι ο σταθ­μός Cite, που βρί­σκε­ται κοντά στο αρχη­γείο της αστυ­νο­μί­ας, έκλει­σε για λόγους ασφαλείας.

Ο Γάλ­λος υπουρ­γός Εσω­τε­ρι­κών Κρι­στόφ Καστα­νέρ, ο οποί­ος επρό­κει­το να μετα­βεί στην Τουρ­κία, ανέ­βα­λε την ανα­χώ­ρη­σή του και μετα­βαί­νει επι­τό­που, έγι­νε γνω­στό από συγκλί­νου­σες πηγές.

Πηγή: ΑΠΕ

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο