Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Παρίσι: Με συνθήματα και χειροκροτήματα υποδέχθηκαν τον Δ. Κουτσούμπα απεργοί στο Μον Παρνάς (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημή­τρης Κου­τσού­μπας βρέ­θη­κε σήμε­ρα, ημέ­ρα της πανερ­γα­τι­κής απερ­γί­ας στη Γαλ­λία, στο σιδη­ρο­δρο­μι­κό σταθ­μό του Μον Παρ­νάς, στο Παρί­σι, όπου τον υπο­δέ­χτη­καν θερ­μά οι παρευ­ρι­σκό­με­νοι εργα­ζό­με­νοι σιδη­ρο­δρο­μι­κοί, στους οποί­ους απηύ­θυ­νε χαιρετισμό.

Ο Δημή­τρης Κου­τσού­μπας ξεκί­νη­σε την ομι­λία του στα γαλ­λι­κά, μετα­φέ­ρο­ντας «την αλλη­λεγ­γύη των Ελλή­νων κομ­μου­νι­στών, της εργα­τι­κής τάξης της Ελλά­δας προς την αγω­νι­ζό­με­νη εργα­τι­κή τάξη της Γαλ­λί­ας». Με τον ίδιο τρό­πο, μιλώ­ντας στα γαλ­λι­κά τελεί­ω­σε την ομι­λία του, σημειώ­νο­ντας πως «είμα­στε η τάξη που παρά­γει τον πλού­το σε Γαλ­λία και Ελλά­δα. Είμα­στε η τάξη που τρα­βά­ει μπρο­στά την κοι­νω­νία. Και οι αγώ­νες των εργα­τών της Γαλ­λί­ας σήμε­ρα τρα­βά­νε μπρο­στά ολό­κλη­ρη την εργα­τι­κή τάξη. Το ΚΚΕ, η εργα­τι­κή τάξη της Ελλά­δας, ήταν, είναι και θα είναι στο πλευ­ρό σας».

Παρα­θέ­του­με τον χαι­ρε­τι­σμό του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ:

«Αγα­πη­τές φίλες και φίλοι, συνα­γω­νι­στές και συναγωνίστριες,

Εκ μέρους του Κομ­μου­νι­στι­κού Κόμ­μα­τος Ελλά­δας σας μετα­φέ­ρου­με την αλλη­λεγ­γύη των Ελλή­νων κομ­μου­νι­στών, της εργα­τι­κής τάξης της Ελλά­δας προς την αγω­νι­ζό­με­νη εργα­τι­κή τάξη της Γαλ­λί­ας και ευχό­μα­στε κάθε επι­τυ­χία στη σημε­ρι­νή Γενι­κή Απερ­γία και στις απερ­για­κές συγκε­ντρώ­σεις, στις οποί­ες θα βρε­θού­με κι εμείς στο πλάι σας.

Είμα­στε μαζί σας σε αυτό τον αγώ­να που δίνε­τε, με τα συν­δι­κά­τα σας στην πρώ­τη γραμ­μή, για να απο­συρ­θεί, για να καταρ­γη­θεί, η αντερ­γα­τι­κή συντα­ξιο­δο­τι­κή μεταρ­ρύθ­μι­ση της κυβέρ­νη­σης Μακρόν.

Αυτός ο αγώ­νας σας έχει ήδη γρά­ψει ιστο­ρία. Οι τερά­στιες απερ­για­κές κινη­το­ποι­ή­σεις του προη­γού­με­νου δια­στή­μα­τος, που κάνουν το γύρο του κόσμου, η πολύ­μορ­φη και μαχη­τι­κή δρά­ση σας εδώ και μήνες, δεί­χνει για ακό­μη μια φορά την τερά­στια δύνα­μη της εργα­τι­κής τάξης και του οργα­νω­μέ­νου αγώ­να, της ταξι­κής πάλης που μπο­ρεί να νική­σει κάθε αντί­πα­λο και να φέρει στο προ­σκή­νιο τους πραγ­μα­τι­κούς δημιουρ­γούς του πλούτου.

Η πάλη σας ανά­γκα­σε την κυβέρ­νη­ση Μακρόν να πετά­ξει κάθε ψεύ­τι­κο προ­σω­πείο και να δεί­ξει το πραγ­μα­τι­κό, αντερ­γα­τι­κό πρό­σω­πο του εχθρι­κού αστι­κού κρά­τους. Νομο­θε­τούν κόντρα στη θέλη­ση του λαού, αξιο­ποιώ­ντας τα νομι­κά και συνταγ­μα­τι­κά όπλα της εξου­σί­ας του κεφα­λαί­ου. Απα­γο­ρεύ­ουν δια­δη­λώ­σεις, απει­λούν αγω­νι­στές συν­δι­κα­λι­στές, τρο­μο­κρα­τούν τον λαό, για να δια­σφα­λί­σουν τα κέρ­δη μιας μειο­ψη­φί­ας εκμε­ταλ­λευ­τών. Απο­δει­κνύ­ουν ότι η “δημο­κρα­τία” τους στα­μα­τά­ει έξω από τους χώρους δου­λειάς και υπάρ­χει μόνο για να υπη­ρε­τεί τα κέρ­δη τους.

Τίπο­τα από όλα αυτά δεν πιά­νει όμως. Έχουν γίνει όλα κου­ρε­λό­χαρ­τα μπρο­στά στην απο­φα­σι­στι­κό­τη­τα του αγω­νι­ζό­με­νου γαλ­λι­κού λαού. Το μόνο που πετυ­χαί­νουν είναι να μαρ­τυ­ρούν την αδυ­να­μία και τον φόβο τους.

Επι­βε­βαιώ­νε­ται ξανά και ξανά ότι δεν απο­τε­λεί λύση η λογι­κή του «μικρό­τε­ρου κακού», που απο­τέ­λε­σε τη «σημαία» δια­δο­χι­κών αντι­λαϊ­κών κυβερ­νή­σε­ων στη Γαλ­λία. Έδω­σε ώθη­ση στην αντερ­γα­τι­κή επί­θε­ση ενώ, όχι μόνο δεν έφρα­ξε το δρό­μο στην ακρο­δε­ξιά, αλλά αντί­θε­τα την ενί­σχυ­σε περαιτέρω.

Πραγ­μα­τι­κή φιλο­λαϊ­κή διέ­ξο­δος, στη Γαλ­λία, στην Ελλά­δα και σε κάθε χώρα, είναι να δυνα­μώ­σει ο αγώ­νας ενά­ντια στην καπι­τα­λι­στι­κή βαρ­βα­ρό­τη­τα και στον ‑κάθε φορά- κυβερ­νη­τι­κό δια­χει­ρι­στή της. Μόνο έτσι μπο­ρούν να ηττη­θούν οι αντι­δρα­στι­κές πολι­τι­κές δυνά­μεις, να μπουν εμπό­δια στις αντι­λαϊ­κές επι­λο­γές, να αλλά­ξουν πραγ­μα­τι­κά οι πολι­τι­κοί συσχε­τι­σμοί, να μπει ένα τέλος σε αυτή την αδιέ­ξο­δη πορεία.

Σήμε­ρα, που η πρό­ο­δος της επι­στή­μης και της παρα­γω­γι­κό­τη­τας επι­τρέ­πουν να δου­λεύ­ου­με λιγό­τε­ρες ώρες ημε­ρή­σια, λιγό­τε­ρα χρό­νια στη ζωή μας, δεν μπο­ρού­με να δεχτού­με να δου­λεύ­ου­με ως τα 64, όπως προ­βλέ­πει ο νόμος της κυβέρ­νη­σης Μακρόν ή μέχρι τα 67, όπως προ­βλέ­πει ο νόμος που πέρα­σε στην Ελλά­δα η κυβέρ­νη­ση της δήθεν “αρι­στε­ράς” του ΣΥΡΙΖΑ το 2016, σε συνέ­χεια των προη­γού­με­νων κυβερνήσεων.

Και τότε η ελλη­νι­κή εργα­τι­κή τάξη βρέ­θη­κε μαζι­κά στις απερ­γί­ες και στους δρό­μους. Το ίδιο κάνει και τις τελευ­ταί­ες βδο­μά­δες, που ξεχει­λί­ζει η οργή για ένα έγκλη­μα που στοί­χη­σε τη ζωή 57 ανθρώ­πων, κυρί­ως νέων παι­διών, όταν δύο τρέ­να συγκρού­στη­καν το βρά­δυ της 28ης Φλε­βά­ρη, εξαι­τί­ας της απου­σί­ας των ανα­γκαί­ων μέτρων προ­στα­σί­ας. Όλα στο βωμό του κέρδους.

Αυτό το διά­στη­μα πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­καν δύο από τις μεγα­λύ­τε­ρες απερ­γί­ες των τελευ­ταί­ων χρό­νων στην Ελλά­δα με σύν­θη­μα «ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ». Αυτό είναι το δίλημ­μα για κάθε εργά­τη, σε κάθε χώρα. Και ο δικός σας αγώ­νας δίνει ηχη­ρή απά­ντη­ση ότι οι εργα­ζό­με­νοι δεν δέχο­νται νέες θυσίες.

Είμα­στε η τάξη που παρά­γει τον πλού­το σε Γαλ­λία και Ελλά­δα. Είμα­στε η τάξη που τρα­βά­ει μπρο­στά την κοι­νω­νία. Και οι αγώ­νες των εργα­τών της Γαλ­λί­ας σήμε­ρα τρα­βά­νε μπρο­στά ολό­κλη­ρη την εργα­τι­κή τάξη. Το ΚΚΕ, η εργα­τι­κή τάξη της Ελλά­δας, ήταν, είναι και θα είναι στο πλευ­ρό σας.

Καλή δύνα­μη και καλούς αγώνες!».

Στην αντι­προ­σω­πεία του ΚΚΕ που βρί­σκε­ται στο Παρί­σι, συμ­με­τέ­χουν ακό­μα τα μέλη της ΚΕ του ΚΚΕ και υπο­ψή­φιοι βου­λευ­τές Χρι­στί­να Πανα­γιω­τα­κο­πού­λου και Γιώρ­γος Πέρ­ρος.

Οι σιδη­ρο­δρο­μι­κοί υπο­δέ­χθη­καν τον Δημή­τρη Κου­τσού­μπα φωνά­ζο­ντας συν­θή­μα­τα και τρα­γου­δώ­ντας αγω­νι­στι­κά τραγούδια.

902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο