Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Παραίτηση — κόλαφος του διευθυντή παθολογικού τομέα του Αγία Όλγα: «Οι γιατροί έφτασαν στα όρια παραφροσύνης»

O παθο­λό­γος Ιωάν­νης Ιωαν­νί­δης ανα­κοί­νω­σε την παραί­τη­σή του από διευ­θυ­ντής του παθο­λο­γι­κού τομέα του νοσο­κο­μεί­ου Αγία Όλγα (όπου ούτως ή άλλως δια­δρα­μά­τι­ζε, όπως λέει, δια­κο­σμη­τι­κό ρόλο) αισθα­νό­με­νος ντρο­πή για όσα συμ­βαί­νουν στο νοσο­κο­μείο, που το πρωί της Πέμ­πτης 4/3 θα ήταν το μόνο νοσο­κο­μείο για περι­στα­τι­κά παθο­λο­γι­κά και covid.

Σύμ­φω­να με την περι­γρα­φή του Ιω. Ιωαν­νί­δη, στις 9 το βρά­δυ της Πέμ­πτης οι για­τροί του νοσο­κο­μεί­ου ήταν στα όρια παρα­φρο­σύ­νης, ασθε­νείς περί­με­ναν ακό­μα για εξε­τά­σεις ενώ στον 6ο όρο­ο­φο συνυ­πήρ­χαν ασθε­νείς με covid και κοι­νά περι­στα­τι­κά και «μέσα σε όλα τηλέ­φω­να βου­λευ­τών» που έκα­ναν παρά­πο­να ότι δεν είδα­με τους «δικούς τους»!

Το Αγία Όλγα» δεν είναι φυσι­κά εξαί­ρε­ση,  οι καταγ­γε­λί­ες σωμα­τεί­ων, για­τρών, διευ­θυ­ντών κλι­νι­κών ‑στα δημό­σια νοσο­κο­μεία που μετα­τρέ­πο­νται σε νοσο­κο­μεία μίας νόσου- είναι πλέ­ον καθη­με­ρι­νές. όπως και η κραυ­γή αγω­νί­ας για την απάν­θρω­πη στά­ση της κυβέρ­νη­σης τόσο απέ­να­ντι στους ασθε­νείς όσο και απέ­να­ντι στο ιατρι­κό, νοση­λευ­τι­κό και λοι­πό προ­σω­πι­κό των νοσοκομείων.

Ολόκληρη η επιστολή παραίτησης του Ιωάννη Ιωαννίδη:

«Προς Ιατρι­κή Υπηρεσία
Και Διοικητή
Κοι­νο­ποί­η­ση: Διευ­θυ­ντές κλι­νι­κών και τμημάτων

Αγα­πη­τοί κύριοι

Σήμε­ρα το πρωί (Πέμ­πτη 4/3/2021) μάθα­με ότι στα πλαί­σια του επι­χει­ρη­σια­κού σχε­δί­ου β, 1 μέρα μόλις μετά την αυστη­ρο­ποί­η­ση των μέτρων λόγω κορύ­φω­σης της κρί­σης, στην πρω­ι­νή εφη­με­ρία θα είμα­σταν σε όλη την Αθή­να το μόνο νοσο­κο­μείο για περι­στα­τι­κά παθο­λο­γι­κά και Covid!!!!!!

Αυτό δεν απο­τε­λεί ακρι­βώς επί­τευγ­μα σχε­δια­σμού αλλά πλή­ρη απο­τυ­χία και άγνοια των πραγ­μα­τι­κών συνθηκών.

Ώρα 21.00 βρα­δι­νή: Έχουν γίνει ήδη >25 εισα­γω­γές, περι­μέ­νουν ακό­μα για εξέ­τα­ση ασθε­νείς έξω από τα ιατρεία, οι για­τροί μου στα όρια παρα­φρο­σύ­νης, ο 6ος όρο­φος γεμά­τος θετι­κά περι­στα­τι­κά (και εκτός της κλι­νι­κής covid) σε συν­θή­κες συνύ­παρ­ξης με κοι­νά περι­στα­τι­κά, το νοσο­κο­μείο γεμά­το παθο­λο­γι­κά περι­στα­τι­κά, >70 ασθε­νείς συνο­λι­κά και βεβαί­ως η ομά­δα συντο­νι­σμού αυτής της περί­φη­μης κατά­στα­σης ζήτη­σε εξι­τή­ρια!!! μέχρι τις 11 το πρωί (ακό­μα περι­μέ­νου­με ουσια­στι­κή βοή­θεια από άλλους για­τρούς και ενί­σχυ­ση). Και μέσα σε όλα αυτά και τηλέ­φω­να από γρα­φεία βου­λευ­τών για παρά­πο­να συγ­γε­νών ότι δεν είδα­με τους ασθε­νείς τους: Καλώς ήλθα­τε στην Ελλά­δα κύριοι βουλευτές!

Μαζί με τη θλί­ψη μου (και την ντρο­πή που αισθά­νο­μαι) παρα­κα­λώ όπως δεχθεί­τε την άμε­ση παραί­τη­σή μου από την θέση του διευ­θυ­ντή του παθο­λο­γι­κού τομέα (ούτως ή άλλως δια­κο­σμη­τι­κό ρόλο και μόνο δια­δρα­μα­τί­ζω). Δια­τη­ρώ την θέση του διευ­θυ­ντή στην Α’ Παθο­λο­γι­κή μόνο και μόνο για να μπο­ρέ­σει να δια­τη­ρη­θεί η λει­τουρ­γία της σε αυτή την κρί­σι­μη φάση.

Ο Διευ­θυ­ντής της Κλινικής
Ι. Ιωαν­νί­δης, παθο­λό­γος με εξει­δί­κευ­ση στον ΣΔ»

ΚΚΕ: Οι καταγγελίες για τα νοσοκομεία μαρτυρούν την κατάρρευση του δημόσιου συστήματος Υγείας και τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης

Το Γρα­φείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ έκα­νε το εξής σχό­λιο σχε­τι­κά με τις καταγ­γε­λί­ες για την κατάρ­ρευ­ση του δημό­σιου συστή­μα­τος Υγεί­ας και τις ευθύ­νες της κυβέρνησης:

«Οι καταγ­γε­λί­ες και η κραυ­γή αγω­νί­ας που εκπέ­μπουν σωμα­τεία εργα­ζο­μέ­νων στα νοσο­κο­μεία, νοσο­κο­μεια­κοί για­τροί, διευ­θυ­ντές κλι­νι­κών δημό­σιων νοσο­κο­μεί­ων, έχουν πάρει πλέ­ον τη μορ­φή χιο­νο­στι­βά­δας και μαρ­τυ­ρούν την κατάρ­ρευ­ση του δημό­σιου συστή­μα­τος Υγεί­ας και τις εγκλη­μα­τι­κές ευθύ­νες της κυβέρνησης.

Ως εδώ!

Τι άλλο θα πρέ­πει να γίνει, ώστε η κυβέρ­νη­ση να επι­τά­ξει εδώ και τώρα τον ιδιω­τι­κό τομέα Υγεί­ας για να προ­στε­θούν κλί­νες και προ­σω­πι­κό στο δημό­σιο σύστη­μα Υγείας;

Τι άλλο θα πρέ­πει να γίνει, ώστε να προ­σλά­βει άμε­σα ιατρι­κό και νοση­λευ­τι­κό προ­σω­πι­κό στο δημό­σιο σύστη­μα Υγείας;

Κανείς δεν έχει το δικαί­ω­μα να παί­ζει με την υγεία και τη ζωή του λαού!

Το ΚΚΕ απευ­θύ­νει κάλε­σμα προς όλο τον λαό εδώ και τώρα να δυνα­μώ­σει την πάλη για την υπε­ρά­σπι­ση της ζωής του».

Φώτης Αγγου­λές, ο προ­λε­τά­ριος ποιητής

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο