Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Παραγγελία του εισαγγελέα Α.Π. να ερευνηθεί εάν κατά τις πρόσφατες επιθέσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη υποκρύπτονται εγκληματικές οργανώσεις

Να διε­ρευ­νη­θούν και άλλα αδι­κή­μα­τα κακουρ­γη­μα­τι­κού χαρα­κτή­ρα, κυρί­ως εκεί­νο της εγκλη­μα­τι­κής οργά­νω­σης, σχε­τι­κά με τις επι­θέ­σεις φασι­στοει­δών σε Θεσ­σα­λο­νί­κη και Αθή­να ζητά ο εισαγ­γε­λέ­ας του Αρεί­ου Πάγου Βασί­λης Πλιώ­τας με παραγ­γε­λία του ιδιαί­τε­ρα προς τις Εισαγ­γε­λί­ες Εφε­τών Αθή­νας και Θεσσαλονίκης.

Πρό­σφα­τα, στην Αθή­να και στην Θεσ­σα­λο­νί­κη υπήρ­ξαν σοβα­ρά επει­σό­δια και ξυλο­δαρ­μοί από ομά­δες κου­κου­λο­φό­ρων, ομά­δες ατό­μων του φασι­στι­κού χώρου, κ.λπ. Από την Αστυ­νο­μία έγι­ναν συλ­λή­ψεις, ενώ βρέ­θη­καν και κατα­σχέ­θη­καν περί­στρο­φα, φυσίγ­για, μαχαί­ρια, κ.λπ. Κατά των συλ­λη­φθέ­ντων ασκή­θη­καν ποι­νι­κές διώ­ξεις για πλημμελήματα.

Ειδι­κό­τε­ρα, ο εισαγ­γε­λέ­ας λέει πως υπάρ­χει παρέμ­βα­ση της Δικαιο­σύ­νης σε ό,τι αφο­ρά τα συγκε­κρι­μέ­να περι­στα­τι­κά, ωστό­σο μπο­ρεί να γίνει «δικο­νο­μι­κή παρέμ­βα­ση προς το σκο­πό ελέγ­χου δια­κρί­βω­σης τυχόν βαρύ­τε­ρης ποι­νι­κής απα­ξί­ας αξιο­ποί­νων συμπε­ρι­φο­ρών, μη καλυ­πτό­με­νων από τις ήδη ασκη­θεί­σες ποι­νι­κές διώξεις».

vivlio mpelogiannis

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο