Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Παραδοχή εμπαιγμού: 35.000 παιδιά εκτός παιδικών σταθμών, παραδέχεται ο γγ του υπουργείου Εργασίας

«Έχουν μεί­νει 30.000 με 35.000 παι­διά εκτός παι­δι­κών. Δεν θα μπουν όλα τα παι­διά, διό­τι δεν έχου­με κατα­φέ­ρει να φτιά­ξου­με ακό­μα την υπο­δο­μή. Πρέ­πει να φτιά­ξου­με σταθ­μούς, πέρ­σι έμει­ναν 10.000 με 15.000 παι­διά εκτός», παρα­δέ­χε­ται και συμπλη­ρώ­νει ότι «η δικιά μας βού­λη­ση είναι, όσο το δυνα­τόν γρη­γο­ρό­τε­ρα να φτά­σου­με τους 5.000 σταθ­μούς από τους 3.000 που έχου­με σήμερα».Σε αυτή την παρα­δο­χή προ­χώ­ρη­σε σήμε­ρα ο γγ του υπουρ­γεί­ου Εργα­σί­ας, Δημή­τρης Καρέ­λας, τη στιγ­μή που που όλο το προη­γού­με­νο διά­στη­μα κυβερ­νη­τι­κά στε­λέ­χη δεσμεύ­ο­νταν ότι δε θα μεί­νει κανέ­να παι­δί εκτός παι­δι­κών σταθμών.

Μιλώ­ντας στην τηλε­ό­ρα­ση του ΑΝΤ1, ο κ. Καρέ­λας και προ­σπα­θώ­ντας να εξω­ρα­ΐ­σει την πραγ­μα­τι­κό­τη­τα (και συνε­χί­ζο­ντας την κοροϊ­δία των λαϊ­κών οικο­γε­νειών) παρέ­πεμ­ψε στα ανα­ξιο­ποί­η­τα Voucher. «Το Σεπτέμ­βρη κάποια Voucher που δεν θα χρη­σι­μο­ποι­η­θούν θα δοθούν σε εκεί­νους που έμει­ναν από έξω».

Επι­πλέ­ον ο γγ του υπουρ­γεί­ου Εργα­σί­ας παρα­δέ­χθη­κε πως υπάρ­χει σοβα­ρό πρό­βλη­μα και στην Πάτρα και μετα­ξύ άλλων ανέ­φε­ρε ότι παι­διά «βεβαί­ως μεί­ναν απ΄ έξω». Η δημο­τι­κή αρχή Πάτρας σε ανα­κοί­νω­ση καταγ­γέλ­λει τον απο­κλει­σμό παι­διών από τους παι­δι­κούς σταθμούς.

Υπεν­θυ­μί­ζου­με ότι το ΚΚΕ με Eρώ­τη­ση που κατέ­θε­σε στη Βου­λή ζητά η κυβέρ­νη­ση να πάρει μέτρα για να απορ­ρο­φη­θούν όλα τα παι­διά. Ζητά:

- Να δια­σφα­λί­σει με άμε­σα μέτρα και με όλες τις σύγ­χρο­νες και ανα­γκαί­ες προ­ϋ­πο­θέ­σεις τη διεύ­ρυν­ση των δημο­τι­κών δομών για βρέ­φη και νήπια (εξεύ­ρε­ση και ανέ­γερ­ση κατάλ­λη­λων κτι­ρί­ων — πρό­σλη­ψη του ανα­γκαί­ου προ­σω­πι­κού) για όλα τα παι­διά που είτε συμ­με­τεί­χαν με αίτη­ση των γονιών τους στο πρό­γραμ­μα και σήμε­ρα δεν εγκρί­θη­καν ή δεν βρί­σκουν θέση σε δομή της περιο­χή τους είτε έχουν κατα­θέ­σει αίτη­μα στους δήμους.

- Να πάρει έκτα­κτα μέτρα χρη­μα­το­δό­τη­σης των δήμων ώστε να στή­σουν άμε­σα αντί­στοι­χες δημο­τι­κές δομές για ΚΔΑΠ — ΑΜΕΑ και ΚΔΑΠ, ώστε να καλύ­ψουν τις ανά­γκες όλων των παιδιών.

- Να δια­σφα­λί­σει για όλους τους δήμους την ανα­νέ­ω­ση των συμ­βά­σε­ων όλων των εργα­ζο­μέ­νων στο πρό­γραμ­μα και να προ­χω­ρή­σει, επι­τέ­λους, στη μονι­μο­ποί­η­σή τους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

- Να δια­θέ­σει κον­δύ­λια για την ανέ­γερ­ση των ανα­γκαί­ων κτι­ρια­κών υπο­δο­μών για παι­δι­κούς σταθ­μούς και νηπια­γω­γεία που σήμε­ρα λεί­πουν ανά τη χώρα με ιδιαί­τε­ρα οξυ­μέ­νο το πρό­βλη­μα στα μεγά­λα αστι­κά κέντρα.

- Με βάση το νέο κανο­νι­σμό λει­τουρ­γί­ας των παι­δι­κών σταθ­μών, να δια­θέ­σει έκτα­κτο κον­δύ­λι προς τους δήμους προ­κει­μέ­νου να γίνουν οι ανα­γκαί­ες κτι­ρια­κές παρεμ­βά­σεις ώστε να εναρ­μο­νί­σουν τη λει­τουρ­γία τους με τους όρους και τις προ­ϋ­πο­θέ­σεις όπως ορί­ζο­νται από τον εν λόγω κανονισμό.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο