Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Παραιτήθηκε ο αντιπρόεδρος του ΣτΕ Π. Ευστρατίου μετά την εμπλοκή του ονόματός του σε υπόθεση ναρκωτικών

Την παραί­τη­σή του υπέ­βα­λε ο αντι­πρό­ε­δρος του Συμ­βου­λί­ου της Επι­κρα­τεί­ας και πρό­ε­δρος του Γ’ Τμή­μα­τος του Ανω­τά­του Ακυ­ρω­τι­κού Δικα­στη­ρί­ου, Πανα­γιώ­της Ευστρα­τί­ου, μετά την εμπλο­κή του ονό­μα­τός του σε υπό­θε­ση ναρ­κω­τι­κών, που είδε το φως της δημο­σιό­τη­τας πρόσφατα.

Ειδι­κό­τε­ρα, κ. Ευστρα­τί­ου επι­ση­μαί­νει ότι παραι­τή­θη­κε για την προ­ά­σπι­ση του κύρους του δικα­στη­ρί­ου αν και δεν απο­δέ­χε­ται τις κατη­γο­ρί­ες που του απο­δί­δο­νται. Η παραί­τη­σή του κατα­τέ­θη­κε την περα­σμέ­νη Παρα­σκευή 3 Δεκεμβρίου.

Το όνο­μα του 66χρονου δικα­στι­κού ενε­πλά­κη σε υπό­θε­ση χρή­σης κοκα­ΐ­νης νεα­ρών ατό­μων στα νότια προ­ά­στια της Αθή­νας και συγκε­κρι­μέ­να στην πολυ­κα­τοι­κία που διαμένει.

Αστυ­νο­μι­κός ειδο­ποί­η­σε συνα­δέλ­φους του ότι νεα­ρά άτο­μα κινού­νται ύπο­πτα σε περιο­χή των νοτί­ων προ­α­στί­ων. Άνδρες της Ομά­δας ΔΙΑΣ πραγ­μα­το­ποί­η­σε έλεγ­χο στα νεα­ρά άτο­μα, στην κατο­χή των οποί­ων βρέ­θη­κε ποσό­τη­τα κοκαΐνης.

Στη συνέ­χεια ακο­λού­θη­σε έρευ­να από τους αστυ­νο­μι­κούς στο σπί­τι όπου διέ­με­νε ο εν λόγω δικα­στι­κός και εκεί βρέ­θη­καν υπο­λείμ­μα­τα της ίδιας ναρ­κω­τι­κής ουσί­ας σε ένα μπουκάλι.

Ο κ. Ευστρα­τί­ου εισήλ­θε στο δικα­στι­κό Σώμα τον Μάρ­τιο του 1983, προ­ή­χθη σε σύμ­βου­λο Επι­κρα­τεί­ας τον Ιού­λιο του 2004 και προ­ή­χθη σε αντι­πρό­ε­δρο του ΣτΕ τον Δεκέμ­βριο του 2019.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο