Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Παραιτήθηκε ο Διονύσης Τσακνής από πρόεδρος της ΕΡΤ

Παραι­τή­θη­κε από πρό­ε­δρος της ΕΡΤ ο Διο­νύ­σης Τσα­κνής μετά την επί­ση­μη τοπο­θέ­τη­ση του διοι­κη­τι­κού συμ­βου­λί­ου της δημό­σιας ραδιο­τη­λε­ό­ρα­σης από τον υπουρ­γό Ψηφια­κής Πολι­τι­κής, Τηλε­πι­κοι­νω­νιών και Ενη­μέ­ρω­σης Νίκο Παππά.

Η θητεία του κ. Τσα­κνή διήρ­κε­σε περί­που δυό­μι­σι χρό­νια καθώς είχε τοπο­θε­τη­θεί στη θέση του προ­έ­δρου της ΕΡΤ τον Μάιο του 2015.

Η ανα­κοί­νω­ση του Διο­νύ­ση Τσα­κνή έχει ως εξής:

Τόσο η Κυβέρ­νη­ση διά των Υπουρ­γών της με επι­κε­φα­λής τον κ. Παπά, όσο και ο Σύρι­ζα διά του γραμ­μα­τέα του κυρί­ου Ρήγα, εγκα­τέ­στη­σαν και επι­ση­μο­ποί­η­σαν στην χθε­σι­νή φιέ­στα στην ΕΡΤ, τη νέα Διοί­κη­ση, με επι­κε­φα­λής τον Π. Καλ­φα­γιάν­νη. Δικαί­ω­μά τους, αλλά, σε ό,τι με αφο­ρά, κατά πως θα έλε­γε και ο Μέγας Αλε­ξαν­δρι­νός, «τη εξαι­ρέ­σει εμού».

Μάταια θα περί­με­νε κανείς, μια στή­ρι­ξη στο πρό­σω­πό μου, εκ μέρους των παρι­στά­με­νων αξιω­μα­τού­χων, όταν ο εκπρό­σω­πος του πιο άρρω­στου τμή­μα­τος του κρα­τι­κο­δί­αι­του συν­δι­κα­λι­σμού, άφη­σε αιχ­μές για το ήθος και την τιμιό­τη­τά μου.
Σφίγ­γω το χέρι στους εκα­το­ντά­δες εργα­ζό­με­νους της ΕΡΤ που πορευ­τή­κα­με μαζί, και τους εύχο­μαι να πάρουν την τύχη της εται­ρί­ας στα χέρια τους.

Διο­νύ­σης Τσακνής
Πρώ­ην Πρό­ε­δρος ΔΣ ΕΡΤ ΑΕ

Παραι­τή­θη­κε ο Δ. Τσα­κνής από την ΕΡΤ – Έλη­ξε η «Σύμ­βα­σις αορί­στου χρόνου»;

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο