Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Παραιτήθηκε ο υπουργός Υγείας της Βρετανίας λόγω “ερωτικού σκανδάλου”

Την παραί­τη­σή του υπέ­βα­λε ο υπουρ­γός Υγεί­ας της Βρε­τα­νί­ας Ματ Χάν­κοκ αφού παρα­δέ­χτη­κε ότι παρα­βί­α­σε τους κανό­νες προ­στα­σί­ας από την Covid-19 καθώς αγκά­λια­σε και φίλη­σε μια σύμ­βου­λό του μέσα στο γρα­φείο του (σώ…ω…πα!).
Από το reuters … στο aljazeera nbcnews abcnews.go, cbc.ca, nytimes ft.com scmp globalnews.ca, South China Morning Post (!!) και του­λά­χι­στον 100 ακό­μη ΜΜΕ –χαμός και στα ΜΚΔ, ανα­φέ­ρο­νται στο γεγονός.

Η Ντά­ου­νινγκ Στριτ (Downing Street — Prime Minister’s Office), έδω­σε στη δημο­σιό­τη­τα την επι­στο­λή παραί­τη­σης, αλλά και την απά­ντη­ση του πρω­θυ­πουρ­γού Μπό­ρις Τζόν­σον, ο οποί­ος δηλώ­νει ότι «λυπά­ται» για την εξέ­λι­ξη αυτή, ενώ ο Χάν­κοκ είπε ότι η κυβέρ­νη­ση το χρω­στά­ει «σε ανθρώ­πους που έχουν θυσιά­σει τόσα πολ­λά σε αυτήν την παν­δη­μία να είναι ειλι­κρι­νείς όταν τους έχου­με απο­γοη­τεύ­σει» … «και εκεί­νοι από εμάς που κάνου­με αυτούς τους κανό­νες πρέ­πει να τηρη­θούν και γι’ αυτό πρέ­πει να παραιτηθώ».
Ο Χάν­κοκ στην επι­στο­λή του ανα­φέ­ρει πως «το τελευ­ταίο πράγ­μα που θα ήθε­λα είναι η ιδιω­τι­κή ζωή μου να απο­σπά­σει την προ­σο­χή από αυτήν τη στα­θε­ρή προ­σή­λω­σή μας για έξο­δο από την κρίση».
Οι φωτο­γρα­φί­ες που δημο­σί­ευ­σε η εφη­με­ρί­δα «The Sun» και ένα βίντεο που έδω­σε στη δημο­σιό­τη­τα τρα­βή­χτη­καν τον περα­σμέ­νο μήνα, όταν ο Χάν­κοκ είχε ταχθεί κατά της χαλά­ρω­σης του μέτρου που απα­γό­ρευε τις στε­νές επα­φές με άτο­μα “εκτός του στε­νού συγ­γε­νι­κού περιβάλλοντος”.
«Θέλω να επα­να­λά­βω τη συγ­γνώ­μη μου για όλα και να ζητή­σω συγνώ­μη από την οικο­γέ­νειά μου και τους αγα­πη­μέ­νους μου για το ότι έπα­θα», δήλω­σε υπο­κρι­τι­κά ο Matt Hancock και «αυτό που έχει σημα­σία αυτή τη στιγ­μή είναι πως πρέ­πει να είμαι μαζί με τα παι­διά μου».
Ο Hancock, 42 ετών, είναι ο τελευ­ταί­ος σε σει­ρά βρε­τα­νών αξιω­μα­τού­χων που κατη­γο­ρού­νται για παρα­βί­α­ση περιο­ρι­σμών που επέ­βα­λαν στον υπό­λοι­πο πλη­θυ­σμό για να περιο­ρί­σουν την εξά­πλω­ση του κοροναϊού.

Αν και η ανα­φο­ρά στο πόση καυ­τή ήταν η αγκα­λιά και το φιλί του είναι αμφι­λε­γό­με­νη όλες οι αστι­κές φυλ­λά­δες –και δε μιλά­με μόνο για τις σκαν­δα­λο­θη­ρι­κές (βλ. πχ. abcnews), ανα­φέ­ρο­νται στον «υπουρ­γό υγεί­ας ο οποί­ος ηγή­θη­κε της απά­ντη­σης της χώρας στον κορα­ναϊό», παραι­τή­θη­κε — μια μέρα μετά τη συγ­γνώ­μη «για παρα­βί­α­ση των κανό­νων social distancing rules με μια βοη­θό του με την οποία φέρε­ται να έχει σχέ­ση».matt hancock affair Gina Coladangelo The SunΟ Χάν­κοκ ήταν υπό αυξα­νό­με­νη πίε­ση λόγω της Sun που σε φουλ ταμπλόιντ δημο­σί­ευ­σε εικό­νες που έδει­χναν τον ίδιο και την ανώ­τε­ρη βοη­θό του Gina Coladangelo, να φιλιού­νται σε ένα γρα­φείο στο Υπουρ­γείο Υγεί­ας εικό­νες που όμως λήφθη­καν 6 — 11 Μαΐ­ου πριν από τη χαλά­ρω­ση των κανό­νων lockdown (σσ. για­τί αν είχαν παρ­θεί χτες-προ­χτες, δεν θα υπήρ­χε πρόβλημα).
Η Sun (γνω­στή «κλει­δα­ρό­τρυ­πα») στο μετα­ξύ δήλω­σε πως πήρε τις εικό­νες μέσω του κλει­στού κυκλώ­μα­τος και η παρα­νο­μία έγκει­ται στο ότι «αγκα­λιές και άλλες φυσι­κές επα­φές επι­τρέ­πο­νται μόνο με άτο­μα του στε­νού οικο­γε­νεια­κού περι­βάλ­λο­ντος» (sic!!) — σσ. ο Χάν­κοκ είναι παντρε­μέ­νος.matt hancock affair lettersΟ Sajid Javid, ο οποί­ος ήταν επι­κε­φα­λής του Υπουρ­γεί­ου Οικο­νο­μι­κών του Ηνω­μέ­νου Βασι­λεί­ου νωρί­τε­ρα στην κυβέρ­νη­ση του Johnson πριν παραι­τη­θεί τον Φεβρουά­ριο του 2020 και επί­σης υπουρ­γός Εσω­τε­ρι­κών στην κυβέρ­νη­ση της Theresa May θα αντι­κα­τα­στή­σει τον Hancock ως γραμ­μα­τέα υγείας.
Ο Jonathan Ashworth, εκπρό­σω­πος υγεί­ας του αντι­πο­λι­τευό­με­νου Εργα­τι­κού Κόμ­μα­τος, δήλω­σε ότι «είναι σωστό ότι ο Ματ Χάν­κοκ παραι­τή­θη­κε, αλλά για­τί ο Μπό­ρις Τζόν­σον δεν είχε τα κότσια να τον απο­λύ­σει και για­τί είπε ότι το θέμα έκλεισε;»
Η κυβέρ­νη­ση αντι­με­τω­πί­ζει επί­σης ερω­τή­μα­τα σχε­τι­κά με τις συν­θή­κες υπό τις οποί­ες ο Hancock προ­σέ­λα­βε την Coladangelo (μάλ­λον για τα κάλ­λη της…) «φίλη από το πανε­πι­στή­μιο που διο­ρί­στη­κε πέρυ­σι και αρχι­κά εργά­στη­κε ως μη αμει­βό­με­νη σύμ­βου­λος και φέτος έγι­νε μη εκτε­λε­στι­κή διευ­θύ­ντρια στο Υπουρ­γείο Υγεί­ας, ρόλος που της απο­φέ­ρει περί­που 15.000 λίρες ετησίως».
Η συντη­ρη­τι­κή κυβέρ­νη­ση του Τζόν­σον έχει χαρα­κτη­ρι­στεί ως chumocracy λόγω πρό­σλη­ψης ειδι­κών συμ­βού­λων στο σωρό και εργο­λά­βων εκτός δημό­σιας υπη­ρε­σί­ας χωρίς εγγυ­ή­σεις και χωρίς τα συνη­θι­σμέ­να επί­πε­δα ελέγχου.

🆘 Η Αγγλία – με 68.237.070 πλη­θυ­σμό βρί­σκε­ται στην 7η (!!) θέση παγκό­σμια  με 4.717.811 περι­στα­τι­κά (~7%) και 128.089 θανά­τους


Χέστηκε η φοράδα στ’ αλώνι

Αν ανα­φερ­θή­κα­με τόσο ανα­λυ­τι­κά στο γεγο­νός –που μάλ­λον σε λίγο θα έχουν ανα­πα­ρά­γει και τα δικά μας αστι­κά ΜΜΕ κατά το δοκούν, είναι για­τί σε ένα βαρέ­λι που δεν έχει πάτο και οι λαοί είναι θύμα­τα των συμ­φε­ρό­ντων των μεγά­λων καπι­τα­λι­στι­κών ομί­λων –ακό­μη και τώρα με την παν­δη­μία (θα λέγα­με μάλι­στα ειδι­κά τώρα ακό­μη περισ­σό­τε­ρο), με την ατο­μι­κή ευθύ­νη να έχει ανα­χθεί σε πανά­κεια αντί για ενί­σχυ­ση ενός απο­κλει­στι­κά δημό­σιου και δωρε­άν συστή­μα­τος Υγεί­ας για το λαό και τις ανά­γκες του με θωρά­κι­ση των υπο­λειμ­μά­των των ΕΣΥ, με προ­σλή­ψεις υγειο­νο­μι­κών, επί­τα­ξη του ιδιω­τι­κού τομέα κλπ., αντί γι’ αυτά και πολ­λά ακό­μη, προ­βάλ­λο­νται –ως τυρά­κι ή κου­τό­χορ­το (ανα­λό­γως) τα «κρυ­φά» κάλ­λη (για­τί –αντι­κει­με­νι­κά η φάτσα της δε λέει και τίπο­τε το ιδιαί­τε­ρο) των Coladangelo και CIA.

Γυρνάμε πλάτη στα κάλπικα, τα ψεύτικα, στους σκυλοκαυγάδες τους. 

Περισσότερα - Πηγή

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο