Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Παραιτήσεις φασιστοειδών και ίδρυση νέου φασιστικού μορφώματος

Δια­λύ­θη­κε σύμ­φω­να με δημο­σιεύ­μα­τα ο πυρή­νας Πέλ­λας της ναζι­στι­κής Χρυ­σής Αυγής ως απο­τέ­λε­σμα των παραι­τή­σε­ων του γραμ­μα­τέα και στε­λε­χών, οι οποί­οι προ­σχώ­ρη­σαν στον νέο φορέα του πρώ­ην χρυ­σαυ­γί­τη ευρω­βου­λευ­τή Ελ. Συνα­δι­νού. Επι­στο­λή παραί­τη­σης έστει­λε επί­σης ο Γ. Κυρια­κί­δης, τοπι­κό στέ­λε­χος που είχε ανα­λά­βει πρό­σφα­τα την ηγε­σία της τοπι­κής οργά­νω­σης. Μετά την παραί­τη­σή του εμφα­νί­στη­κε στην εκδή­λω­ση του Ελ. Συνα­δι­νού στη Θεσ­σα­λο­νί­κη, με αντι­κεί­με­νο την ίδρυ­ση του νέου φορέα, με την ονο­μα­σία «Πατριω­τι­κή Ριζο­σπα­στι­κή Ενω­ση» (ΠΑΤ.ΡΙ.Ε.).

Στην εν λόγω επι­στο­λή, την από­φα­σή τους να παραι­τη­θούν εκφρά­ζουν και τα μέλη του Πολι­τι­κού Συμ­βου­λί­ου Ν. Πέλ­λας, Κ. Πασχα­λί­δης και Κ. Ιωση­φί­δης. Επι­πρό­σθε­τα, την από­φα­σή της να συμ­με­τά­σχει στο κόμ­μα Συνα­δι­νού, συμ­με­τέ­χο­ντας ήδη στο πολι­τι­κό του συμ­βού­λιο, ανα­κοί­νω­σε στις 22/6 και η Δ. Σβε­ρώ­νη, πρώ­ην βου­λευ­τής Λάρι­σας της Χρυ­σής Αυγής.

Υπεν­θυ­μί­ζου­με ότι έχουν προη­γη­θεί και άλλες παραι­τή­σεις βου­λευ­τών και στε­λε­χών της Χρυ­σής Αυγής, όπως του Γ. Γαλέ­ου, του Ευ. Μπού­κου­ρα, του Χρ. Αλε­ξό­που­λου, των νυν βου­λευ­τών Εύβοιας Ν. Μίχου και Μεσ­ση­νί­ας Δ. Κου­κού­τση, καθώς και η καταγ­γε­λία από την ηγε­σία της Χρυ­σής Αυγής του νυν βου­λευ­τή Αιτω­λο­α­καρ­να­νί­ας Κ. Μπαρ­μπα­ρού­ση.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο