Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Παραλήρημα Βελόπουλου κατά εμβολίου-επιστημόνων με… άρωμα ρατσισμού

Με λεκτι­κές ακρό­τη­τες και αντε­πι­στη­μο­νι­κή ρητο­ρι­κή ο πρό­ε­δρος της ακρο­δε­ξιάς «Ελλη­νι­κής Λύσης» Κυριά­κος Βελό­που­λος επι­χεί­ρη­σε και πάλι να καλ­λιερ­γή­σει κλί­μα φόβου στην ελλη­νι­κή κοινωνία.

«Περι­μέ­νει ο Πρω­θυ­πουρ­γός να πάω να εμβο­λια­στώ μαζί του και να πάρω το κόστος — ενώ έχω επι­φυ­λά­ξεις — της επι­λο­γής προς το θάνα­το. Τον δικό μου πατέ­ρα πει­ρα­μα­τό­ζωο δεν θα τον κάνω», είπε χαρακτηριστικά.

Μιλώ­ντας από το βήμα της Βου­λής, ο γνω­στός τηλε­πω­λη­τής κερα­λοι­φών και… χει­ρό­γρα­φων του Ιησού επι­τέ­θη­κε κατά της επι­στη­μο­νι­κής κοι­νό­τη­τας μιλώ­ντας απα­ξιω­τι­κά και αφή­νο­ντας υπαι­νιγ­μούς περί χρη­μα­τι­σμού όσων τάσ­σο­νται υπέρ του εμβο­λια­σμού, χωρίς βέβαια να παρα­θέ­σει κανέ­να στοι­χείο. Μετα­ξύ άλλων, επι­χεί­ρη­σε να απα­ξιώ­σει και τον διευ­θύ­νο­ντα σύμ­βου­λο της Pfizer Αλμπέρτ Μπουρ­λά λέγο­ντας πως «κάνα­με μεγά­λο επι­στή­μο­να τον κτη­νί­α­τρο» (Αλή­θεια, η κτη­νια­τρι­κή δεν συμπε­ρι­λαμ­βά­νε­ται στις επιστήμες;).

Από το παρα­λή­ρη­μα Βελό­που­λου δεν έλει­ψε το… «άρω­μα ρατσι­σμού» (λεί­πει ο Μάης από την Σαρα­κο­στή;), μιας και ο πρό­ε­δρος της «Ελλη­νι­κής Λύσης» επέ­λε­ξε να συν­διά­σει το ζήτη­μα του εμβο­λια­σμού από τον κορω­νο­ϊό με την αντι­με­τα­να­στευ­τι­κή ρητορική.

Πιο συγκε­κρι­μέ­να απα­ντώ­ντας στις κατη­γο­ρί­ες περί «ψεκα­σμέ­νου» δήλω­σε πως «προ­τι­μώ να είμαι ψεκα­σμέ­νος. Μπο­λια­σμέ­νος με κάθε Χασάν δεν θέλω να είμαι», ανα­πα­ρά­γο­ντας, εμμέ­σως πλην σαφώς, τις θεω­ρί­ες συνω­μο­σί­ας περί αλλοί­ω­σης του DNA εξαι­τί­ας του εμβολίου.

Η προ­σπά­θεια του Βελό­πoυ­λου να παρου­σιά­σει μια δήθεν εικό­να σύγκρου­σης με την κυβέρ­νη­ση χρη­σι­μο­ποιώ­ντας ως πρό­σχη­μα την παν­δη­μία (κίνη­μα κατά της μάσκας, άρνη­ση εμβο­λί­ου, κλπ) δεν μπο­ρεί να κρύ­ψει ότι συμ­φω­νεί με τα μπού­νια στην κυρί­αρ­χη αντι­λαϊ­κή πολι­τι­κή που απ’ τη μια αφή­νει τους εργα­ζό­με­νους και το λαό απρο­στά­τευ­το και από την άλλη πρι­μο­δο­τεί το μεγά­λο κεφά­λαιο που λυμαί­νε­ται τον χώρο της Υγείας.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο