Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Παραλιακό μέτωπο Θεσσαλονίκης: Η θέση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Κ. Μακεδονίας για το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο

Από κοι­νού με τους περι­φε­ρεια­κούς συμ­βού­λους της Χρυ­σής Αυγής, η Διοί­κη­ση της Περι­φέ­ρειας Κεντρι­κής Μακε­δο­νί­ας συζή­τη­σε και συνα­πο­φά­σι­σε για το Ειδι­κό Πολε­ο­δο­μι­κό Σχέ­διο Παρα­λια­κού Μετώ­που Πολε­ο­δο­μι­κού Συγκρο­τή­μα­τος Θεσ­σα­λο­νί­κης, στη σημε­ρι­νή συνε­δρί­α­ση της Μητρο­πο­λι­τι­κής Επι­τρο­πής της Μητρο­πο­λι­τι­κής Ενό­τη­τας Θεσσαλονίκης.

«Ο εκπρό­σω­πος της «Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης» Κεντρι­κής Μακε­δο­νί­ας στη Μητρο­πο­λι­τι­κή Επι­τρο­πή της Μητρο­πο­λι­τι­κής Ενό­τη­τας Θεσ­σα­λο­νί­κης απο­χώ­ρη­σε από την σημε­ρι­νή συνε­δρί­α­ση διό­τι το θέμα θα έπρε­πε να συζη­τη­θεί σε επί­πε­δο Περι­φε­ρεια­κού Συμ­βου­λί­ου έτσι ώστε να υπάρ­χει δυνα­τό­τη­τα ενη­μέ­ρω­σης όλων των περι­φε­ρεια­κών συμ­βού­λων και δυνα­τό­τη­τα πιο ολο­κλη­ρω­μέ­νης ενη­μέ­ρω­σης του λαού της περιο­χής», ανα­φέ­ρει σε ανα­κοί­νω­σή της η «Λαϊ­κή Συσπείρωση».

Και συμπλη­ρώ­νει ότι «την ίδια στιγ­μή, που συνε­δρί­α­σαν όλα τα δημο­τι­κά συμ­βού­λια παρου­σία του περι­φε­ρειάρ­χη, δημιουρ­γεί εύλο­γα ερω­τη­μα­τι­κά η στά­ση της διοί­κη­σης της Περι­φέ­ρειας Κεντρι­κής Μακε­δο­νί­ας να μην απα­ντή­σει έγκαι­ρα και να μην υλο­ποι­ή­σει, στη βάση του κανο­νι­σμού λει­τουρ­γί­ας του Περι­φε­ρεια­κού Συμ­βου­λί­ου, το κοι­νό αίτη­μα παρα­τά­ξε­ων και περι­φε­ρεια­κών συμ­βού­λων για συζή­τη­ση στο Περι­φε­ρεια­κό Συμβούλιο.

Είναι γνω­στό ότι ως “Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση” στην Περι­φέ­ρεια Κεντρι­κής Μακε­δο­νί­ας και στους Δήμους της περιο­χής έχου­με στο επί­κε­ντρο του ενδια­φέ­ρο­ντος μας, της δρά­σης και των πρω­το­βου­λιών μας όλα τα ζητή­μα­τα που επη­ρε­ά­ζουν το επί­πε­δο ζωής των εργα­ζό­με­νων και φυσι­κά την αξιο­ποί­η­ση του παρα­λια­κού μετώ­που, για τη δια­μόρ­φω­ση χώρων πρα­σί­νου, ανα­ψυ­χής, αθλη­τι­σμού και πολιτισμού.

Η τρα­γι­κή κατά­στα­ση στην οποία βρί­σκο­νται τμή­μα­τα του παρα­λια­κού μετώ­που, η κατά­τμη­ση του, η άναρ­χη χωρο­θέ­τη­ση χρή­σε­ων, η σύγκρου­ση των χρή­σε­ων. Ο απο­κλει­σμός του λαού από μεγά­λα τμή­μα­τα του, η κατά­στα­ση οικο­λο­γι­κής υπο­βάθ­μι­σης του Θερ­μαϊ­κού δεν είναι φυσι­κά φαι­νό­με­να. Είναι το φυσιο­λο­γι­κό απο­τέ­λε­σμα του άναρ­χου καπι­τα­λι­στι­κού δρό­μου ανά­πτυ­ξης, της εμπο­ρευ­μα­το­ποί­η­σης της γης, της ασυ­δο­σί­ας του κεφα­λαί­ου, μιας πολι­τι­κής που ακο­λού­θη­σαν δια­δο­χι­κές κυβερ­νή­σεις και στη­ρί­ζουν η περι­φε­ρεια­κή και δημο­τι­κές αρχές.

Και από αυτή την άπο­ψη η διοί­κη­ση αλλά και όσες πολι­τι­κές δυνά­μεις και σε επί­πε­δο Τοπι­κής Διοί­κη­σης στη­ρί­ζουν το δρό­μο που μας οδή­γη­σε εδώ, τον καπι­τα­λι­στι­κό δρό­μο ανά­πτυ­ξης, δεν είναι μέρος της λύσης αλλά του προ­βλή­μα­τος. Πόσο δε μάλ­λον που και τα “μεγα­λό­πνοα” project τα οποία προ­ω­θού­νται δεν έχουν στο επί­κε­ντρο τις κοι­νω­νι­κές ανάγκες».

Η «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση Κεντρι­κής Μακε­δο­νί­ας», κατα­ψη­φί­ζει το προ­τει­νό­με­νο Ειδι­κό Πολε­ο­δο­μι­κό Σχέ­διο Παρα­λια­κού Μετώ­που Πολε­ο­δο­μι­κού Συγκρο­τή­μα­τος Θεσ­σα­λο­νί­κης, «απο­κα­λύ­πτο­ντας τους πραγ­μα­τι­κούς του στό­χους και για­τί η όποια σχε­τι­κή τοπι­κή βελ­τί­ω­ση είναι ελά­χι­στη μπρο­στά στις ανά­γκες και δυνα­τό­τη­τες ενώ συνο­δεύ­ε­ται από περε­ταί­ρω άμε­ση και έμμε­ση επι­βά­ρυν­ση της κοι­νω­νι­κής πλειο­ψη­φί­ας σε όλα τα επίπεδα.

Λύση και στο πρό­βλη­μα της αξιο­ποί­η­σης χώρων στο παρα­λια­κό μέτω­πο μπο­ρεί να δώσει η μαχη­τι­κή διεκ­δί­κη­ση όλων όσων έχει ανά­γκη ο λαός για να βελ­τιώ­σει την ποιό­τη­τα της ζωής του, η αμφι­σβή­τη­ση και τελι­κά η ανα­τρο­πή του καπι­τα­λι­στι­κού δρό­μου ανά­πτυ­ξης, που ανα­πα­ρά­γει και οξύ­νει προ­βλή­μα­τα και στο ζήτη­μα του χωρι­κού σχεδιασμού».

Διαβαστε ΕΔΩ ολόκληρη την ανακοίνωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Κεντρικής Μακεδονίας

902.gr

che guevara 008

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο