Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Παραμονή πρωτοχρονιάς: Πού μπορούμε να πάμε

ΜΟΥΣΙΚΗ

Locomondo και Φίλιπ­πος Πλιάτσικας

To Athens Music Festival επι­στρέ­φει με ένα line up με τους Locomondo και τον Φίλιπ­πο Πλιά­τσι­κα. Special guest η Ανδριά­να Μπά­μπα­λη. Διο­γέ­νης Studio: Λεω­φό­ρος Συγ­γρού 259, Νέα Σμύρ­νη. Τηλ: 2109425754. Ώρα: 23.00.

Πρω­το­χρο­νιά με τζαζ

Mια τζαζ vocal extravaganza για την πιο groovy και swinging βρα­διά Πρω­το­χρο­νιάς με την υπο­γρα­φή του Δημή­τρη Βασι­λά­κη. Ο διε­θνούς φήμης βρα­βευ­μέ­νος σαξο­φω­νί­στας, τρα­γου­δι­στής, συν­θέ­της Δημή­τρης Βασι­λά­κης επι­στρέ­φει στο Gazarte για ένα… jazz closure του 2017. Μαζί του η Monique Kabasele, η Τζέ­νη Καπά­δαη, η Nastazia Beikof και η Σάσ­σα Παπα­λά­μπρου και ένα σύνο­λο μου­σι­κών (Γρη­γό­ρης Ντά­νης ‑κιθά­ρα, Αστέ­ρης Παπα­στα­μα­τά­κης – hammond, Γιώρ­γος Πολυ­χρο­νά­κος – drums). Gazarte: Bου­τά­δων 32–34. Τηλ: 2103452277, 2103460347. Ώρα: 1.00.

«Ελά­τε για να σας μπει καλύ­τε­ρα το 2018»

«Ελά­τε για να σας μπει καλύ­τε­ρα το 2018» Ο Πάνος Σου­ρού­νης, ο Σπύ­ρος Γραμ­μέ­νος, ο Δημή­τρης Φρα­γκιό­γλου και οι Jaguar Bombs μάς καλούν να ζήσου­με μαζί τις πρώ­τες στιγ­μές του 2018. Οι Jaguar Bombs είναι οι: Άγγε­λος Αϊβά­ζης, Βασί­λης Νησ­σό­που­λος, Δημή­τρης Κων­στα­ντα­κό­που­λος, Γιάν­νης Ράλ­λης και Στέ­φα­νος Σακελ­λα­ρί­ου. Σταυ­ρός του Νότου: Φραν­τζή και Θαρύ­που 35. Τηλ. 2109226975. Ώρα: 12.30.

Πρω­το­χρο­νιά­τι­κο σουίνγκ και cabaret

Το φωνη­τι­κό τρίο των Divinas επι­στρέ­φει στο Half Note Jazz Club για μια μου­σι­κο­θε­α­τρι­κή παρά­στα­ση με τρα­γού­δι και χορό, από τη χρυ­σή επο­χή του σουίνγκ. Μια εμφά­νι­ση ειδι­κά προ­σαρ­μο­σμέ­νη στο κλί­μα των εορ­τών, με τις κορυ­φαί­ες μου­σι­κές τους παρα­γω­γές. Στη 1 μετά τα μεσά­νυ­χτα. Τρι­βω­νια­νού 17

’90s Party από τους TrashFormes

Οι TrashFormes εμφα­νί­ζο­νται στη σκη­νή του «Κρεμ­λί­νο» στον Πει­ραιά για ένα μονα­δι­κό πάρ­τι την Παρα­μο­νή της Πρω­το­χρο­νιάς, με άρω­μα… ’90s και λαμπε­ρή διά­θε­ση. Μαζί ο Δημή­τρης Μεν­τζέ­λος από τα «Ημι­σκού­μπρια». Οι TrashFormes εγγυώ­νται ότι η κατα­στρο­φή θα είναι ολι­κή! Στις 12 τα μεσά­νυ­χτα. Καρα­ΐ­σκου 119

Ο Δημή­τρης Βασι­λά­κης σε βρα­διά σουίνγκ

Μια γκρού­βι και σουίνγκ βρα­διά περι­μέ­νει το κοι­νό στο Gazarte, την Παρα­μο­νή της Πρω­το­χρο­νιάς. Ο διευ­θνούς φήμης τρα­γου­δι­στής και συν­θέ­της Δημή­τρης Βασι­λά­κης επι­στρέ­φει για ένα τζαζ closure του 2017. Θα εμφα­νι­στεί μαζί με τους Monique Kabasele, Τζέ­νη Καπά­δαη, Nastazia Beikof και Σάσ­σα Παπα­λά­μπρου. Στη 1 μετά τα μεσά­νυ­χτα. Βου­τά­δων 32–34

ΘΕΑΤΡΟ

Θεα­τρι­κή παρά­στα­ση «Καρυο­θραύ­στης» από την ομά­δα «ΤΟΠΙ», στο πλαί­σιο των εορ­τα­σμών «Χρι­στού­γεν­να στην Αθή­να», στις 5 μ.μ. Πλα­τεία Κλαυθμώνος

ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Το «Παγο­δρό­μιο» στο Μέγα­ρο Μου­σι­κής Αθη­νών, για μικρούς και μεγά­λους, ολο­κλη­ρώ­νε­ται την Κυρια­κή. Στις 4 μ.μ. Βασ. Σοφί­ας και Κόκ­κα­λη 1

Στο Θησείο με φόντο την Ακρόπολη θα υποδεχθεί η Αθήνα το 2018

Στο Θησείο με φόντο την Ακρό­πο­λη θα υπο­δε­χθεί η Αθή­να το 2018. Ο δήμος Αθη­ναί­ων απευ­θύ­νει πρό­σκλη­ση σε όλους να γίνουν μέρος του πιο παρα­μυ­θέ­νιου έργου που δια­δρα­μα­τί­ζε­ται στην πόλη. Την Κυρια­κή, Παρα­μο­νή της Πρω­το­χρο­νιάς ένα πολυ­θέ­α­μα-έκπλη­ξη θα μας οδη­γή­σει στο νέο έτος.

Την τελευ­ταία ώρα του χρό­νου που φεύ­γει ανα­λαμ­βά­νει να ντύ­σει με τις μονα­δι­κές μου­σι­κές της η Ευαν­θία Ρεμπού­τσι­κα, σε μία από τις σπά­νιες εμφα­νί­σεις της, και αφού απο­χαι­ρε­τή­σου­με με τις μελω­δί­ες τον παλιό τον χρό­νο, θα υπο­δε­χτού­με το 2018 με το πρω­το­χρο­νιά­τι­κο μήνυ­μα του δημάρ­χου Αθη­ναί­ων Γιώρ­γου Καμί­νη. Επί σκη­νής το εκρη­κτι­κό δίδυ­μο Μαρί­ζας Ρίζου και Πάνου Μου­ζου­ρά­κη και παρου­σια­στής ο Χρή­στος Φερεντίνος.

Πρό­κει­ται για μία παρά­στα­ση που φέρει την υπο­γρα­φή των Γιάν­νη Κακλέα, Μανό­λη Παντε­λι­δά­κη και Φρό­σως Λύτρα και θα παρου­σια­στεί με φόντο την πάντα επι­βλη­τι­κή εικό­να της Ακρό­πο­λης. Μία δια­φο­ρε­τι­κή παρά­στα­ση, γεμά­τη φως, που έρχε­ται για να ολο­κλη­ρώ­σει την αφή­γη­ση του χρι­στου­γεν­νιά­τι­κου παραμυθιού.

Ένας εντυ­πω­σια­κός πολυ­έ­λαιος θα δεσπό­ζει πάνω από τα δικά μας πρό­σω­πα στο τέλος του πεζό­δρο­μου της Απο­στό­λου Παύ­λου, ενώ η σκη­νή θα πλημ­μυ­ρί­σει με το φως των πολυά­ριθ­μων led οθο­νών που θα μετα­φέ­ρουν όλη την πόλη εκεί!

Για τη μεγά­λη αυτή γιορ­τή θα μας έχουν προ­θερ­μά­νει από νωρίς το βρά­δυ οι Batuca, οι Batala και οι Artventure που θα δώσουν με πνευ­στά και κρου­στά το ρυθ­μό της βρα­διάς και οι αγα­πη­μέ­νοι Circus Dayz μαζί με τους οποί­ους θα ανα­ζη­τή­σου­με τη μαγι­κή ισορ­ρο­πία ανά­με­σα στο παρα­μύ­θι και το όνει­ρο! Η Φιλαρ­μο­νι­κή Ορχή­στρα Πνευ­στών του δήμου Αθη­ναί­ων θα μας προ­ε­τοι­μά­ζει για την υπο­δο­χή της Ευαν­θί­ας Ρεμπού­τσι­κα στη σκη­νή και… το πιο αλη­θι­νό παρα­μύ­θι έχει ήδη ξεκινήσει!
Το 2018 θα μας βρει όλους στο Θησείο να ατε­νί­ζου­με την Ακρό­πο­λη, το μέλ­λον της πόλης και της ζωής μας με φωτει­νά μάτια και χαμό­γε­λα. Η νέα χρο­νιά συνα­ντά μια νέα Αθή­να που κου­βα­λά μέσα της με περη­φά­νια την παλιά.

Καλή μας χρονιά!

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο