Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Παραολυμπιονίκες σε Χρυσή Αυγή: Κατεβάστε τις φωτογραφίες μας από το site σας

Δια­χω­ρί­ζουν τη θέση τους από τη Χρυ­σή Αυγή οι 6 Παρα­ο­λυ­μπιο­νί­κες, των οποί­ων οι φωτο­γρα­φί­ες με βου­λευ­τές της Χρυ­σής Αυγής, είχαν προ­κα­λέ­σει αρνη­τι­κά σχό­λια τις προη­γού­με­νες ημέρες.

Σε ανα­κοί­νω­σή τους τα συγκε­κρι­μέ­να μέλη της ελλη­νι­κής Παρα­ο­λυ­μπια­κής Ομά­δας ξεκα­θα­ρί­ζουν πως ουδε­μία σχέ­ση έχουν με ένα “κόμ­μα που έχει ρατσι­στι­κές αντι­λή­ψεις πάνω στο θέμα ανα­πη­ρία”, ενώ ζητούν “τα φωτο­γρα­φι­κά στιγ­μιό­τυ­πα που αναρ­τή­θη­καν στο επί­ση­μο site της Χρυ­σής Αυγής να απο­συρ­θούν, προ­κει­μέ­νου να απο­κα­τα­στα­θεί το όνο­μα και η λάμ­ψη ολό­κλη­ρου του Παρα­ο­λυ­μπια­κού Κινήματος”.

Η ανα­κοί­νω­ση των έξι Παρα­ο­λυ­μπιο­νι­κών είναι η εξής:

«Οι φωτο­γρα­φί­ες μας που αναρ­τή­θη­καν στους επί­ση­μους δικτυα­κούς τόπους της Χρυ­σής Αυγής, έγι­ναν αντι­κεί­με­νο συζή­τη­σης και παρα­φι­λο­λο­γί­ας. Κάποιοι προ­σπά­θη­σαν να το εκμε­ταλ­λευ­τούν, προ­φα­νώς για τους δικούς τους σκο­πούς. Εμείς όμως δεν είμα­στε δια­τε­θει­μέ­νοι να παί­ξου­με το παι­χνί­δι τους.

Άλλω­στε η Χρυ­σή Αυγή ουδέ­πο­τε μας εξέ­φρα­ζε ως πολι­τι­κό κόμ­μα με δεδο­μέ­νες τις ρατσι­στι­κές αντι­λή­ψεις τους πάνω στο θέμα αναπηρία.

Ζητά­με τα φωτο­γρα­φι­κά στιγ­μιό­τυ­πα που αναρ­τή­θη­καν στο επί­ση­μο site της Χρυ­σής Αυγής να απο­συρ­θούν, προ­κει­μέ­νου να απο­κα­τα­στα­θεί το όνο­μα και η λάμ­ψη ολό­κλη­ρου του Παρα­ο­λυ­μπια­κού Κινήματος.»

Τα μέλη της ελλη­νι­κής παρα­ο­λυ­μπια­κής ομάδας

Παύ­λος Μάμαλος

Δημο­σθέ­νης Μιχαλεντζάκης

Δημή­τρης Μπακοχρήστος

Πασχά­λης Κουλούμογλου

Γκρέ­μι­σλαβ Μωϋσιάδης

Γερά­σι­μος Λιγνός

***

Εμείς απλά να συμπλη­ρώ­σου­με ότι δε θα έπρε­πε καν να φωτο­γρα­φη­θούν μαζί τους. Δε γυρί­ζου­με απλά την πλά­τη στους φασί­στες. Τους διώ­χνου­με, τους απο­μο­νώ­νου­με κάνο­ντας με απο­φα­σι­στι­κό­τη­τα σαφή τη θέση του ο καθέ­νας. Δεν επι­τρέ­που­με στους φασί­στες να εκμε­ταλ­λεύ­ο­νται κατα­στά­σεις και γεγο­νό­τα για να κρύ­ψουν το δολο­φο­νι­κό τους πρό­σω­πο. Δε στε­κό­μα­στε δίπλα τους. Δεν καθό­μα­στε μαζί τους. Ας είναι και βουλευτές…

Οι φασί­στες είναι «Δικοί σου εχθροί, δικοί μου εχθροί /του σκε­φτό­με­νου ανθρώ­που είναι εχθροί» (Ν. Χικμέτ)

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ενα αντι­φα­σι­στι­κό ποί­η­μα του Ναζίμ Χικμέτ

Η Βού­λα, η Χρυ­σή Αυγή, το μετάλ­λιο και τα βουντού

Χρυ­σή Αυγή: Ηρθε για να μείνει;

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο