Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Παρουσίαση του βιβλίου «Τ’ ΑΣΤΡΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΑΣ», του Στέλιου Κανάκη

Συμ­βο­λή στην απαλ­λα­γή των νέων γενιών των ανθρώ­πων από την αρχαία φαντα­σιο­πλη­ξία της αστρο­λο­γί­ας επι­χει­ρεί ο Στέ­λιος Κανά­κης με το νέο βιβλίο του «Τ’ άστρα στο κεφά­λι μας» περί αστρο­λό­γων και… θυμά­των, (Εκδό­σεις Εντύ­ποις). Το βιβλίο παρου­σιά­στη­κε στις 21.11.2018 στο Polis Art Café απ’ τους Περ­σε­φό­νη Σπα­νού, ψυχο­λό­γο-ψυχο­θε­ρα­πεύ­τρια, Δημή­τρη Κων­στα­ντά­ρα, δημο­σιο­γρά­φο-συγ­γρα­φέα, Δήμη­τρα Παπα­δή­μα, ηθο­ποιό-συγ­γρα­φέα, τον εκδό­τη Γιάν­νη Κρα­νιά και τον ίδιο τον συγ­γρα­φέα, με συντο­νί­στρια την Ελέ­νη Δελ­βι­νιώ­τη, δημο­σιο­γρά­φο. Οι ομι­λη­τές με γλα­φυ­ρό τρό­πο κατέ­δει­ξαν το… ζώδιο των αστρο­λό­γων που «γίνο­νται προ­σω­πι­κό­τη­τες των Μέσων Μαζι­κής Ενη­μέ­ρω­σης και “κοσμούν” όλα τα –έτσι και αλλιώς– κακό­γου­στα και ανό­η­τα “πρω­ι­νά­δι­κα”», όπως σημειώ­νει ο συγγραφέας.

Παρα­βρέ­θη­κε πλή­θος κόσμου μετα­ξύ των οποί­ων δια­κρί­να­με τον Σταύ­ρο Τάσ­σο, σει­σμο­λό­γο-ερευ­νη­τή και βου­λευ­τή του ΚΚΕ, τον Ηλία Σιώ­ρα καρ­διο­λό­γο, διευ­θυ­ντή της καρ­διο­λο­γι­κής κλι­νι­κής του νοσο­κο­μεί­ου Ευαγ­γε­λι­σμός, πρό­ε­δρο του σωμα­τεί­ου εργα­ζο­μέ­νων του νοσο­κο­μεί­ου και αντι­πρό­ε­δρο της ΕΙΝΑΠ, την πρό­ε­δρο του Συν­δέ­σμου Πολι­τι­κών Συντα­ξιού­χων Δημο­σί­ου Σού­λα Αξιώ­του, τον γλύ­πτη Μάρ­κο Γεωρ­γι­λά­κη, καθη­γη­τή της ΑΣΚΤ, τoν Κώστα Θεο­λό­γου, καθη­γη­τή του ΕΜΠ, τον Απο­στό­λη Χαρί­ση Δρ. Κοι­νω­νιο­λο­γί­ας, την ηθο­ποιό Λίλα Καφα­ντά­ρη. Τους συγ­γρα­φείς Γιάν­νη Ξαν­θού­λη, Μήτσο Κασό­λα, Από­στο­λο Λυμπε­ρί­δη, Γιάν­νη Βεντού­ρα. Επί­σης τους δημο­σιο­γρά­φους Ηρα­κλή Κακα­βά­νη, Γιώρ­γο Μου­σγά, Σίσ­συ Νίκα. Τον Αντώ­νη Παπα­θα­να­σό­που­λο από τις Εκδό­σεις Κέδρος, την Καλή Γκιώ­νη από τις Εκδό­σεις Gutenberg και πολ­λοί φίλοι.

Ο Στ. Κανά­κης κατα­δει­κνύ­ει στο βιβλίο του την απά­τη της αστρο­λο­γί­ας, αλλά όπως σημειώ­νει στον πρό­λο­γο «δεν ευελ­πι­στού­με ότι θα πάψει να υφί­στα­ται η εξα­πά­τη­ση του κοι­νού απ’ την αστρο­λο­γία, όσο θα την ανέ­χε­ται η τάξη που εξου­σιά­ζει την κοι­νω­νία και η δικαιο­σύ­νη της». Για το επι­στη­μο­νι­κό τσε­κά­ρι­σμα του βιβλί­ου ο Στέ­λιος Κανά­κης είχε, όπως είπε… συμπα­ντι­κές συζη­τή­σεις, με τον Σταύ­ρο Τάσ­σο και τον Από­στο­λο Χαρί­ση, τους οποί­ους και ευχα­ρί­στη­σε θερμά.

KANAKIS1 KANAKIS2 KANAKIS3 KANAKIS4 KANAKIS6 KANAKIS7 KANAKIS8 KANAKIS9 KANAKIS10 KANAKIS11 KANAKIS12

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο