Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Παρουσιάστηκε το CD «Αγάπη και Αγώνας» στη Βέροια

Την Τετάρ­τη 25/10 στην κατά­με­στη «ΕΛΙΑ» στη Βέροια πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε η παρου­σί­α­ση του πρώ­του CD  του Ημα­θιώ­τη Θόδω­ρου Κανονίδη,που διορ­γά­νω­σε η εφη­με­ρί­δα «Η ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ» ‑με εκδό­τη τον συνερ­γά­τη του atexnos.gr- Αλέ­κο Χατζη­κώ­στα.

Παρό­ντες μετα­ξύ άλλων αντι­προ­σω­πεία της Τ.Ε Ημα­θί­ας του ΚΚΕ με επι­κε­φα­λής τη γραμ­μα­τέα της Μ. Παπαδοπούλου.

veroia2

Στην εισα­γω­γι­κή του ομι­λία ανά­με­σα στ’ άλλα τόνι­σε ο Αλέ­κος Χατζηκώστας:

«…Είναι μια δου­λειά ποιο­τι­κή και κυρί­ως με απο­κλει­στι­κό τοπι­κό χρώ­μα. Όλοι οι συντε­λε­στές του είναι Ημα­θιώ­τες. Ξεκι­νά­με από τον Θόδω­ρο Κανο­νί­δη τον στι­χουρ­γό. Μας τιμά με τη συνερ­γα­σία του εδώ και χρό­νια γρά­φο­ντας ποι­ή­μα­τα του στην εφη­με­ρί­δα μας. Πρό­κει­ται για άνθρω­πο του λαού που μετα­φέ­ρει τους καη­μούς, τις αγω­νί­ες αλλά και την ανά­γκη αγω­νι­στι­κή αντι­με­τώ­πι­ση των προ­βλη­μά­των.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο τίτλος του CD έχει δύο Α:«Αγάπη και Αγώ­νας». Άρα­γε τι θα ήταν η ζωή μας χωρίς αυτά τα δύο χαρακτηριστικά;

Τη μου­σι­κή έγρα­ψε η Βέρα Παπα­δί­να ενώ  μου­σι­κή και ενορ­χή­στρω­ση ο Γιάν­νης Δημη­τρί­ου του γνω­στού Ωδεί­ου της Βέροιας.

Τρα­γου­δούν η Χρι­στί­να Παντελίδου,ο Πανα­γιώ­της Θεο­δω­ρί­δης και Μιλ­τιά­δης Χαλαϊ­δό­που­λος. Η εγγρα­φή έγι­νε σε Βεροιώ­τι­κο ΣΤΟΥΝΤΙΟ «Αλτερ­να­τιβ»»

Οι τίτλοι των τρα­γου­διών- που «πατά­νε» σε διά­φο­ρες μου­σι­κές φόρ­μες (π.χ ρεμπέ­τι­κο, ταγν­κό, έντε­χο κ.α)- είναι

-          Γυναί­κα πονηρή

-          Ποτέ πία δεν πιστεύω

-          Μπο­ρεί

-          Δεν ντρέπομαι

-          Αντα­λού­σα

-          Δεν με νοιάζει

-          Ύμνος στο ΚΚΕ

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο