Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΠΑΣΟΚ: Θέλει λαό με μνήμη χρυσόψαρου

Λαό με μνή­μη χρυ­σό­ψα­ρου θέλουν στο ΠΑΣΟΚ, καλώ­ντας να ξεχά­σου­με όσα έκα­ναν προη­γου­μέ­νως και βλέ­πο­ντας το απο­τέ­λε­σμα των εκλο­γών ως πρό­κρι­μα για να διεκ­δι­κή­σουν βασι­κό­τε­ρο ρόλο, στο πλαί­σιο του αντα­γω­νι­σμού τους με τον ΣΥΡΙΖΑ, στην έκφρα­ση της εγχώ­ριας σοσιαλ­δη­μο­κρα­τί­ας και στην αστι­κή δια­χεί­ρι­ση σε βάρος του λαού.

Ενδει­κτι­κά, μιλώ­ντας στην ΕΡΤ ο εκπρό­σω­πος Τύπου του κόμ­μα­τος Δ. Μάν­τζος ανέ­φε­ρε ότι είναι «εθνι­κή ανά­γκη» «να έχου­με ξανά μια ισχυ­ρή, αξιό­πι­στη, γνή­σια προ­ο­δευ­τι­κή εναλ­λα­κτι­κή, μια ισχυ­ρή αντι­πο­λί­τευ­ση στη ΝΔ». Κατη­γό­ρη­σε μάλι­στα τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «δεν υπήρ­ξε αξιό­πι­στη αντι­πο­λί­τευ­ση», «άρα η ανά­γκη είναι να ενι­σχύ­σου­με το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, που είναι ο γνή­σιος προ­ο­δευ­τι­κός ιδε­ο­λο­γι­κός αντί­πα­λος της ΝΔ».

Στο μετα­ξύ, μόνο σε αυτήν την 4ετία το ΠΑΣΟΚ ταυ­τί­στη­κε στις κοι­νο­βου­λευ­τι­κές ψηφο­φο­ρί­ες κατά 68,88% με τη ΝΔ και κατά 65,08% με τον ΣΥΡΙΖΑ, στους οποί­ους δήθεν αντιπαρατίθεται.

Προη­γου­μέ­νως την τελευ­ταία 15ετία έφε­ρε το πρώ­το μνη­μό­νιο και το ψήφι­σε με το ΛΑ.Ο.Σ. του Καρα­τζα­φέ­ρη, συμπλη­ρώ­νο­ντάς το με το Μεσο­πρό­θε­σμο Πρό­γραμ­μα 2012 — 2015. Κατό­πιν ψήφι­σε μαζί με ΝΔ και ΛΑ.Ο.Σ. το δεύ­τε­ρο μνη­μό­νιο, συμπλη­ρώ­νο­ντάς το με το Μεσο­πρό­θε­σμο 2013 — 2016, ενώ μαζί με ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΝΔ και Ποτά­μι ψήφι­σε και το τρί­το μνημόνιο.

Στο πλαί­σιο εξάλ­λου της ανα­πα­λαί­ω­σης της βιτρί­νας της εγχώ­ριας σοσιαλ­δη­μο­κρα­τί­ας, ο Α. Σπυ­ρό­που­λος, γραμ­μα­τέ­ας της ΚΠΕ του κόμ­μα­τος, είπε στον «ΑΝΤ1» ότι «χρειά­ζε­ται μία αξιω­μα­τι­κή αντι­πο­λί­τευ­ση που θα εκφρά­σει τον προ­ο­δευ­τι­κό κόσμο με σύγ­χρο­νο λόγο, με νέα πρόσωπα».

Πηγή: Ριζο­σπά­στης

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο