Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Ως κόμμα-υπηρέτης του ευρωατλαντισμού υπερψηφίζει την κατάπτυστη Ελληνοαμερικανική Συμφωνία

Στο γνώ­ρι­μο ρόλο του, ως κόμ­μα-υπη­ρέ­της του ευρω­α­τλα­ντι­σμού, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ θα υπερ­ψη­φί­σει την κατά­πτυ­στη και επι­κίν­δυ­νη Ελλη­νο­α­με­ρι­κα­νι­κή Συμ­φω­νία για τις Βάσεις.

«Θα ψηφί­σου­με τη συμ­φω­νία παρά τις σοβα­ρές ενστά­σεις και ελλεί­ψεις για τη δια­πραγ­μά­τευ­σή της και τη χρο­νι­κή της διάρ­κεια για­τί σ΄αυτή τη κρί­σι­μη συγκυ­ρία δεν υπάρ­χουν περι­θώ­ρια απώ­λειας σημα­ντι­κών συμ­μά­χων», ανέ­φε­ρε ο επι­κε­φα­λής της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Μιχά­λης Κατρίνης.

Ο ίδιος ζήτη­σε επι­πλέ­ον διευ­κρι­νί­σεις από τον υπουρ­γό Εξω­τε­ρι­κών, Νίκο Δέν­δια, για­τί δεν περι­λαμ­βά­νε­ται ρητά στη συμ­φω­νία ανα­φο­ρά στο άρθρο 51 του Κατα­στα­στι­κού Χάρ­τη του ΟΗΕ περί νόμι­μης άμυ­νας των κρα­τών όταν απει­λεί­ται η κυριαρ­χία τους.

Ο Μιχά­λης Κατρί­νης τόνι­σε πώς «δεν δίνου­με λευ­κή επι­τα­γή στην κυβέρ­νη­ση» την οποία κάλε­σε να ζητή­σει επι­σή­μως από τις ΗΠΑ εξη­γή­σεις για το ενδε­χό­με­νο να δοθούν F‑16 στη Τουρ­κία, όπως έγι­νε γνω­στό. «Οι σχέ­σεις των συμ­μά­χων πρέ­πει να είναι ισό­τι­μες», υπο­γράμ­μι­σε ο κ . Κατρίνης.

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο