Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πατέρας του Ζακ: «Για εμένα οι αστυνομικοί είναι διπλά δολοφόνοι

«Το παι­δί μου δεν μπή­κε για να κλέ­ψει. Μακά­ρι να ήταν ληστής και να τον έπια­ναν για­τί θα ήταν εδώ κατη­γο­ρού­με­νος. Ζωντανός».

Ο πατέ­ρας του 33χρονου ακτι­βι­στή, Ευθύ­μιος Κωστό­που­λος, ανέ­βη­κε πρώ­τος μάρ­τυ­ρας στο βήμα να κατα­θέ­σει για τον βάναυ­σο θάνα­το του γιου του. Ο μάρ­τυ­ρας, που όπως είπε, είχε τρία παι­διά και τώρα έχει δύο, κατέ­θε­σε στο ΜΟΔ πως είναι οργι­σμέ­νος για όσα έγι­ναν εκεί­νο το μεση­μέ­ρι της 21ης Σεπτεμ­βρί­ου 2018. «Είδα το βίντεο. Είχαν κάτω το παι­δί μέσα στα αίμα­τα και το κλω­τσο­πα­τού­σαν. Και πριν λίγους μήνες ένας σκό­τω­σε ένα γατά­κι και τώρα είναι μέσα. Και αυτοί είναι έξω! Πώς είναι δυνα­τόν; Συγ­γνώ­μη για την οργή μου, αλλά έχω θυμό μέσα μου για αυτό που συνέ­βη! Δεν είναι πράγ­μα­τα αυτά σε μια πολι­τι­σμέ­νη χώρα».

Με έντα­ση και θυμό, ο κ. Κωστό­που­λος, που μετά τον τρα­γι­κό θάνα­το του γιου του έχει μετα­κο­μί­σει από την Αμε­ρι­κή όπου κατοι­κού­σε μόνι­μα, ανα­φέρ­θη­κε στη στά­ση των αστυ­νο­μι­κών μετά τον θάνα­το του Ζακ: «Για εμέ­να οι αστυ­νο­μι­κοί είναι διπλά δολο­φό­νοι. Απέ­κρυ­ψαν στοι­χεία. Έκα­ναν έλεγ­χο στο κινη­τό τού γιου μου και όχι στων κατηγορουμένων».

Ο πατέ­ρας του Ζακ, τόνι­σε πως ο γιος του δεν είχε κανέ­να οικο­νο­μι­κό πρό­βλη­μα και ούτε ήταν αυτό που θα απο­κα­λού­σε κάποιος “περι­θω­ρια­κός”. Όπως κατέ­θε­σε, ο 33χρονος είχε την από­λυ­τη στή­ρι­ξη τους οικο­νο­μι­κά και εργα­ζό­ταν ο ίδιος. Όπως είπε ήταν «ένας κοι­νω­νι­κός, χαρού­με­νος άνθρω­πος. Δεν υπήρ­χε περί­πτω­ση να τον αφή­σω χωρίς χρή­μα­τα κι εγώ. Ήμουν δίπλα του και το ήξε­ρε. Μια μέρα πριν φύγω, μου είπε να πάμε στα κλα­ρί­να και πήγα­με. Ήταν χαρού­με­νος, είχε διάθεση».

Ο Ευθ. Κωστό­που­λος είπε επί­σης ότι ο γιος του είχε δεχτεί επι­θέ­σεις στον παρελ­θόν και είχε γρά­ψει άρθρα κατά της βίας. «Δεν ήταν βίαιος, κάθε άλλο. Όταν μας είπαν ”ο Ζαχα­ρί­ας πήγε και λήστε­ψε” κανείς δεν το πίστε­ψε. Δήλω­νε κατά της βίας και θα ήταν ο ίδιος βίαιος; Δεν στέ­κει αυτό. Μακά­ρι να ήταν ληστής και να τον έπια­ναν. Θα ήταν εδώ και ζωντα­νός. Πολ­λά είναι τα για­τί και θα τα δεί­τε κι εσείς» τόνισε.

Απα­ντώ­ντας σε ερω­τή­σεις διευ­κρί­νι­σε πως ο 33χρονος Ζακ δεν αντι­με­τώ­πι­ζε κανέ­να πρό­βλη­μα υγείας.

 

vivlio mpelogiannis

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο