Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΠΓΔΜ: Δικαστήριο δέσμευσε προσωρινά όλα τα περιουσιακά στοιχεία του VMRO-DPMNE

To Πρω­το­δι­κείο Σκο­πί­ων διέ­τα­ξε την προ­σω­ρι­νή δέσμευ­ση 69 ακί­νη­των περιου­σια­κών στοι­χεί­ων του κόμ­μα­τος της αξιω­μα­τι­κής αντι­πο­λί­τευ­σης VMRO-DPMNE, περι­λαμ­βα­νο­μέ­νων των κεντρι­κών του γρα­φεί­ων στα Σκόπια.

Η από­φα­ση ελή­φθη κατό­πιν αιτή­μα­τος της Ειδι­κής Εισαγ­γε­λί­ας της ΠΓΔΜ, που ερευ­νά τις υπο­θέ­σεις των τηλε­φω­νι­κών υπο­κλο­πών. Μία από αυτές αφο­ρά την παρά­νο­μη χρη­μα­το­δό­τη­ση του VMRO-DPMNE την περί­ο­δο 2009–2015, που ήταν στην κυβέρνηση.

Το VMRO-DPMNE αντέ­δρα­σε έντο­να στην από­φα­ση αυτή του Πρω­το­δι­κεί­ου Σκοπίων.

Ο Γενι­κός Γραμ­μα­τέ­ας του VMRO-DPMNE, Ιγκόρ Για­νού­σεφ, υπο­στή­ρι­ξε ότι η από­φα­ση του Πρω­το­δι­κεί­ου Σκο­πί­ων εντάσ­σε­ται «στο πλαί­σιο των συνε­χι­ζό­με­νων πιέ­σε­ων και απει­λών» που ασκού­νται στο κόμ­μα της αξιω­μα­τι­κής αντι­πο­λί­τευ­σης και κατη­γό­ρη­σε την κυβέρ­νη­ση του Ζόραν Ζάεφ για κατά­χρη­ση των θεσμών της δικαιοσύνης.

Σημεί­ω­σε, επί­σης, ότι η από­φα­ση για πάγω­μα περιου­σια­κών στοι­χεί­ων κόμ­μα­τος της αξιω­μα­τι­κής αντι­πο­λί­τευ­σης είναι πρω­το­φα­νής στην ιστο­ρία της χώρας και της Ευρώπης.

Ο Για­νού­σεφ επι­σή­μα­νε ότι σκο­πός της από­φα­σης αυτής είναι να παρε­μπο­δι­στεί το VMRO-DPMNE από την κανο­νι­κή άσκη­ση της πολι­τι­κής του δρα­στη­ριό­τη­τας και τόνι­σε ότι όλα αυτά συμ­βαί­νουν σε μία περί­ο­δο που ο Ζάεβ «ποδο­πα­τά την βού­λη­ση που εξέ­φρα­σαν με σαφή­νεια οι πολί­τες στο δημο­ψή­φι­σμα της 30ης Σεπτεμ­βρί­ου» και λίγους μόλις μήνες πριν την διε­ξα­γω­γή των προ­ε­δρι­κών εκλογών.

Τέλος, ο Για­νού­σεφ ζήτη­σε άμε­ση ανά­κλη­ση της από­φα­σης και εξήγ­γει­λε ότι το VMRO-DPMNE θα ενη­με­ρώ­σει σχε­τι­κά τους διε­θνείς εκπρο­σώ­πους στην χώρα και τα αδελ­φά του κόμ­μα­τα στο πλαί­σιο του Ευρω­παϊ­κού Λαϊ­κού Κόμματος.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο