Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ: Ο λαός με την πάλη του θα τσακίσει το ναζιστικό τέρας

Aνακοίνωση για τις δολοφονικές επιθέσεις φασιστικών συμμοριών

«Η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, με τη γνώ­ση και την πεί­ρα της αντι­φα­σι­στι­κής, απε­λευ­θε­ρω­τι­κής πάλης, ξέρου­με καλά πως μόνο το λαϊ­κό κίνη­μα μπο­ρεί να τσα­κί­σει ορι­στι­κά το ναζι­σμό, παλεύ­ο­ντας ενά­ντια στο σύστη­μα της εκμε­τάλ­λευ­σης που τον γεν­νά και τον ανα­πα­ρά­γει», ανα­φέ­ρει σε ανα­κοί­νω­σή της,  για τις δολο­φο­νι­κέςτρο­μο­κρα­τι­κές επι­θέ­σεις φασι­στι­κών συμ­μο­ριών σε κομ­μου­νι­στές στην Ηλιού­πο­λη Θεσ­σα­λο­νί­κης και σε βάρος μαθη­τών και φοι­τη­τών στη Σταυ­ρού­πο­λη, αλλά και στην Αθή­να.

Καλεί όλους τους ανθρώ­πους του μόχθου να πάρουν μαζι­κά μέρος σε όλες τις εκδη­λώ­σεις και κινη­το­ποι­ή­σεις που οργα­νώ­νο­νται από Σωμα­τεία, Φοι­τη­τι­κούς Συλ­λό­γους, άλλους μαζι­κούς φορείς σε όλη τη χώρα.
Και στις μεγά­λες αντι­φα­σι­στι­κές κινη­το­ποι­ή­σεις την Πέμ­πτη 7 Οκτώ­βρη.

ΔΣΕ συγκέντρωση για την επέτειο ίδρυσης του ΕΑΜ

Ανα­λυ­τι­κά, η ανα­κοί­νω­ση της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ:

«Την οργή και κατα­κραυ­γή του ελλη­νι­κού λαού προ­κα­λούν τα τελευ­ταία κρού­σμα­τα φασι­στι­κής βίας με τις δολο­φο­νι­κές- τρο­μο­κρα­τι­κές επι­θέ­σεις φασι­στι­κών συμ­μο­ριών σε κομ­μου­νι­στές, σε βάρος μαθη­τών, φοι­τη­τών, εργα­ζο­μέ­νων, που αγω­νί­ζο­νται και διεκ­δι­κούν λύσεις στα τερά­στια προ­βλή­μα­τα που αντι­με­τω­πί­ζουν από την αντι­λαϊ­κή πολι­τι­κή, όπως συνέ­βη στη Θεσ­σα­λο­νί­κη και στην Αθήνα.

Το “αυγό του ναζι­στι­κού φιδιού” επω­ά­ζε­ται και ενι­σχύ­ε­ται από το καπι­τα­λι­στι­κό σύστη­μα που χρη­σι­μο­ποιεί το φασι­σμό σε βάρος των λαϊ­κών διεκ­δι­κή­σε­ων και του εργα­τι­κού κινή­μα­τος. Παρά την κατα­δί­κη της εγκλη­μα­τι­κής οργά­νω­σης της Χρυ­σής Αυγής, οι φασι­στι­κές συμ­μο­ρί­ες ξανα­ση­κώ­νουν κεφά­λι καθώς ενι­σχύ­ο­νται και από τη στά­ση της κυβέρ­νη­σης της ΝΔ, άλλων αστι­κών κομ­μά­των, δια­φό­ρων επι­τε­λεί­ων του συστή­μα­τος, που στη­ρί­ζουν και προ­βάλ­λουν την απα­ρά­δε­κτη ανι­στό­ρη­τη θεω­ρία της εξί­σω­σης του εγκλη­μα­τι­κού φασι­σμού με τον κομμουνισμό.

Η στά­ση της κυβέρ­νη­σης δεί­χνει ότι όχι μόνον δεν παίρ­νει μέτρα για να αντι­με­τω­πί­σει και να πατά­ξει την παρά­νο­μη — εγκλη­μα­τι­κή δρά­ση των άθλιων δολο­φο­νι­κών φασι­στι­κών συμ­μο­ριών, αλλά ενι­σχύ­ο­ντας με την αντι­κομ­μου­νι­στι­κή προ­πα­γάν­δα και την τακτι­κή της με την αντι­κομ­μου­νι­στι­κή αυτή θεω­ρία “των δύο άκρων”, δίνει αέρα στα πανιά της εγκλη­μα­τι­κής δρά­σης του φασισμού.

Οι αγω­νι­στές της Εθνι­κής Αντί­στα­σης που έζη­σαν τα εγκλή­μα­τα του φασι­σμού και τον αντι­πά­λε­ψαν την περί­ο­δο της κατο­χής απε­λευ­θε­ρώ­νο­ντας τη χώρα, οι από­γο­νοι και φίλοι της Αντί­στα­σης και του ΔΣΕ απαι­τούν από την κυβέρ­νη­ση της ΝΔ να ανα­λά­βει τις ευθύ­νες της αντί να δεί­χνει ουσια­στι­κά ανο­χή στα ακρο­δε­ξιά — φασι­στι­κά μορφώματα.

Ευθύ­νες έχουν και τα άλλα κόμ­μα­τα που στη­ρί­ζουν την ΕΕ που έχει κάνει ιδε­ο­λο­γία της τον αντι­κομ­μου­νι­σμό, στη­ρί­ζει αντι­δρα­στι­κές έως ανοι­χτά φασι­στι­κές αρχές και πρα­κτι­κές που υμνούν τους συνερ­γά­τες των ναζί και συκο­φα­ντούν τον σοσια­λι­σμό — κομ­μου­νι­σμό που τσά­κι­σε το ναζι­στι­κό τέρας. Ανέ­χο­νται και στη­ρί­ζουν επί­σης την απα­γό­ρευ­ση των κομ­μου­νι­στι­κών κομ­μά­των και συμ­βό­λων της Αντί­στα­σης και τιμούν τους συνερ­γά­τες των ναζί κατα­κτη­τών, όπως στις Βαλ­τι­κές χώρες, Ουκρα­νία, Ουγ­γα­ρία κλπ.

Η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ με την πεί­ρα της απε­λευ­θε­ρω­τι­κής πάλης βρί­σκε­ται στην πρώ­τη γραμ­μή της πάλης ενά­ντια στους ναζί ενά­ντια σε όσους ακό­μα ανέ­χο­νται και στη­ρί­ζουν αυτή την παρά­νο­μη εγκλη­μα­τι­κή δρά­ση, για να φρά­ξουν το δρό­μο σε κάθε προ­σπά­θεια χτυ­πή­μα­τος του εργα­τι­κού — λαϊ­κού κινήματος.

Η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, με τη γνώ­ση και την πεί­ρα της αντι­φα­σι­στι­κής, απε­λευ­θε­ρω­τι­κής πάλης, ξέρου­με καλά πως μόνο το λαϊ­κό κίνη­μα μπο­ρεί να τσα­κί­σει ορι­στι­κά το ναζι­σμό παλεύ­ο­ντας ενά­ντια στο σύστη­μα της εκμε­τάλ­λευ­σης που τον γεν­νά και τον ανα­πα­ρά­γει. Γι’ αυτό βρι­σκό­μα­στε στην πρώ­τη γραμ­μή αυτής της οργα­νω­μέ­νης μαζι­κής πάλης ενά­ντια στους ναζί, ενά­ντια σε όσους ακό­μα ανέ­χο­νται και στη­ρί­ζουν αυτή την παρά­νο­μη εγκλη­μα­τι­κή δρά­ση, για να φρά­ξου­με το δρό­μο σε κάθε προ­σπά­θεια χτυ­πή­μα­τος του εργα­τι­κού — λαϊ­κού κινήματος.

Επι­ση­μαί­νου­με δε πως ματαιο­πο­νούν όσοι νομί­ζουν πως με τις φασι­στι­κές συμ­μο­ρί­ες θα στα­μα­τή­σουν τους λαϊ­κούς αγώ­νες. Δεν τα κατά­φε­ραν ούτε στην τρι­πλή φασι­στι­κή κατο­χή της Ελλά­δας. Οι εργα­ζό­με­νοι, η νεο­λαία, ο λαός δεν τρο­μο­κρα­τού­νται από τις φασι­στι­κές επι­θέ­σεις. Με την επα­γρύ­πνη­ση και την οργα­νω­μέ­νη δρά­ση παντού ο λαός μας θα απο­μο­νώ­σει τις ακρο­δε­ξιές φασι­στι­κές συμ­μο­ρί­ες, σε κάθε γει­το­νιά, στα σχο­λεία και τα Πανε­πι­στή­μια, στα εργο­στά­σια και όλους τους τόπους δου­λειάς να μη βρί­σκουν τόπο να στα­θούν οι φασίστες!

Καλού­με τους ανθρώ­πους του μόχθου να πάρουν μέρος μαζι­κά σε όλες τις εκδη­λώ­σεις και κινη­το­ποι­ή­σεις που οργα­νώ­νο­νται από Σωμα­τεία, Φοι­τη­τι­κούς Συλ­λό­γους, άλλους μαζι­κούς φορείς σε όλη τη χώρα. Και στις μεγά­λες αντι­φα­σι­στι­κές κινη­το­ποι­ή­σεις την Πέμ­πτη 7 Οκτώβρη».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο