Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ: Σήμερα τα εγκαίνια της Έκθεσης 80χρονα ΕΑΜ — 75χρονα ΔΣΕ στην Καισαριανή- Θα παραβρεθεί ο Δ. Κουτσούμπας

Η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, τιμώ­ντας τα 80 χρό­νια από την ίδρυ­ση του ΕΑΜ και τα 75 χρό­νια από την ίδρυ­ση του ΔΣΕ, εγκαι­νιά­ζει σήμε­ρα Πέμ­πτη, στις 6 μ.μ., την Έκθε­ση με κεί­με­να και φωτο­γρα­φί­ες για την Ιστο­ρία του ΕΑΜ, τη μεγά­λη στιγ­μή της ταξι­κής ανα­μέ­τρη­σης του Δεκέμ­βρη του ’44 και την κορυ­φαία στιγ­μή της ταξι­κής πάλης στη χώρα μας, το έπος του ΔΣΕ.

Στα εγκαί­νια θα παρευ­ρε­θεί και θα κάνει δηλώ­σεις ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημή­τρης Κου­τσού­μπας.

Όπως σημειώ­νει σε ανα­κοί­νω­σή της η ΠΕΑΕΑ — ΔΣΕ:

«Προσ­δο­κού­με να φωτί­σου­με ακό­μα καλύ­τε­ρα την Ιστο­ρία της πάλης του λαού μας την περί­ο­δο της Αντί­στα­σης για την Απε­λευ­θέ­ρω­ση και τα διδάγ­μα­τα της περιό­δου μπρο­στά στους σύγ­χρο­νους αγώ­νες του λαού μας για την κατάρ­γη­ση της εκμε­τάλ­λευ­σης, τον σοσια­λι­σμό — κομ­μου­νι­σμό, την εργα­τι­κή εξου­σία, για να ανοί­ξει ο δρό­μος της λαϊ­κής ευη­με­ρί­ας».

Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης

Η Έκθε­ση θα λει­τουρ­γή­σει στο Μου­σείο ΕΑΜι­κής Εθνι­κής Αντί­στα­σης στην Και­σα­ρια­νή, εντός του Σκο­πευ­τη­ρί­ου (πάρ­κο Ελευ­θε­ρί­ας) έως 30/10, από τις 9 π.μ. έως τη 1 μ.μ. και από τις 5 μ.μ. έως τις 8 μ.μ. και κατό­πιν θα μετα­φερ­θεί στη Νίκαια, στον πολυ­χώ­ρο «ΜΑΝΟΣ ΛΟΪΖΟΣ».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο