Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πειραιάς: Συλλαλητήριο αύριο στο Πασαλιμάνι ενάντια στον ελλιμενισμό του αεροπλανοφόρου «Ντε Γκωλ»

Γιγα­ντο­πα­νό στον Πύρ­γο του Πει­ραιά έχουν αναρ­τή­σει δυνά­μεις του Εργα­τι­κού Κέντρου Πει­ραιά, Σωμα­τεί­ων και Φοι­τη­τι­κών Συλλόγων.

Απευ­θύ­νουν πλα­τύ κάλε­σμα συμ­με­το­χής στο συλ­λα­λη­τή­ριο ενά­ντια στον πόλε­μο στην Ουκρα­νία και την έλευ­ση του γαλ­λι­κού αερο­πλα­νο­φό­ρου «Σαρλ Ντε Γκωλ» που διορ­γα­νώ­νει το Εργα­τι­κό Κέντρο την Πέμ­πτη 24 Μάρ­τη, στις 6.30 μ.μ. στο Πασαλιμάνι.

Σε μαζι­κή συμ­με­το­χή στην κινη­το­ποί­η­ση καλούν η ΕΕΔΥΕ, η Επι­τρο­πή Αγώ­να ενά­ντια στην Ελλη­νο­α­με­ρι­κα­νι­κή συμ­φω­νία για τις Βάσεις, η ΠΕΜΕΝ, η Ομά­δα Γυναι­κών Σαλα­μί­νας (μέλος της ΟΓΕ), ο Σύλ­λο­γος Γυναι­κών Νίκαιας, ο Δημο­κρα­τι­κός Σύλ­λο­γος Γυναι­κών Κορυ­δαλ­λού και ο Σύλ­λο­γος Εκπαι­δευ­τι­κών Πρω­το­βάθ­μιας Εκπαί­δευ­σης Κερα­τσι­νί­ου — Περά­μα­τος «Νίκος Πλου­μπί­δης», o εξω­ραϊ­στι­κός εκπο­λι­τι­στι­κός Σύλ­λο­γος Αγ. Τριά­δας Νίκαιας – Πει­ραιά, ο Σύλ­λο­γος Γυναι­κών Περά­μα­τος «Εστία της Γυναίκας».

«Ο Πει­ραιάς είναι λιμά­νι των λαών και όχι του πολέ­μου και των ιμπε­ρια­λι­στών» τονί­ζει το Εργα­τι­κό Κέντρο και προ­σθέ­τει πως «η συμ­με­το­χή της χώρας στους σχε­δια­σμούς των ΝΑΤΟ — ΕΕ μόνο δει­νά μπο­ρούν να φέρουν στο λαό μας μιας και γινό­μα­στε μαγνή­της επι­θέ­σε­ων στους αντα­γω­νι­σμούς που δεν αφο­ρούν τα συμ­φέ­ρο­ντα των εργαζομένων».

Καλεί την εργα­τι­κή τάξη να αντι­πα­λέ­ψει αυτή την πολι­τι­κή, να πουν:

ΟΧΙ στον ιμπε­ρια­λι­στι­κό πόλεμο.

Να απαι­τή­σου­με την απε­μπλο­κή της χώρας από αυτόν και τους δολο­φο­νι­κούς σχε­δια­σμούς των ΗΠΑ — ΝΑΤΟ — ΕΕ — Ρωσίας.

Το Εργα­τι­κό Κέντρο Πει­ραιά στο κάλε­σμά του σημειώνει:

«Το Εργα­τι­κό Κέντρο Πει­ραιά κατα­δι­κά­ζει την ιμπε­ρια­λι­στι­κή επέμ­βα­ση της Ρωσί­ας στην Ουκρα­νία. Στέ­κε­ται αλλη­λέγ­γυο στους λαούς που έχουν βρε­θεί στο μάτι του πολέ­μου για πάνω από τρεις βδο­μά­δες, στους εκα­τομ­μύ­ρια πρό­σφυ­γες που ανα­γκά­ζο­νται να εγκα­τα­λεί­ψουν τη χώρα τους.

Οι λαοί της Ουκρα­νί­ας, της Ρωσί­ας, αλλά και των υπό­λοι­πων χωρών που οι κυβερ­νή­σεις τους απο­φα­σί­ζουν να τους μπλέ­ξουν με όλους τους τρό­πους σ’ αυτόν τον πόλε­μο δεν έχουν τίπο­τα να χωρί­σουν μετα­ξύ τους.

Ο πόλε­μος που μαί­νε­ται εδώ και μέρες στη γει­το­νιά μας είναι η συνέ­χεια της “ειρή­νης” με άλλα βίαια μέσα. Οι αντα­γω­νι­σμοί που εκφρά­ζο­νται στην περιο­χή της Ουκρα­νί­ας για τον έλεγ­χο των πλου­το­πα­ρα­γω­γι­κών πηγών, των πηγών Ενέρ­γειας, των δρό­μων εμπο­ρί­ου και τον καθο­ρι­σμό των σφαι­ρών επιρ­ρο­ής μετα­ξύ των ιμπε­ρια­λι­στι­κών δυνά­με­ων έχει ως απο­τέ­λε­σμα να χάνο­νται καθη­με­ρι­νά δεκά­δες άνθρω­ποι, μετα­ξύ αυτών και πολ­λά παιδιά.

Η εργα­τι­κή τάξη στην Ελλά­δα δεν έχει κανέ­να συμ­φέ­ρον να στοι­χη­θεί πίσω από τον ένα ή τον άλλο ιμπε­ρια­λι­στή. Τα συμ­φέ­ρο­ντα των εργα­ζο­μέ­νων βρί­σκο­νται απέ­να­ντι από τις επι­διώ­ξεις και τους στό­χους όλων αυτών που σήμε­ρα διε­ξά­γουν τον πόλε­μο. Δεν πρέ­πει να επι­τρέ­ψου­με οι εργα­ζό­με­νοι να γίνο­νται κιμάς στα κανό­νια τους.

Οι εργα­ζό­με­νοι στη χώρα μας και παντού πρέ­πει να στρέ­ψου­με την πάλη μας ενά­ντια στις πολι­τι­κές που καθη­με­ρι­νά χτυ­πά­νε τα εργα­σια­κά μας δικαιώ­μα­τα, το δικαί­ω­μα στην εργα­σία, στην Υγεία, στην Εκπαί­δευ­ση. Δεν θα επι­τρέ­ψου­με να μπουν στον γύψο οι αγώ­νες ενά­ντια στην ακρί­βεια, στην ανερ­γία, στην υπο­γρα­φή ΣΣΕ. Αντί­θε­τα χρειά­ζε­ται ενί­σχυ­σή τους για την άμε­ση ανα­κού­φι­ση του λαού από τις επι­πτώ­σεις της κρί­σης και του πολέ­μου που μαίνεται.

Τα συμ­φέ­ρο­ντα του λαού μας δεν βρί­σκο­νται στη βαθύ­τε­ρη εμπλο­κή σ’ αυτούς τους δολο­φο­νι­κούς σχε­δια­σμούς των ιμπε­ρια­λι­στών. Βρί­σκο­νται στην άμε­ση απε­μπλο­κή από αυτούς. Έχουν τερά­στιες ευθύ­νες όλες οι ελλη­νι­κές κυβερ­νή­σεις για τη βαθύ­τε­ρη εμπλο­κή της χώρας μας. Δια­χρο­νι­κά έχουν δώσει γην και ύδωρ στους φονιά­δες των λαών.

Σ αυτό το πλαί­σιο καταγ­γέλ­λου­με την άφι­ξη τις επό­με­νες μέρες στον Πει­ραιά του γαλ­λι­κού αερο­πλα­νο­φό­ρου “Σαρλ ντε Γκωλ”, που βρί­σκε­ται στην ευρύ­τε­ρη περιο­χή του Αιγαί­ου μαζί με το αμε­ρι­κά­νι­κο “Χάρ­ρυ Τρού­μαν” και δεκά­δες υπο­στη­ρι­κτι­κά πλοία. Είναι ανε­πι­θύ­μη­τοι!!! Ο Πει­ραιάς είναι λιμά­νι των λαών και όχι του πολέ­μου και των ιμπε­ρια­λι­στών. Η συμ­με­το­χή της χώρας στους σχε­δια­σμούς των ΝΑΤΟ — ΕΕ μόνο δει­νά μπο­ρούν να φέρουν στο λαό μας μιας και γινό­μα­στε μαγνή­της επι­θέ­σε­ων στους αντα­γω­νι­σμούς που δεν αφο­ρούν τα συμ­φέ­ρο­ντα των εργαζομένων».

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο