Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πειραιάς: Συλλαλητήριο το Σάββατο 4/2 ενάντια στην παρουσία του αεροπλανοφόρου «George W. Bush»

Στον Πει­ραιά έρχε­ται το πυρη­νο­κί­νη­το αεροπλανοφόρο«George W. Bush», που επι­χει­ρεί στη Μεσό­γειο, ενταγ­μέ­νο στη δύνα­μη του 6ου Στό­λου των ΗΠΑ. Ανα­βρα­σμός επι­κρα­τεί και στη Σού­δα, όπου ανα­μέ­νε­ται το επό­με­νο διά­στη­μα να δέσει το γαλ­λι­κό αερο­πλα­νο­φό­ρο «Charles de Gaulle».Ολα στο πλαί­σιο της εμβά­θυν­σης της εμπλο­κής της χώρας μας στα επι­κίν­δυ­να σχέ­δια των ιμπε­ρια­λι­στών στην περιο­χή και ενώ κλι­μα­κώ­νε­ται ο πόλε­μος στην Ουκρα­νία, με την απο­στο­λή και πρό­σθε­των ΝΑΤΟι­κών οπλι­κών συστημάτων.

Το αερο­πλα­νο­φό­ρο ανα­μέ­νε­ται να ναυ­λο­χή­σει στο λιμά­νι του Πει­ραιά αύριο Παρα­σκευή και να παρα­μεί­νει εκεί μέχρι και τη Δευ­τέ­ρα 6 Φλε­βά­ρη. Γι’ αυτόν τον σκο­πό έχουν έρθει ήδη πλοία του αμε­ρι­κα­νι­κού Λιμε­νι­κού, ασφα­λί­ζο­ντας τον χώρο. Το αερο­πλα­νο­φό­ρο θα παρα­μεί­νει αρό­δο, συνο­δεία μίας φρε­γά­τας και ενός υπο­βρυ­χί­ου του Πολε­μι­κού Ναυ­τι­κού. Ακο­λού­θως λέγε­ται ότι θα βάλει πλώ­ρη βορειο­α­να­το­λι­κά, πιθα­νώς μέχρι και τη «Σού­δα του Βορ­ρά» όπως απο­κα­λεί­ται πλέ­ον η Αλε­ξαν­δρού­πο­λη, μια ανά­σα από τα Στε­νά και τη Μαύ­ρη Θάλασσα.

Είναι η δεύ­τε­ρη φορά μέσα σε λιγό­τε­ρο από τρεις μήνες που το συγκε­κρι­μέ­νο αερο­πλα­νο­φό­ρο θα δέσει σε ελλη­νι­κό λιμά­νι. Η προη­γού­με­νη ήταν στις αρχές του περα­σμέ­νου Οκτώ­βρη, στο λιμά­νι της Σού­δας. Είναι επί­σης η δεύ­τε­ρη φορά τον τελευ­ταίο χρό­νο — από την έναρ­ξη του ιμπε­ρια­λι­στι­κού πολέ­μου στην Ουκρα­νία — που αερο­πλα­νο­φό­ρο των ΗΠΑ, με την τερά­στια δύνα­μη συνο­δεί­ας του, ανα­μέ­νε­ται να βρε­θεί στο Βόρειο Αιγαίο. Η προη­γού­με­νη ήταν πέρυ­σι αρχές Μάρ­τη, με το «Harry S. Truman» να ανα­πτύσ­σει τα μαχη­τι­κά του μέχρι τη Βουλ­γα­ρία και τη Ρου­μα­νία, στη συνο­ριο­γραμ­μή με τη Ρωσία, για «να απο­δεί­ξου­με ότι αυτή η δυνα­μι­κή ανά­πτυ­ξη ενός αερο­πλα­νο­φό­ρου — σε αρκε­τά περιο­ρι­στι­κά ύδα­τα — θα μπο­ρού­σε να γίνει», όπως λεγό­ταν τότε από στε­λέ­χη του αμε­ρι­κα­νι­κού Ναυτικού.

Σημειω­τέ­ον, το «George W. Bush» έχει εκτό­πι­σμα 100.000 τόνων και μήκος που ξεπερ­νά τα 330 μέτρα. Μετα­φέ­ρει περισ­σό­τε­ρα από 80 μαχη­τι­κά F/A‑18 C Hornet και E/F Super Hornet, ιπτά­με­να ραντάρ και αερο­σκά­φη ηλε­κτρο­νι­κού πολέ­μου. Δια­θέ­τει πλή­ρω­μα 5.000 μέλη και φέρει το προ­σω­νύ­μιο «Εκδι­κη­τής».

Καμία παραχώρηση του λιμανιού για ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς

Συλ­λα­λη­τή­ριο ενά­ντια στον ελλι­με­νι­σμό του αμε­ρι­κα­νο­ΝΑ­ΤΟι­κού αερο­πλα­νο­φό­ρου «G. W. Bush» πραγ­μα­το­ποιεί η Τομε­α­κή Επι­τρο­πή Πει­ραιά του ΚΚΕ το Σάβ­βα­το 4 Φλε­βά­ρη, στις 12 μ. στην πλα­τεία Κοραή.

Στο κάλε­σμά της σημειώνει:

«Σε μια περί­ο­δο που ο πόλε­μος στην Ουκρα­νία και ο αντα­γω­νι­σμός ανά­με­σα στα στρα­τό­πε­δα των ληστών ΗΠΑ — ΝΑΤΟ — ΕΕ, από τη μια, και της καπι­τα­λι­στι­κής Ρωσί­ας και της Κίνας, από την άλλη, κλι­μα­κώ­νο­νται επι­κίν­δυ­να (…) η εμπλο­κή της χώρας μας και του λιμα­νιού του Πει­ραιά στους επι­κίν­δυ­νους αμε­ρι­κα­νο­ΝΑ­ΤΟι­κούς σχε­δια­σμούς και αντα­γω­νι­σμούς καλά κρατεί!

Τελευ­ταί­ος κρί­κος στην αλυ­σί­δα της εμπλο­κής απο­τε­λεί η “επί­σκε­ψη” του αερο­πλα­νο­φό­ρου των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, “G. W. Bush”, στο λιμά­νι του Πειραιά!

Εξέ­λι­ξη επι­κίν­δυ­νη, που δεν έχει καμία σχέ­ση με τα συμ­φέ­ρο­ντα του λαού και της νεο­λαί­ας. Για­τί καθι­στά τη χώρα μας “θύτη” των ληστρι­κών πολέ­μων των ιμπε­ρια­λι­στών απέ­να­ντι σε άλλους λαούς, στο πλευ­ρό των ΝΑΤΟ — ΕΕ — ΗΠΑ. Καθι­στά τον λαό μας και την περιο­χή μας πιθα­νό “θύμα”, αφού μπο­ρεί να μετα­τρα­πεί σε στό­χο αντιποίνων».

Εργατικό Κέντρο Πειραιά: Ανεπιθύμητοι οι φονιάδες των λαών

«Οι φονιά­δες των λαών είναι ανε­πι­θύ­μη­τοι στον Πει­ραιά» τονί­ζει το Εργα­τι­κό Κέντρο Πει­ραιά με αφορ­μή τον ελλι­με­νι­σμό του αμε­ρι­κα­νο­ΝΑ­ΤΟι­κο αερο­πλα­νο­φό­ρου «G.W. Bush».

«Την ώρα που είναι σε εξέ­λι­ξη ο ιμπε­ρια­λι­στι­κός πόλε­μος ΝΑΤΟ-Ρωσί­ας στην Ουκρα­νία. Την ώρα που διαρ­κώς αυξά­νε­ται ο στρα­τιω­τι­κός εξο­πλι­σμός που στέλ­νε­ται εκεί από ΗΠΑ-ΕΕ. Την ώρα που η κυβέρ­νη­ση της ΝΔ σήμε­ρα, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ τα προη­γού­με­να χρό­νια έχουν δώσει τα πάντα συμ­φω­νώ­ντας και συμ­με­τέ­χο­ντας στους ιμπε­ρια­λι­στι­κούς σχε­δια­σμούς έχο­ντας μετα­τρέ­ψει τη χώρα σε απέ­ρα­ντη βάση με τον κίν­δυ­νο αντι­ποί­νων να είναι ανοι­χτός. Ήρθε τώρα να προ­στε­θεί και ο ερχο­μός στη ράδα του Φαλή­ρου του αμε­ρι­κα­νι­κού αερο­πλα­νο­φό­ρου George Bush» τονί­ζει το Εργα­τι­κό Κέντρο και καλεί τα εργα­τι­κά σωμα­τεία, άλλους φορείς, το λαό του Πει­ραιά «να στεί­λουν για άλλη μια φορά το μήνυ­μα ότι οι φονιά­δες των λαών είναι ανε­πι­θύ­μη­τοι εδώ».

«Στε­κό­μα­στε απέ­να­ντι στα σχέ­δια που μας εμπλέ­κουν όλο και πιο βαθιά στους αντα­γω­νι­σμούς των ιμπε­ρια­λι­στών, που αιμα­το­κυ­λούν τους λαούς όπου γης και καμία σχέ­ση δεν έχουν με τα δικά μας συμ­φέ­ρο­ντα. Την ίδια στιγ­μή μάλι­στα που πλη­ρώ­νου­με πολύ ακρι­βά σε ενέρ­γεια, καύ­σι­μα, τρό­φι­μα την εμπλο­κή της χώρας μας εξαι­τί­ας των απο­φά­σε­ων όλων των κυβερ­νή­σε­ων» σημειώ­νει το Εργα­τι­κό Κέντρο.

Καλεί τους εργα­ζό­με­νους του Πει­ραιά να μην ανε­χθούν άλλο αυτή την κατά­στα­ση τονίζοντας:

Να στα­μα­τή­σει αμέ­σως η συμ­με­το­χή της Ελλά­δας στους ιμπε­ρια­λι­στι­κούς σχε­δια­σμούς  και η εμπλο­κή της στον πόλε­μο στην Ουκρανία.

Να κλεί­σουν τώρα όλες οι στρα­τιω­τι­κές βάσεις του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στη χώρα μας, που αξιο­ποιού­νται ως ορμη­τή­ρια πολέμου.

Καμία παρα­χώ­ρη­ση του λιμα­νιού Πει­ραιά και των υπο­δο­μών του για τους ΝΑΤΟι­κούς σχεδιασμούς.

902.gr

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο