Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΠΕΙΣΜΑ και πάλι ΠΕΙΣΜΑ

Σχό­λιο Ηρα­κλής Κακα­βά­νης //

Αν κάτι πρέ­πει να κρα­τή­σου­με από αυτές τις εκλο­γές, είναι τα αισιό­δο­ξα στοι­χεία του απο­τε­λέ­σμα­τος και το πείσμα.

Το ΚΚΕ έδει­ξε στα­θε­ρό­τη­τα στη δύσκο­λη συγκυ­ρία, μέσα σε ένα πλαί­σιο πόλω­σης, παντα­χό­θεν επι­θέ­σε­ων. Το ΚΚΕ δια­τή­ρη­σε τις δυνά­μεις του και αυτό είναι εχέγ­γυο για το λαό.

Η συσπεί­ρω­ση που πέτυ­χε σε αυτές τις εκλο­γές είναι η βάση για τις επό­με­νες εκλογές.

Οι κομ­μου­νι­στές δήμαρ­χοι δίνουν τη μάχη για να μεί­νουν οι δήμοι στα χέρια του λαού. Και οι πέντε δήμαρ­χοι και ‑κυρί­ως — το «φαι­νό­με­νο Πελε­τί­δη» απο­τε­λούν το πιο χαρα­κτη­ρι­στι­κό ίσως «σημείο γρα­φής» της καθη­με­ρι­νής δου­λειάς των κομ­μου­νι­στών για το λαό και το τι μπο­ρεί να πετύ­χει ο λαός αν πάρει την εξου­σία στα χέρια του.

Τα αισιό­δο­ξα στοι­χεία των ευρω­ε­κλο­γών και το πεί­σμα είναι η αφε­τη­ρία για τις εθνι­κές εκλο­γές. Για να δυνα­μώ­σει η φωνή του λαού. Για να μπο­ρεί να αμυν­θεί απο­τε­λε­σμα­τι­κά. Για να διεκδ­κή­σει. Για να ανοί­ξει ο δρόμος.

Πεί­σμα και πάλι πεί­σμα. Άλλω­στε το ΚΚΕ είναι κόμ­μα παντός και­ρού. Το ΚΚΕ θα συνε­χί­σει να πρω­τα­γω­νι­στεί στην υπε­ρά­σπι­ση των λαϊ­κών συμφερόντων.

Πεί­σμα και πάλι πείσμα.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο